Recepti sa neta - neisprobani - slatko+slano

Started by janavi, May 10, 2009, 12:39:59 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Janko 23.7.2002.

monochrome

disco2000

AnaK

Janko 23.7.2002.

Glitter

ja cu ovo prvom prilikom da zadivljujem ostrvljane

monochrome

Quote from: Glitter on June 03, 2014, 10:39:15 PM
ja cu ovo prvom prilikom da zadivljujem ostrvljane

isto pomislih...imacu jedan mladi par na veceri uskoro, pa...tanana  :girl_in_love:
mislila sam mini verziju ovoga za predjelo :clap:

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

AnaK

Kupio mm u nekoj pekari jedno savršenstvo od kolača, po ukusu mislim da je najpribližnije ovoj piti, s tim što je fil gušći, lepo je isečeno, u pravilne kocke. Mnogo, mnogo lepo.

http://srbijanatanjiru.com/pita-od-suvih-sljiva-u-crnom-vinu-sa-cokoladom/
Janko 23.7.2002.

Lani

Glitter

Samo da kazem da moja mama godinama pravi pekmez od sljiva u koji dodaje cokoladu za kuvanje
Odgovorno tvrdim da je to najbolji pekmez na svetu

AnaK

Tako pravi i mama moje kume. Ali je meni, ipak, najlepši pekmez od šljiva klot, bez ičega. To mi je omiljeni, od svih  :balavi:

A ovo, ako se zateknete, probajte. Ugao Carice Milice i Maršala Borjuzova, od dve pekare jedna preko puta druge, ona u kojoj se uz stepeneci penje (u drugu se par stepenika silazi).
Janko 23.7.2002.

Dada

Moja majka pravi fenomenalan pekmez od sljiva, svake godine joj je unaprijed rezervisano mimo nasih bar 20 tegli :crazy: ali me interesuje to sa crnom cokoladom, daj recept Glitt :balavi:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Pepi

Ja pravim jednu turu sa rumom, drugu sa cokoladom.
samo pred kraj kuvanja ubacim 100-200 g cokolade za kuvanje, zavisno od kolicine sljiva.
Pre nego se rodio dasa, kuvala sam i dzem sa pomorandzama i suvim grozdjem  :balavi:

Zumbulica

I meni je klot pekmez od sljiva br 1  :) eventualno malo cimeta i vanile. Ovaj sa cokoladom sam probala ali nije ostavio utisak, ja nekako volim ciste ukuse ili samo malo naglasene osnovne ukuse.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception