Recepti sa neta - neisprobani - slatko+slano

Started by janavi, May 10, 2009, 12:39:59 PM

Previous topic - Next topic

Deda

Hocu, znas da ja samo gledam kako da hvatam krivine.
Odvojicu neko popodne da ih ciljano tražim  :crazy: samo da sredim kosu prvo  :rofl:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

Janko 23.7.2002.

Zumbulica

Quote from: Deda on January 04, 2018, 12:16:01 PM
Ja bogami samo jaja i mleko a mleko jos dodam da prelije /Minjin davnasnji savet/ i ispece se skroz . Ali uvek sdodam jos mleka.
I ja bogami  :girl_haha: Najklasicnije,sirovi krompir, proprzeni fil, krompir, pa preliveno umucenim jajaima sa mlekom. I uvek i ja dodam jos malo mleka da malo preliva. I uvek se ispece, za najvise sat vremena .....
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

emge

Moja musaka je prodinstano meso sa lukom i začinima, na kraju u to ubacim jedno jaje da to poveze. Živ krompir na ploške, ne mnogo tanke, debljina nekad i pola prsta... krompir, meso, krompir, meso, krompir... zalijem sa 2 jaja, mlijeko i jogurt, fino se nalije... pečem u rerni oko sat, nikad mi ništa živo nije bilo...
znači, to mi je jedno od jednostavnijih jela.

Lani

Ja pravim kao Zumbi a volim i onu grčku musaku mada jeste cimanje da se napravi.
Prvi put čujem da neko stavlja paradajz u nju, tu klasočnu musaku.

aleks

Koja nauka oko musake, tj. koliko verzija. Inace, obozavam musaku u svim nabrojanim varijantama.

Ja sam ranije prelivala pavlakom ili mlekom, a poslednjih par godina bas nista, samo prelijem vodom. Ispadne super. Klasicno meso I krompir, vrlo cesto tikvice dodam.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

disco2000

Sad malo ja :lol: Na koliko stepeni se peče?
Praktična pitanja :lol:

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Ja uglavnom sve odvrnem na 200, to mi je onako lep okrugao broj.  :girl_haha:
Osim ako pratim neki recept i u receptu piše crno na belo temperatura i vreme pečenja, onda poštujem kako piše.

disco2000

A ja se generalno lomim između 180C i 200C :rofl:

emge

moma

AnaK

Janko 23.7.2002.

AnaK

Ne znam ni sama kako sam naletela na ovo pre  nekog vremena, ali moje oduševljenje samo raste:

https://www.yummly.com/

Ima beskrajno mnogo recepata, i sjajno može da se podešava pretraga, i ima tako jednostavnih i neobičnih ideja.
Janko 23.7.2002.

stacka

Quote from: Zumbulica on January 05, 2018, 09:17:45 AM
I ja bogami  :girl_haha: Najklasicnije,sirovi krompir, proprzeni fil, krompir, pa preliveno umucenim jajaima sa mlekom. I uvek i ja dodam jos malo mleka da malo preliva. I uvek se ispece, za najvise sat vremena .....

I ja ovako, evo bas danas je imamo za rucak :girl_haha:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.