facebook/chat i inace facebook komunikacija

Started by martina, September 20, 2011, 10:28:52 PM

Previous topic - Next topic

martina

vecina vas je prtpostavljam, na facebook, neke ste i moje prijateljice

koliko catujete?

ja skoro nikad ne zapocinjem cat, ne sto mi je to religija, nego mi chat komunikacija nije najdrazi vid komuniciranja

ako me ko cimne, javim se...

par puta sam se javila nekim ljudima jer mi je nesto bila prilika ( cestitam nesto vazno ili tako nesto)
inace volim da komentarisem slike, statuse, saljem porukice ako mi sta treba ( rijetko pisem i na zid, osim kad je bas nesto javno, tipa srecan rodjendan)
i kao stvar principa ne cestitam rodjendane nikome kome normalno ( na nema fabebooka) ne bih. jednostavno, ja uopste ne cijenim te cestitke, pa necu ni da ih saljem

danas me jedan facebook prijatelj ( neko koga znam "onako") cimne na chat, i ja odgovorim. i tu mion zamjeri kako uvijek on zapocinje chatove. prvo kontam: jebote, ovo ko da imam 16 godina, pa mi se udvara, glumi ljubomoru, sta li

mislim WTF!!! ko da ga ja tjeram da me cima na chat. ja mu kazem kako nisam neki chat-er, a se jos vise uvrijedi sto mu lazem. WTF!!! ne kontam. mislim, tipa znam ovlas, zemljaci smo, on je mnogo stariji od mene, nikad se nismo druzili, znam ga vise preko mojih koji su se znali sa njegovima... mislim da me prije facebooka ne bi prepoznao da me je sreo. koji je klinac ljudima na FB?

mislim, meni to iskreno nije mjesto za neka druzenja, niti za pricu, vise da vidim novosti, sta ko radi i to... jesam ja luda?
mislim, vidim ja da se moja kcerka druzi s ljudima na FB, ali ona ima 14 godina. njima, djeci, to prilici

il sam ja totalno omasila?
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Deda

Ja volim  :girl_in_love:, slatko se ispricam, cak neki put u sms -u kazem- ajde na FB chat.
Evo npr malopre-odmah mi je malo laksi zivot  :love32:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

rafa

Quote from: martina on September 20, 2011, 10:28:52 PM
ja skoro nikad ne zapocinjem cat, ne sto mi je to religija, nego mi chat komunikacija nije najdrazi vid komuniciranja

mislim, meni to iskreno nije mjesto za neka druzenja, niti za pricu, vise da vidim novosti, sta ko radi i to... jesam ja luda?

Ovako
Ne podnosim fb ni bilo koji drugi chat, nisi sama  :innocent:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

gasha

ja isto retko koristim
kad je nesto hitno, i to sa nekima sa kojima sam i inace u svakodnevnoj komunikaciji

najvise sam tamo zbog igrica, onda nemam vremena za chat
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

martina

da, u evropi svi sms-uju, skup telefon

ja jedino  s kcerkom razmjenjujem sms i sa rodbinom u mostaru ponekad
kcerka ne zna da prica na telefon uopste, samo sms

ne znam, mozda ja stvarno ispadam nekulturna po FB bontonu. ali meni se cini da vise s ovim tipom nesto nije kako treba
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

AnaK

Ja nešto ne znam da postoji bonton u tom smislu :) Lično chat baš volim, i nekako ga doživljavam kao 'živ razgovor', i obično chatujem sa osobama sa kojima bih i telefonom ćaskala ili pila kafu, da su mi bliže.
Janko 23.7.2002.

Beatrix Kiddo

Ni ja ne koristim chat. Cak nisam ni vidljiva, a samim tim ni ja ne vidim ko je trenutno na fb.

Posaljem pp, ako mi neko treba  ;)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Finalina

Mislim da nema nekog bontona ko prvi startuje vazno je samo da se ne smara sa pokusajima ili sa odbijanjem. Treba biti otvoren sa pitanjem i odgovorom da li se prihvata dijalog.

Svojevremno sam chat shvatila kao neki surogat koji mi ipak ne prija u (pre)velikoj meri ( jos iz doba icq-a kada sam imala puno ljudi na spisku i kada je to bilo krajnje primereno i godinama i nacinu druzenja).

Inace, unazad nekoliko godina, veoma sam skromna po pitanju chatovanja iako mi sustinski odgovara kao vid komunikacije, ali ga ne praktikujem cesto (najcesce to bude sa onima koji su daleko) .... na fb pa skoro uopste ne koristim chat, ali ni sam fb nesto ne upotrebljavam (bude ponekad caskanja bas sa nekim sa kim nisam u permanentnom kontaktu i nekim pvodom ili u izuzetnim slucajevima onako krajnje spontano ) ... na msn imam nekoliko ljudi i chat je praktican kada treba razmeniti neki info, a nije prilika za telefoniranje ili me mrzi da saljem sms.

maxic

Ja sam primjetila da radije chatujem s nekim ljudima nego sto pricam telefonom. Zato sto nemam mjere ni u jednom ni u drugom, ne ukljucujem se na chat cesto. Po otkricu skajpa znala sam da puno radno vrijeme provedem u razgovorima ili chatovima.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Lukina mama

bas sam danas razmisljala o ovoj temi, sedim na poslu, FB mi upaljen, i vidim mog druga iz detinjstva on line, i javim mu se, i tako smo se fino "ispricali" 

obicno se javlim nekome koga nisam dugo videla, i to dok sam na poslu  :-[ od kuce me obicno mrzi da kuckam.

vidi ovde samo treca smena prisutna :)
Luka ,09 April 2005

Ira

Quote from: martina on September 20, 2011, 10:28:52 PM
i kod mene je ovako  :)
ja nevolim chat , na fb-u sam uvijek off sto se chata tice.
Mene to nekako smara  :-[
Skaype,telefon i pooonekad neki sms

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

janavi

FB chat koristim samo sa pojedinim osobama (napravljena grupa onih koji me vide online)
al to ne radim iz browsera nego iz Digsby programa (tu stavljan FB jer mi je u browseru nevidljiv, i vrlo lako ne vidim da me neko cimnuo kad imam 30+ otvorenih tabova; i msn koji je za moj ukus prešaren)
više volim gtalk

pojma nemam ko počinje, nekad ja, nekad druga osoba, nije mi palo na pamet da na to uopšte obratim pažnju :D

chat koristim umesto telefona koji intenzivno ne volim ;)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Lani

Mrzim telefone ali ne volim ni chat, ja sam staromodna, najviše volim da se vidimo uživo i ispričamo. :girl_in_love:
Naravno, znam da je sa obavezama koje svi imamo to jako teško izvodljivo...
Na FB chatu sam jedno vreme bila nevidljiva, onda sam od pre nekog vremena postala ponovo vidljiva :crazy:, možda je mm nešto prčkao nisam ja i nikako da to promenim ponovo. Na FB odem retko, mada sad češće nego ranije i bukvalno mi se desi da se trgnem kad mi iskoči ono prozorče :lol: ako se npr. udubim u gledanje nekih slika ili čitanje.  :lol: Ali naravno, pošto mi se uvek jave drage osobe, otćaskam malo sa njima, a ako je neko iz BG obavezno gledam da razgovor završim sa - kad se vidimo, kad se čujemo...
Gtalk imam ali sam isto nevidljiva. ;D

Glitter

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006