Revita, imunitet, injekcije i svašta još

Started by stacka, August 11, 2011, 11:13:33 AM

Previous topic - Next topic

stacka

Ehinacea i ne ide pre pete, ako sam dobro zapamtila, nacitala sam se svega i svacega u zadnjih mesec dana, ne zamerite ako sam i pobrkala :crazy:
Ja se razmsiljam Aleksi od januara da ukljucim, ali za njega mi i nije tolika frka koliko za nju.
Mislim da cu def da odustanem od Revite a da probamo sa homeopatijom.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Meni je Baljošević rekao da Ehinaceu nikako ne preporučuje deci sa ekcemom i bilo kakvom alergijom.  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

janavi

ehinacea je kontraindikovana kod autoimunih oboljenja, ako je neko u porodici imao nešto od toga
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Elanor

ne razumem kako, ali imam utisak da je mileni imunitet popravio prevnar.
pre vakcine se razboljevala svake dve nedelje, cak smo zavrsile u bolnici nedelju dana zbog upale pluca. posle vakcine (dobila ju je s 13-14 meseci) dve godine nije imala ni jednu-jedinu respiratornu infekciju.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Saska

Jova je tako, posle par meseci uzastopnih razboljevanja, na kraju dobio onu zastitnu injekciju, sto utrne noga posle nje. I stvarno se nije posle nje neko duze vreme razboleo.

stacka

Koja je to injekcija? Ja sam Masu htela Prevnarom da vakcinisem ali ona nikako da ozdravi da je dobije :(
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Elanor

to se kad smo mi bili deca zvalo ekstencilin. ja sam ih naprimala ihaaaaaa.
ovde toga nema.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

janavi

Quote from: Elanor on August 13, 2011, 12:11:44 AM
to se kad smo mi bili deca zvalo ekstencilin. ja sam ih naprimala ihaaaaaa.
ovde toga nema.
ekstencilin je jaaaak antibiotik, mislim da se daje samo u bolničkim uslovima
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Saska

Ja mislim da je to sto Elanor rece. Nije ga bas rado dala dr tad, ali bilo je stvarno zaredjalo sa bolestima. Bila mu je ukocena noga jedno pola sata  :nokti2:
I ja je se secam iz detinkstva, kao i nekih "kristalnih".

emge

Stačka, ima sad i Synflorix koji je protiv 10 vrsta streptokoke pneumonija. Ja ću Marka da revakcinišem u oktobru, samo ne znam da li sa Prevenar13 ili sa Synflorixom.

Elanor

Quote from: Saska on August 13, 2011, 08:27:48 AM
Ja mislim da je to sto Elanor rece. Nije ga bas rado dala dr tad, ali bilo je stvarno zaredjalo sa bolestima. Bila mu je ukocena noga jedno pola sata  :nokti2:
I ja je se secam iz detinkstva, kao i nekih "kristalnih".
ja sam kao mala gotovo non-stop bila na penicilinima. pa kad zaredja, onda mi posle 12 penicilina zveknu ekstencilin, da me ne gledaju neko vreme. joooj, sto je to bolelo.

moja deca nikad nisu dobila injekciju, samo ab intervenozno u bolnici, po jednom svako (milena s godinu dana, filip s tri nedelje :( )
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

I ja se sećam toga  :'( S tim što sam ja nekako zaključila da je to bila zaštita od komplikacija Streptokoknih.
Janko 23.7.2002.

AnaK

A ukačila sam prilično dobro, izgleda:

Extencillin ili benzatin-penicilin se daje kao jedna injekcija penicilina, a koja bi teoretski trebala držati 3-4 tjedna, tj. štititi od infekcije beta-hemolitičkim streptokokom grupe A u tom razdoblju. Neko moje iskustvo jest da je to prije 2-3, nego 3-4 tjedna.

http://www.cybermed.hr/forum/specijalizacije_medicina/pedijatrija/ekstencilin_kada_ga_koristiti
Janko 23.7.2002.

Blue

Quote from: Elanor on August 13, 2011, 01:25:57 PM
moja deca nikad nisu dobila injekciju

davanje injekcija je retko gde, osim kod nas, bila praksa i u vreme naseg detinjstva, a kamoli sada

ja sam sa vise ljudi razlicitih generacija iz razlicitih zemalja/kontinenata pricala na tu temu i zaista niko od njih nije ni cuo za injekciju, a kamoli primio istu
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.