Sendvici za kraca i duza putovanja, koliko pravite a koliko jedete

Started by linga, February 20, 2011, 11:18:20 AM

Previous topic - Next topic

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

anelore

Ja volim i da pravim i da jedem, kad idemo na duzi put. Zelena salata, zelena paprika, pod obavezno. A moze i paprika u plasticnoj kutijici sa strane, da se gricka po zelji.
A umem i da napravim sendvice za MM-a, kad ide na teren ceo dan. Ili kad izlaze na nekom sajmu.
Sad me Deda sa beckim sniclama podseti na putovanja u detinjstvu, dvodnevna (prespavamo kod tetke u Sarajevu i odemo na cevape), do Hvara - nosili smo rucni frizider pun klope, mama ispohuje snicle, i paprike, ponesemo pastetu iz konzerve, i kupimo negde svez hleb, i onda sednemo na neku livadu i piknikujemo.  :girl_in_love: Imam i fotografije.

Lani

E da, nisam rekla koliko pravim. Po 3-4 komada za svakog (mislim to su oni mali od kriški hleba nisu one cepanice od sendviča :lol:) ili sendviči od pola kifle. Jeste da ima sendviča na svakoj pumpi ali nije to to...
Na pumpe stajem da kupim sokiće ili kafu. Postao nam je ritual da stanemo na neki OMV usput i kupimo onu njihovu brlju koju inače ni u ludilu ne bih pila ali mi u kolima baš nešto bude super. Ili svratim u onu Costa kafu na putu do Novog Sada svaki put kad idem u Sombor. Mislim da nijednom nisam preskočila otkad je otvorena.
Sendviče do Sombora ne pravim.  ;D :lol:

edit: Jao Anelore, sad me podseti na jutarnje piknike na Tari sa mamom i tatom, na putu do mora. :girl_in_love:

anelore

Kolicine?
Pa tako, 4-5 po osobi, od pola velike kifle. To je minimalna kolicina, a uz to idu i voce i slane grickalice.
I da, i mi svracamo na kafe usput.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Deda

I ja mm redovno pravim sendvice kad ide na put, jer je stipsa a nece da prizna , moj otac ludi od njegovog nejela i neidenja auto putem  :shout: .
Jednom isao u Novi Sad sa onim komsijom sto se moja deca igraju sa nj.cerkom , ja napakovala milion sendvica da onaj covek ne umre gladan , znam da ovaj nece nista da kupuje. Ne da mi se covek zahvaljivao, ali ne verujem da ce ikad da podje vise na put sa ovim mojim.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

anelore

MM isto tako ume da ne jede dok se ne vrati kuci, mene to izludjuje, nekad mu spakujem sendvic, nekad mu bukvalno naredim da nesto kupi i pojede. Za to ima dva razloga:
1. Na dugi rok i cesto, to je skupo
2. Zuri da se vrati kuci, ne voli da je na putu bez nas.
Ovo drugo ga izvlaci.  :girl_haha:

Lani

Mm ovo drugo prevazilazi tako što jednom rukom jede sendvič drugom rukom vozi.  :hm: :crazy:

Glitter

Dogovorim se ja prosle jeseni sa jednim drugom da se vidimo u podne npr i ja izlazim iz kuce i on zove da me pita da li hocu nesto iz Meka, ja porucim, stize baja i krece vozi i kaze: A jel nece da ti smeta, nisam doruckovao, moram da pojedem ovo dok je toplo?  :crazy:
Scena slececa: vadi big mek i kese ispod sedista, kolenom pridrzava volan, desnom menja brzine, levom otpakuje hranu, a onda levom i jede, pritom idemo autoputem i vozi kao manijak, pojede big mek, vadi mek čikn ( a on jos ima onu zelenu salatu i sos  :crazy: )postupak isti...taman sam mislila da je gotovo kad je izvadio i mek fiš i poceo da klopa...okrece se prema meni i kaze: A sto ti ne jedes taj sladoled, a ja ovako  :o Gde bre da propustim ovu predstavu  :crazy: :crazy: :crazy:

Unabebili

Sendvici? Velike kolicine + grickalice + silni sokovi, voda, cokolade + kuglof (ovo me ne pitajte zasto  :hm:) + litar do dva nes kafe za mm-a  :no:

Jedemo na prvom kilometru predvidjenog puta i ne zaustavljamo do krajnjeg odredista  :lol:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

cici

:rofl: Kakve ste lude :lol: Ništa ne jedemo, satajemo samo ako se baš nekome toliko piški da ne može da izdrži :rofl: Kad idemo na more stanemo samo da mm kupi onu brlju od kafe čim se udje u GR to mu je ritual još od kad je vodio ture tamo.Popuši cigaretu i  idemo dalje.

anelore

Ni moja sestra ne staje na putu do mora, ja to bre ne mogu, moram da se zapiskim na svakih 150 - 200 km.  :rofl:

Lani

Mm isto ne staje, osim to za kafu i to što kažeš ako se nekom baš baš piški. A jedemo u vožnji i mrvimo u kolima na sve strane.  :lol:

Glitter

ja kad vozim staje se samo za pisanje...i to ako je bas bas hitno  :crazy:

Deda

Mm staje samo kad se nekom povraca  :lol: . I teskom mukom za pisanje. :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006