Main Menu

Migrena, glavobolje

Started by cici, September 12, 2011, 10:15:19 PM

Previous topic - Next topic

Vila

Ja nisam vodila dnevnik, ali sam se svojski trudila da pamtim i povezujem - samo to nekad radi, a nekad i ne - AnKin primer sa kiflicama kao dokaz :girl_haha:
Disco, bolje onda piši sve, sigurno će pomoći da shvatiš šta se dešava.

Meni je od poznatih okidača od hrane i pića samo crno vino, i alkohol uopšte, ako popijem više od 1 čaše. ostalo su nagle promene vremena, posebno otopljavanje, hormoni - pred menstruaciju neizostavno; zadimljene prostorije i jaka buka - posle svake svirke na kojoj sam bila, svadbe i sl me boli, i kad nema alkohola - a to sam testirala, jednom pijem, drugi put ne  :girl_haha:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

disco2000

Moram priznati da mi treba vise mentalne snage da krenem da zapisujem nego sto sam uopste i mogla da pretpostavim :hm: Volim istrazivanja i statistiku, ne volim introspekciju i dnevnike :lol:
Ja imam aure, u to sam sigurna i tokom tih nekoliko dana osetljivosti konkretni okidaci su raznovrsni. Jedno sam sigurna, nije povezano sa menama niti sa ciklusom. Ono sto ne znam jeste kad i zasto krecu aure. Njih kasno prepoznam, valjda, uglavnom mislim da mi fali daska u glavi. I zasto se stanje pogorsava, gledano iz perspektive sada vec kraja druge decenije ovih tegoba, mozda...

AnaK

Pa ovo ti je čisto istraživanje i statistika. Istražuješ sve relevantne podatke, fizičke, prikupljaš ih a onda ćeš da pogledaš statistiku učestalosti po faktorima  ;D
Janko 23.7.2002.

disco2000

Moracu sa sobom ozbiljno da popricam, nema mi druge :lol:

Elanor

disco, potpuno te razumem glede introspekcije i dnevnika :kiss1: :friends: :-[
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Dacko

Mučim se već nekoliko dana s nesnosnom glavoboljom (ono kad se čini kao da bole i kosti ispod očiju), znam čime je izazvana (prehlada, menstruacija i promena vremena), ali ne znam kako sebi da pomognem, od lekova sam u kući imala samo brufen, on ne deluje. Šta vama pomaže kad vas uhvati taj tip glavobolje?

disco2000

disco2000

Mada, ako ne stignem na vreme, onda je tri dana haosa.

emge

Dacko, mene skoro nikad u životu nije boljela glava, ali posle korone je to postalo često... Ali prošlo je nakon par mjeseci, pa se nadam da je to damo postkovid.

Dacko

Vrlo je moguće da jeste postkovid jer se i Boris na isto žali, toliko da čak nije siguran ni hoće li moći danas da ode do škole (on inače vrlo voli te dane kad se ide u školu jer su svakako zabavniji od onlajn časova), a ako mu je kao meni, onda sasvim razumem, ponekad tako jako zaboli uz nalet vrtoglavice da mi se čini da bih pala da već ne sedim.
A jesi li nešto uzimala, je l' ti pomoglo šta? Evo sam od sve muke popila i slanu limunadu preporučenu na ovoj temi.  :lol: Malo mi je čak i pomogla, možda i placebo efekat, ali samo nakratko. Mislim, najviše bi pomoglo da legnem u mračnu sobu, žmurim i ne mrdam, ali to je nemoguće jer silne obaveze moram danas da završim pa mi piljenje u ekran ne gine. :girl_sad:

Dacko

Quote from: disco2000 on October 01, 2021, 10:11:43 AM
Mada, ako ne stignem na vreme, onda je tri dana haosa.
U kom smislu ako ne stigneš na vreme? Ne deluje ako se bol već pojačao?

stacka

Quote from: Dacko on October 01, 2021, 10:29:21 AM
U kom smislu ako ne stigneš na vreme? Ne deluje ako se bol već pojačao?

Ja sam cula od kolegnice koja ima problema sa migrenom da ukoliko ne popije lek pre nego sto pocne da je boli glava a naslucuje da ce mozda krenuti posle toga kao da ga i nije popila.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Dacko

O, onda sam ja debelo zakasnila.

emge

Pa počela sam da pijem andol redovno, a to je i preporuka pisle korone. E sad nekad sam ujutro andol 100, a bogami bilo je danima da sam pila onaj jači, andol 300.
A nekad po potrebi i metafex.

disco2000

Kao što stačka kaže, treba da uzmem na prve naznake.