Main Menu

Kako kupujete u supermarketima

Started by janavi, July 13, 2011, 02:18:38 PM

Previous topic - Next topic

anelore

U supermarketima uglavnom kupujem po spisku, mada se desi da sam nesto zaboravila da stavim na spisak, pa i to dokupim. A nekada na spisku i imam "neko meso za rucak" pa osacujem koje je meso lepo tog dana, i onda krojim rucak oko toga.
Ako vidim neku akciju, kupim pod uslovom da je proizvod provereno dobar i znam da cemo ga potrositi (bilo da se radi o prehrani bilo o kucnoj hemiiji - npr. 90 tableta za masinu za sudove za 1300 dinara), ili ako je cena mala - npr.190 dinara za paradajz sos "Bakina tajna" koji je, uzgred, odlican.
MM je Vaga kao Xe, kupuje strogo po spisku, van toga jedino ako se seti da nam nesto nedostaje a nismo to stavili na spisak. Pisala sam vec 100 puta, za njega pravim spisak po redosledu od ulaska u Vero do kase.

Zumbulica

Ne idemo cesto u velike markete, kad idemo idem bez spiska i kupujem ono sto je povoljno i sto nam svakako treba - sredstva za higijenu koja skladistim ispod lavaboa u kupatilu, od kozmetike samo ono sto nam u tom trenutku fali, deci skolski pribor koji im fali, pogledam da li ima nesto interesantno od sitnica za kucu ....
Od prehrambenih proizvoda kupujem ono sto je tamo daleko povoljnije i zbog mnogo veceg izbora -maslinovo ulje, slatku pavlaku, cokoladu ...
Ne pravim zalihe ulja, secera, mleka, vode, pića .... to kupujemo u lokalu. Ulja ne trosimo puno, o mleku ne zelim da razmisljam koliko dugo moze da stoji u zalihama, za secer se plasim da ne navuce neke mrave, bube .... Imamo Drink Store u komsiluku, sve im je sasvim povoljno, piće, konditorski proizvodi ....
Meso kupujem kod nas u mesari, voce i povrce na nasoj pijacici ili u Maksiju .....

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Ja idem sa spiskom reda radi, kažem reda radi jer ne mogu da odolim tako nekim akcijama ili kad vidim neku budalaštinu tipa uz kafu dobiješ šolju ili uz špagete plastičnu činiju i sl. :crazy:
I obavezno se setim nečega čega nema na spisku kad to ugledam.
Ne volim dugo da se zadržavam, zavrti mi se u glavi od šarenila i od špartanja sa kraja na kraj hipermarketa, samo gledam što pre da potrpam šta treba i da bežim.
Dok mm sve strogo po spisku, polagano, poredi cene, razmišlja :girl_haha: i tako.

maxic

Ja bolje da ne pisem.... Idemo po spisku u veliku nabavku nedeljom, u dva ogromna marketa. Tu kupujemo uglavnom uvijek isto, ponesto dodamo.
I onda plus idemo svaki dan, bez spiska, opet u jedan od ta dva marketa, nekad vise puta dnevno. Onda kupimo to po sta smo posli i jos min 10 stvari.To mi jezivo ide na zivce, niko u US ne ide svaki dan u radnju osim nas.  Ne umijemo da isplaniramo obroke, uvjek jedemo sta nam se trenutno jede ili sta trenutno moze da se zbrzi. Pokusavali smo godinama da napravimo plan i po njemu kupujemo, nikad uspjesno duze od nedelju.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

martina

ja cak i spisak pisem po tome kako stvari stoje u radnji, da se ne vracam

mrzim kupovinu hrane, izbjegavam koliko god mogu

mijenjamo taktike, nekad idemo redovno ( trudimo se da je radni dan jer je vikendom neopjevana guzva, sto me dodatno nervira) u costco jednom sedmicno, pa eventualno dokupimo ponesto u lokalnoj radnji, a nekad odemo par puta sedmicno, kako nam zafali

djeca su mi najgora, jer moram imati uvijek za njih sta im treba za rucak i snack u skoli

trudim se da saljem muza, posto ne volim kupovinu, al posto je njemu jedini cilj da sto manjepara potrosi, onda svako toliko moram da odem da ljudski nakupujem sta nam treba

meca jedino nikad ne preskoci da kupi kafu i feta sir

inace, mi sedmicno potrosimo 16 litara mlijeka minimum, zamislite kako to izgleda kad pocnemo da istovaramo stvari iz auta

da sam bogata, imala bih osobu za sandbijevanje, to mi je gore od spremanja kuce, ogromne guzve

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

emge

Mi idemo utorkom u Merkator, sa spiskom koji dopisujemo cijele nedelje. Opet se desi da nešto zaboravimo, ali onda dopišem za sledeću nedelju ako nije hitna stvar. Za male propuste imam dvije prodavnice ispred zgrade.

Deda

Martina, ja bih volela da budem osoba za snabdevanje  pogotovo kod bogate osobe  :lol:. Igraj loto, igraj loto  :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

martina

Quote from: Deda on July 21, 2011, 09:32:45 PM
Martina, ja bih volela da budem osoba za snabdevanje  pogotovo kod bogate osobe  :lol:. Igraj loto, igraj loto  :crazy:

ma ni loto ne igram. meca jos nekad kupi listic

ja volim da kupujem garderobu i cipele i pravi sam strucnjak u tome. sad me prijateljice koje ne vole da kupuju zovu da idem s njima, jer znam da im nadjem brzo i lako sta ce da kupe, kad idu same ne znaju da nadju. to se inace zove personal shopper ovdje na zapadu :)
ljudi to rade za pare, a ja iz zadovoljstva, tj kad vec nemam svoje pare da trosim, uzivam da trosim tudje

al kupovina hrane - to mi je nocna mora. najvise zbog guzve. ima ovdje servis da kupis online, pa ti donesu, nije ni preskupo, al meca ne da pare, ide on
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Glitter

Quote from: martina on July 21, 2011, 09:41:17 PM
ma ni loto ne igram. meca jos nekad kupi listic

ja volim da kupujem garderobu i cipele i pravi sam strucnjak u tome. sad me prijateljice koje ne vole da kupuju zovu da idem s njima, jer znam da im nadjem brzo i lako sta ce da kupe, kad idu same ne znaju da nadju. to se inace zove personal shopper ovdje na zapadu :)
ljudi to rade za pare, a ja iz zadovoljstva, tj kad vec nemam svoje pare da trosim, uzivam da trosim tudje

al kupovina hrane - to mi je nocna mora. najvise zbog guzve. ima ovdje servis da kupis online, pa ti donesu, nije ni preskupo, al meca ne da pare, ide on
:diva: za bold

a za ostalo potpis...kupovina hrane mi je potpuno nezanimljiva  :crazy:

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

AnaK

Moram priznati da se skoro svega sa spiska pridržavam, iskustveno. I činjenica je da otkako ne idemo u porodične nabavke, nego ja idem sama, a mm-a uključujem samo oko iznošenja iz kola, mnogo manje trošimo.
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Ima dobrih saveta, al sve se na kraju svede na disciplinu  :crycry:

Ajte zene, ne dram'te

janavi

meni jedino ovo peške do radnje nije 'dobar' savet
jer obično su velika pakovanja u udaljenim prodavnicama daleko povoljnija
tu moram da molim 'prevoz' kojekakvih deterdženata i sličnih  teških proizvoda :D
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

AnaK

Ma pređe u naviku, bar je meni prešlo. Spisak mi stoji na frižideru, dopisujem po potrebi, kad vidim da je nešto nestalo/ili pri kraju.
Janko 23.7.2002.

AnaK

Ma da, to je bzvz. Ali je meni odličan o korpa vs kolica. Kad mi treba samo par stvari ni korpu ne uzimam. A kolica samo kad kupujem prašak.
Janko 23.7.2002.