Recepti sa neta - neisprobani - slatko+slano

Started by janavi, May 10, 2009, 12:39:59 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

AnaK

Janko 23.7.2002.

Zumbulica

Zamenis kako je AnaK predlozila. Koliko sam ukapirala, vecina sastojaka se potapa preko noci, ujutru se ocedi i ispere.
Umuti se med, masnoca pa se doda jedna i po solja tople vode. Doda se ovo sto je bilo potopljeno, ocedjeno. Stavi se u pleh oblozen papirom za pecenje, ne previse debelo, mozda oko 4 cm. Odstoji 2 sata pa se pece u prethodno zagrejanoj rerni na 350 F, ne mogu da se setim koliko bi to bilo, ali pretpostavljam oko 200C. Pece se u modli 20 minuta, onda se jako pazljivo prevrne na pleh i oslobodi modle i nastavi da se pece jos 30 do 50 min. Malo se smanji temp.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

Fenomenalno izgleda  :girl_in_love: Možda bi moglo nešto da se iskombinuje sa nekom varijacijom na zebra mafine  :think:
Janko 23.7.2002.

anelore

Jaoj kako cu ja ovo da pravim. Odavno nisam jela peceni kolac od sira, bukvalno mi je na ovo voda posla na usta.

Deda

AnaK

Slikaj, javi utiske. A možeš i na parče da me zoveš  :balavi: :lol:
Janko 23.7.2002.

anelore

Nisam slikala, ali evo utisaka:
Kolicina navedna u receptu je dovoljna za jednu prilicno tanku tortu od sira u kalupu precnika 24 cm.
Tokom pecenja fil od sira dosta naraste, pa se spusti - meni je pukao, pukotina je zahvatila otprilike 1/4 torte.
Izgleda da sam u koru stavila previse kakaa, omaklo mi se, i tokom pecenja je to kori dalo previse gorak, malo zagoreo ukus. Pravila sam koru sa obicnom mlevenom plazmom. Moja preporuka je ili da se kakao skroz izbaci ili da se doda cak i manje nego sto je navedeno u receptu.
Takodje, strogo sam postovala upustva za pecenje - sat vremena sam tortu pekla, odstajala je jos sat u rerni. Ivice torte su skroz pozutele, dok je centralni deo ostao krem boje. I to malo daje utisak zagorelosti (ja sam ove ivice isekla). Moguce da je moje rerne, ovo vam je samo upozorenje.
Cokoladni fil je, suprotno mom ocekivanju, prilicno redak, i, posto sam bila u zurbi i nisam bila preterano zadovoljna sa prvih nekoliko tufni koje sam napravila uz pomoc kese za zamrzivac, ostale sam pravila obicnom kasicicom, sa identicnim efektom. Neko strpljiviji i vestiji bi svakako dobio bolji rezultat koriscenjem kese, ja eto, nisam, tako da za kucne neobavezne varijante ne morate da je koristite. Takodje, suportno mom ocekivanju, cokoladni fil nije utonuo u beli i tufne su ostale na povrsini mnogo vise nego sto bi se dalo naslutiti iz slika postavljenih uz recept. Opet, moj utisak je da je za kolac koji je fotografisan uz recept korisceno barem duplo vise materijala nego na receptu, tako da ovo sto pisem uzmite sa odredjenom rezervom.
Kolac definitivno treba dobro ohladiti pre sluzenja.
Lepo izgleda, ukus fila od sira je blizu onog koji ja volim (ali ja volim i suvo grozdje u tom filu, tako da uvazite i tu cinjenicu), ali gorak ukus kore mi kvari celokupni utisak.
Kolac cu ponovo probati, uz odredjene modifikacije, cenim da se ni deci nije dopao zbog tog previse gorkog ukusa kore - a oni vole npr. gorku crnu cokoladu. Jednostavno nije lep ukus kore. 

Deda

Cici, zumbi ovo da ne gledaju  :lol:
Da li ste videli na Minjinom blogu  ovu tortu, fenomenalno izgleda http://www.minjina-kuhinjica.com/desert/torta/torta-coko-plazma/

disco2000

cici

Pa to sto je ona vesta da od nicega napravi odlicnu sliku svaka cast :D torta je kriminal, pomislila sam da je sponzorisan post.

gasha

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

cici

U pravu si Gasho, ja nista ne naucih iz prethodnog iskustva :rofl:

Zumbulica

Quote from: cici on October 27, 2013, 11:29:23 PM
Pa to sto je ona vesta da od nicega napravi odlicnu sliku svaka cast :D torta je kriminal, pomislila sam da je sponzorisan post.
Da potpisem  :)
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....