Main Menu

Šta od pečenih paprika

Started by AnaK, October 07, 2011, 08:34:39 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Pošto svi znate kako sam se usrećila sa uslužnim pečenjem  :diva: trebaju mi ideje šta vi sve sa njima pravite i kako ih volite? Smišljam da l' da naručujem još  :balavi:

Ja sam ih do sada povremeno pohovala (mnogo me smara taj ceo proces  :-[) ili propržim sa malo kajmaka  :balavi:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Ideje na sunce, pliz  :flower:
Janko 23.7.2002.

MissL

Best ever - slana torta od pohovanih paprika :balavi: "suvi" paprikas,  pohovane sa sirom :balavi:
ed. Sad ce recopisi
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

cici

Lani

Baš sam pre neki dan našla taj papir gde mi je recept za slanu tortu sa suvim paprikama, to je zakon za sve slane torte. Prekucaću ti, sad ću da ga nađem.

edit: Zbunile me Cici i Miss, ne suve nego pecene paprike.  :lol:

MissL

Tako se zove jer ustvari treba da ispari maltene sva voda iz njega, da ne bude corbast...
Ja pravim sa komadima pileceg filea, koje bas blago proprzim, onda ubacim sitno seckani crni i beli luk i nekoliko krupno cepkanih pecenih paprika. Kad se proprzi dodam malo vode, zacinim i pustim da se krcka. Ubacim bareni krompir, izmesam i cekam da se 'osusi' :balavi:
Stiv 24.11.2003.

MissL

A tortu pravim od 15 crvenih paprika, pohuju se polovine, za tri reda 'kora'. Sad cu da vidim gde mi je recept za fil.
Stiv 24.11.2003.

AnaK

Sve zvuči & obećava  :girl_in_love:

Danas mi je koleginica pričala da njena mama pravi nešto super sa: palačinkama od tikvica + pečene paprike, svaki red maže pavlakom i odozgo izrenda kačkavalj i zapeče.
Janko 23.7.2002.

MissL

Fil: 500 g sremskog (svapskog) sira, 2 pavlake, 100 g majoneza (moze i bez), 250 g sunke, 4 rendana tvrdo kuvana jajeta, 5-6 kiselih krastavcica. Red paprika, red fila. Gotovu tortu premazem pavlakom i pospem rendanim kackavaljem.
Sad bih ubila za jedno parce :mrgreen:

edit. neko slozi tortu, ostavi u frizideru preko noci, pa je sutradan izruci naopako na drugi posluzavnik i tek onda premazuje.
Stiv 24.11.2003.

aleks

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

AnaK

:balavi:

Mogu da te snabdem paprikama, a ti pravi.  :turpija:
Janko 23.7.2002.

aleks

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

MissL

Ta torta se u ovoj kuci ne zadrzava mnogo, moze, al' da dezuras i zgrabis je cim je zavrsim :lol:
Jedne godine sam obecala mojima dve za slavu, sto i ne bi bilo strasno da: nisam bila u osmom mesecu i da sam bar imala ispecene paprike :nesvest: Posle sam se opametila, pa kad je pravim, onda je pravim nekoliko dana :lol:
Stiv 24.11.2003.

cici

Quote from: MissL on October 07, 2011, 08:43:28 PM
Tako se zove jer ustvari treba da ispari maltene sva voda iz njega, da ne bude corbast...
Ja pravim sa komadima pileceg filea, koje bas blago proprzim, onda ubacim sitno seckani crni i beli luk i nekoliko krupno cepkanih pecenih paprika. Kad se proprzi dodam malo vode, zacinim i pustim da se krcka. Ubacim bareni krompir, izmesam i cekam da se 'osusi' :balavi:
Ovo mi se svidja, probacu.

AnaK

Quote from: aleksandra-l on October 07, 2011, 09:05:15 PM
mene ili missl?  :rofl:

Tebe ćemo samo da poslužimo istom, u kooperaciji :friends:  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Lani

Torta od pečenih paprika

Jbg znam da ti je smor pohovanje :lol: ali ovde treba ispohovati oko 20 pečenih paprika.
Fil: 250 g slanog sira umutiti sa 6 kuvanih i rendanih žumanaca i kiselom pavlakom. Od te smese odvojiti jednu šolju.
U ostatak dodati 250 g sitno iseckanog suvog vrata. Ređati red kora pa red fila dok se ne potroši materijal, poslednji red treba da su paprike. Paprike premazati filom koji smo odvojili u šolju i odozgo posuti sa 100 g rendanog kačkavalja.

Ja je dugo nisam pravila ali divna je stvarno, poslednjih godina, pošto ni ja ni mama ne pečemo paprike, sam se totalno prešaltovala na onu slanu tortu sa tostom.