Neurolingvističko programiranje (NLP)

Started by AnaK, April 03, 2011, 09:27:16 PM

Previous topic - Next topic

martina

mislim da je do mene. plus moja depresija je uvijek bazirana na stvarnosti  :rofl:

iskreno, ja mislim da je najveci problem depresije - izolacija. kad nisi u stanju da dijelis misli i osjecanja sa drugima... cbt jeste dobar u smislu da izbacis iz sebe te najcrnje misli i vidis koliko su neracionalne... ali to naprosto nije bio moj problem. mene su ubacili u cbt jer naprosto sam jako lagan slucaj, pa je bilo - haj, nije steta. ali jako puno ljudi koje sam znala zavrsi u tom cbt-u, to je kao odgovor na sve probleme. ja naprosto ne mislim da je to slucaj

isla sam i na grupne sesije koje je drzala jedna socijalna radnica i mislim da je to bilo nesto najbolje sto sam vidjela.

ne znam, te conditioning stvari o kojima pricas... zvuci zanimljivo i vjerujem da radi, ali stvarno nije za mene. bik u horoskopu, sta vise reci
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Finalina

Quote from: martina on January 27, 2012, 02:28:09 PM
ne znam, te conditioning stvari o kojima pricas... zvuci zanimljivo i vjerujem da radi, ali stvarno nije za mene. bik u horoskopu, sta vise reci
jaaao  :girl_haha:  pa ima toga jos

NikkiL

Poslali su te na CBT jer je to uglavnom ovde terapija prvog izbora posto stalno naglasavaju za nju da moze da se (teorijski  :D) zavrsi u relativno kratkom vremenu (za razliku od recimo psihoanalize koja traaaje i traaaje), tako da mislim da su $$ primarni razlog. Osim toga, ovde kada zavrsis doktorat iz klinicke psihologije odmah si zavrsio i za CBT terapeuta posto je ona integrisana u program - jos jedan razlog zasto je toliko rasprostranjena posto je vecina klinickih psihologa po pravilu znaju.

Moj je utisak inace (mada ja nisam terapeut i o terapijama znam uglavnom teoretski i na bazi nekih pokaznih vezbi i komentara ljudi sa klinicke) da CBT nije za svakoga... ne znam da li ce Masha da vidi temu ona je zavrsila REBT koliko znam koja je jako slicna pa me bas zanima sta ona misli..

CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

martina

Quote from: NikkiL on January 27, 2012, 02:56:29 PM
Poslali su te na CBT jer je to uglavnom ovde terapija prvog izbora posto stalno naglasavaju za nju da moze da se (teorijski  :D) zavrsi u relativno kratkom vremenu (za razliku od recimo psihoanalize koja traaaje i traaaje), tako da mislim da su $$ primarni razlog. Osim toga, ovde kada zavrsis doktorat iz klinicke psihologije odmah si zavrsio i za CBT terapeuta posto je ona integrisana u program - jos jedan razlog zasto je toliko rasprostranjena posto je vecina klinickih psihologa po pravilu znaju.
midlim da se slazem s tobom 100%
Quote from: NikkiL on January 27, 2012, 02:56:29 PM
Moj je utisak inace (mada ja nisam terapeut i o terapijama znam uglavnom teoretski i na bazi nekih pokaznih vezbi i komentara ljudi sa klinicke) da CBT nije za svakoga... ne znam da li ce Masha da vidi temu ona je zavrsila REBT koliko znam koja je jako slicna pa me bas zanima sta ona misli..
da, i ja imam isti utisak
moja prva terapeutkinja je bila doktor, na specijalizaciji za psihijatra, i mislim da je bila dobra
ova druga... meni je bila simpa, ali BT terapeut mi je bila vrlo losa. pomogla mi je u nekim drugim stvarima i to je bilo ok
ovdje uglavnom koriste "mind over mood" knjigu... ja sam to sve citala i ima to nekog smisla

ja sam ovdje isla na super program u bolnici. to je u stvari program da integrise one koje otpustaju iz bolnice u zivot ponovo. ali bilo je i gomila ljudi kao ja, koji nisu teski slucajevi i nisu hospitalizovani, posto su vremenom skontali da i za to moze da sluzi. oni su tu imali 3 sedmice cjelodnevnih programa od psihoterapije, preko ishrane, pa psihologa koji prica uopste o anksioznosti i depresiji, pa socijalnog radnika, pa occupational therapy, pa farmaceuta.... meni je to bilo super. i super je sto vidis oko sebe "normalne" ljude, tj vidis da se te stvari svakome dese. i sto je najvaznije imas brz i efikasan pristup doktoru-psihijatru, sto nije uvijek moguce, posto ih je malo, pa se obicno bave bas "slucajevima", za ovakve kao ja nemaju vremena... opet $$$

poslije nas je vecina "laksih" slucajeva otisla na CBT

a tamo sam vidjela bas svega, ima stvarno ljudi koji se muce citav zivot, puno njih sa nelijecenim disorders zavrse kao narkomani, alkoholicari... vidis ljude da imaju potencijal, ali ta bolest ih bas tesko koci...

izvinjavam se, skrecem s teme

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

AnaK

Idem sutra na uvodno NLP predavanje, i jedva čekam  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

martina

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

AnaK

Generalno, nisam se našla sa ostatkom grupe :) Mene od NLP-a najviše zanima 'lični razvoj & promena', a akcenat je bio na komunikaciji, jer je skoro sve ostale to posebno zanimalo - kako pregovarati, poboljšati prodaju... U suštini, ako budem ikada imala dovoljno novca viška, investiraću ga u neki kursić, za sada mi je to preskupa zabava za nekomercijalne potrebe :girl_sigh:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Janko 23.7.2002.

martina

Quote from: AnaK on May 07, 2012, 12:30:58 AM
Generalno, nisam se našla sa ostatkom grupe :) Mene od NLP-a najviše zanima 'lični razvoj & promena', a akcenat je bio na komunikaciji, jer je skoro sve ostale to posebno zanimalo - kako pregovarati, poboljšati prodaju... U suštini, ako budem ikada imala dovoljno novca viška, investiraću ga u neki kursić, za sada mi je to preskupa zabava za nekomercijalne potrebe :girl_sigh:

ja mislim da je tesko naci za dzaba
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

AnaK

Jeste, našla sam nekoliko nevažećih linkova, obrisana zbog autorskih prava. Nadam se da ću ipak naleteti  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Mirka

Evo je (doduše u djvu formatu ako ti odgovara)
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

martina

anak, aj javi da li ti ovo mirkino radi, ja sam sad na poslu, ne bih da downloadujem nista na ovu masinu
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

Mirka

radi martina, skinula ja da proverim
pogledala prvih desetak strana, trebalo bi da je to  to; naslovna je odgovarajuća

čak i ako skinu, imam sad ja pa ću vam proslediti (oko 8M je)
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

martina

aj vazi... ja imam knjigu, nego zbog anek

al posalji, od viska glava ne boli :)
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

AnaK

Mirka, skinula sam i ja to, noćas, i program za konverziju u pdf, i plugin za program  :shout: ali mi pri pokušaju konverzije odmah izbaci poruku da je 'fatal error' u pluginu i kao konvertuje konvertuje konvertuje, dočekao me u povratku s posla nekonvertovan  :girl_cray:
Janko 23.7.2002.

Mirka

AnaK, a zašto konvertuješ?
Iz čega si gledala? Ja sam otvarala u Irfan view, osvežila plugin, sve je bilo ok

Martina, hoćeš na mail?
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.