Main Menu

Koliko ste ekoloski svesni?

Started by Nanny Ogg, May 08, 2009, 06:34:48 PM

Previous topic - Next topic

Nanny Ogg

Imate li "zelene" navike i koje?
Ja stedim struju i vodu, to mi je toliko uslo u naviku da vise uopste i ne razmisljam o tome, samo gasim kad god se ne koristi.
Izbegavam plasticne kese.
Kad sam u mogucnosti, biram organski gajene proizvode.

A vi?

Ajte zene, ne dram'te

lilit_depp

Sortiram smece (papir, staklo belo, staklo tamno, plastika, metal, djubre organskog porekla) i bas mi prija to "moranje".  :turpija:
L, L, K

Nanny Ogg

A jel bi radila to da ne moras? Ozbiljno pitam.

Ajte zene, ne dram'te

rafa

Quote from: Lilit_Depp on May 08, 2009, 06:43:23 PM
Sortiram smece (papir, staklo belo, staklo tamno, plastika, metal, djubre organskog porekla) i bas mi prija to "moranje".  :turpija:

Ovako. :innocent:
Ne moram ali sortiram za reciklazu, deca su mi isprala mozak.  :lol: Kad krenem da bacim kutiju od soka ili mleka, samo mi zazveci njihovo skandiranje u glavi: 'Mi nismo djubre, i mi imamo prava na zivot".  :rofl: :crazy:

Stedim vodu, to je ovde must kako smo vec dve godine pod restrikcijama.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

lilit_depp

Quote from: Nanny Ogg on May 08, 2009, 06:45:14 PM
A jel bi radila to da ne moras? Ozbiljno pitam.

Ne moram. U Becu nema jos uvek "ekoloske policije". Ima po manjim gradovima. A radim jer mi se svidja i vidim svrhu. Jos da dodam da mi nekako smeta to sto u Bg svo djubre trpam u istu kesu za smece. Svaki put kukam kad to radim.  :-[
L, L, K

rafa

I da dodam da smo u obdanistu dobili plaketu od Green dota.  :diva: :lol:
10.12.2002.
19.05.2005.

Nanny Ogg

Ja bih tako rado sortirala smece  :-[
Ali nema poente, niti imamo odvojene kontejnere, niti to kasnije ide na reciklazu  :crazy:

Razmisljam, sta bih jos mogla da uradim u svakodnevnom zivotu, a da bude tako ekoloski smisleno a da ne zahteva previse truda sa moje strane? :think:  :lol:

Ajte zene, ne dram'te

janavi

ne, ništa od toga
osim recimo što sam opet kupila one štedljive sijalice
i što PET ambalažu skoro ne kupujem, do 10 flaša godišnje
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Nanny Ogg

Quote from: rafa on May 08, 2009, 06:55:14 PM
I da dodam da smo u obdanistu dobili plaketu od Green dota.  :diva: :lol:

Moram ovo Efi da kazem, bice tako ponosna  :girl_in_love:

Ajte zene, ne dram'te

Nanny Ogg

Quote from: janavi on May 08, 2009, 06:58:37 PM
ne, ništa od toga
osim recimo što sam opet kupila one štedljive sijalice
i što PET ambalažu skoro ne kupujem, do 10 flaša godišnje

Eeeee daaaa
stedljive sijalice, odlicna ideja! :ok:

Ajte zene, ne dram'te

Glitter

Quote from: Nanny Ogg on May 08, 2009, 06:57:12 PM
Ja bih tako rado sortirala smece  :-[
Ali nema poente, niti imamo odvojene kontejnere, niti to kasnije ide na reciklazu  :crazy:

Razmisljam, sta bih jos mogla da uradim u svakodnevnom zivotu, a da bude tako ekoloski smisleno a da ne zahteva previse truda sa moje strane? :think:  :lol:
u glittergradu postoje odvojeni kontejneri, ja sortiram, ali narod ne mari bas mnogo za to odvajanje.

janavi

ovde ima samo ti za PET ambalažu
al nešto nisu "zaživeli"
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Glitter

Ovde ima plastika, staklo, papir i onaj klasican. Stoje tako po 4 u redu.

rafa

Quote from: Nanny Ogg on May 08, 2009, 06:59:36 PM
Moram ovo Efi da kazem, bice tako ponosna  :girl_in_love:

Vidim na FB da ucestvuje na EU parlamentarnim izborima podrzavajuci Zelene, a mozda je i kandidat (nisam shvatila).  :clap:

Moje dve glavne vaspitacice su izuzetno 'zelene', naucile su tome i decu. Aleksandar je toliko dosadan jer na svakoj ambalazi trazi recycable znak i onda nas upucuje u koje boje kantu treba da ubacimo datu ambalazu.  :crazy: Svaki dan je drugo dete zaduzeno da ispere svu ambalazu i sortira.
Elem, te specijalne Green dot kante su nam bile daleko od obdanista (deca nisu mogla sama da bacaju) i vaspitacica im trazila da nam posalju kante, oni je otkacili jer stavljaju gde misle da treba. Pa se ona iznervirala i pisala visim nivoima, i o tome koliko su deca svesna i cemu ih sve uci, i kako je nece shvatiti ozbiljno ako ne pokazemo primerom blablabla blablabla  :lol:, i da ih poziva da ucestvuju u nasem eksperimentu jer je sigurna da cemo za mesec dana skupiti vise od 30 velikih djubre-kesa razne recycable ambalaze.
Oni se izvinili, doneli kante, pristali na eksperiment i mi skupili 56  :nokti: :lol: (za 20 radnih dana).
Pa smo dobili neku plaketu.
10.12.2002.
19.05.2005.

Bebel

imamo stedljive sijalice i iskljucujem punjac iz zida ako ne punim telefon (ovo zvuci blesavo, ali znam ljude kojima je punjac cesto u uticnici a ne pune telefon u tom trenutku)
Lav 05.10.05.