Main Menu

Koliko ste ekoloski svesni?

Started by Nanny Ogg, May 08, 2009, 06:34:48 PM

Previous topic - Next topic

Lukina mama

Ovde se dosta forsira za recikliranje, nama se u zgradi sada uveli recikliranje pa jos uvek ne mogu da se naviknem, ali se trudim da sortiram djubre.
Po kuci imamo sve one ekonomicne sijalice, muza i Luku imam da gase svetlo svugde gde je upaljeno :D i tako trudimo se. :ok:
Luka ,09 April 2005

Kafica

Vodim računa o hrani organskog porekla i jedva čekam razvrstavanje kod nas :)
Nanny, mislim da su sredstva za čišćenje marke Frosh 'zelenija' od drugih na našem tržištu, imaju nešto minimalno hemikalija, ali su i skuplja.
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

Padre

Priznajem da ne spadam u ekoloski svesne osobe. Punajci od mobilnog su mi cesto u zidu, ne gajim po kuci stedljive sijalice, ne razvrstavam smece jer u BG-u se svakako sve baca zajedno... Dok smo blizu zgrade imali kontejner za plastiku ubacivao sam plasticne flase u njega.

Finalina

Sasvim sam solidno svesna imajuci u vidu da je kod nas ekologija tek krenula da se reklamira  :hm:  .

Pazlijva sam sa vodom, ali sa stujom ne.

Citam deklaracije, trudim se da uzimam hemikalije koje su zelenije, ne koristim dezodorans u spreju, kupujemo cesto stedljive sijalice, cesto vadim punjace iz utikaca, kada bih mogla/trebala sortirala bih otpad iako ne kupujemo limenke i pet ambalazu, a od ove godine pocinjem sa organizovanijom nabavkom organski gajenog povrca. Na placu ne koristimo djubriva i prskalice, za voce.

Koristim bezolovni benzin  :lol: , a MM zeli da kupi auto sa kombinovanim motorom ( struja-benzin)  ;D

Na zalost, zivim u zemlji koja je postala deponija, ali to je vec neka druga tema  :( 

Jos uvek pijem vodu iz cesme  :innocent: 

Beatrix Kiddo

Quote from: Kafica on May 08, 2009, 10:15:04 PM
Vodim računa o hrani organskog porekla i jedva čekam razvrstavanje kod nas :)
Nanny, mislim da su sredstva za čišćenje marke Frosh 'zelenija' od drugih na našem tržištu, imaju nešto minimalno hemikalija, ali su i skuplja.
Ja koristim njihove proizvode, pise da su 98% biorazgradivi...

i kod nas jos uvijek samo eksperimentisu sa posebnim kontejnerima, nema ih u blizini moje zgrade, tako da ne odvajamo smece jos uvijek...
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

martina

pa mislim da se trudim koliko mogu. ne kupujem organsku hranu, nego se trudim da je lokalna, jer mislim da je za voce i povrce najvaznije da su svjezi. smijesmo mi je da kupujem organsku hranu iz kalifornije, koju ovdje dovlace avionima i kamionima preko cijelog kontinenta.

ali isto tako kupim grozdje iz italije jer je ukusnije, i paradajz iz izraela i breskve iz cilea.

sto se smeca tice, ovdje je soritranje na raciklazu i organsko norma. trudim se da pakovanja uvijek ostavljam prodavcima, koliko mogu. trudim se da ne koristim plasticne kese. trudim se da ne koristim deterdzente previse. stedim struju i gas, sto zbog para, sto zvog okoline. ne koristim pesticide da bih imala zelenu travu... i tako. nisam bas sigurna da ovaj moj "doprinos" ima neki uticaj, ali ja se osjecam malo bolje
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

cici

Koristim štedljive sijalice, ne koristim dezodorans.Zato su mi punjači za telefone često utaknuti u struju a vodu nemilosrdno trošim.
I šta nam sve to vredi kad Savom plivaju gomile plastičnih kesa sa djubretom.Hrana i nekako nju pojedu ribice, ali čega tu sve nema drugog.Još nije počela sezona pa je manje više čisto sem djubreta koje se skupilo pri obali.

emge

Punjači su mi često utaknuti u struju, ali ja mislim da struja koja se tad troši je zaista minimalna.

Skoro sve sijalice su mi štedljive. Na poslu čak sortiramo PET ambalažu i nosimo na recikliranje (zasluga jednog od kolega).

janavi

meni punjači ne stoje uključeni u struju osim kad pune
ne volim što su vrući...
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Bebel

mi smo se na proslom snimanju organizovali da svu ambalazu od rucka nosimo na reciklazu. Nas tridesetak je svakog dana dobijao rucak u tri plasticne ambalaze (jelo, salata, dezert) plus plasticni pribor
Nosili smo u Centar za decu sa posebnim potrebama, pored PMF-a. Oni to skupljaju, pa organizuju klincima predstave, kupuju materijal (plastelin i sl.)
Lav 05.10.05.

Unabebili

Quote from: cici on May 09, 2009, 11:10:18 PM
Koristim štedljive sijalice, ne koristim dezodorans.Zato su mi punjači za telefone često utaknuti u struju a vodu nemilosrdno trošim.
I šta nam sve to vredi kad Savom plivaju gomile plastičnih kesa sa djubretom.Hrana i nekako nju pojedu ribice, ali čega tu sve nema drugog.Još nije počela sezona pa je manje više čisto sem djubreta koje se skupilo pri obali.

i ja 'vako....
i bacala sam plasticnu ambalazu dok je bio postavljen za to kontejner

od tih "organiskih" zelenisa nish' ne kupujem tematski po radnjama
Kalenic - zakon ( "uzmi , cero, ovo je neprskano) :rofl:

Quote from: Bebel on May 10, 2009, 11:44:09 AM
mi smo se na proslom snimanju organizovali da svu ambalazu od rucka nosimo na reciklazu. Nas tridesetak je svakog dana dobijao rucak u tri plasticne ambalaze (jelo, salata, dezert) plus plasticni pribor
Nosili smo u Centar za decu sa posebnim potrebama, pored PMF-a. Oni to skupljaju, pa organizuju klincima predstave, kupuju materijal (plastelin i sl.)

ovo je tako lepo :love32:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Lani

I kod nas u kraju su ukinuli kontejnere za pet ambalažu, nemam pojma zašto  :'(

Dusica

Punjaci su mi uvek u struji, kompjuter ne mogu da se setim kada sam iskljucila, tv takodje...jedino sto gasim su svetla, mogla bih da zivim u totalnom mraku, cak i sijalice zaboravim da kupim. Djubre ne recikliram, ovde nema toga, jedino novine dajem onima sto sakupljaju pa prodaju.

janavi

Quote from: Lani on May 10, 2009, 03:47:43 PM
I kod nas u kraju su ukinuli kontejnere za pet ambalažu, nemam pojma zašto  :'(
verovatno pošto im se nisu isplatili, odn ljudi u  njih nisu ubacivali šta treba :(
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

janavi

Đelić: Srbija rasipa energiju
10. maj 2009. | 14:55 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izjavio je da Srbija troši tri puta više energije od bogatih zemalja Evrope, a samo pet odsto otpada u Beogradu se reciklira.

ceo tekst