Prevodilice i honorarni poslici

Started by prevodilica, October 24, 2011, 04:31:53 PM

Previous topic - Next topic

Praslin

Ne znam šta mi bi tom prilikom. Odavno sam se navikla na "solarno plaćanje" (pare na sunce, pa ćeš dobiti finalni proizvod) jer sam dugo radila sa muzičkim i filmskim kućama, ali sam se tada nešto opustila...
Nema veze, bilo pa prošlo.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Glitter

ja trenutno ne mogu da naplatim jedan prevod
onaj motor nesretni, bila je knjizica 90 strana, dogovarala drugarica zaracunala lose broj strana i tezinu prevoda, ja rekla 180 evra, pa kao dala i 30evra popust, pojeo me taj prevod nacisto, kad sam preracunala broj karaktera izaslo na preko 500evra, a sad lik i nece da plati, trazi mi original knjigu a za prevod cemo kao da se cujemo  :hm:
hau jes nou, dok ne plati ne dam ni prevod ni original knjigu

na kraju mi se i place kad pomislim za koje pare sam radila stranu

Glitter

solarno placanje  :rofl1: odavno nisam cula bolji izraz  :rofl:

Nanny Ogg

Ja nikad ne dajem cenu dok prvo ne vidim tekst, a narocito ako je strucan  :innocent:
Pogledam, procenim mogucnosti, kazem cifru pa neka uzmu ili ostave.

Ajte zene, ne dram'te

Lani

Meni se samo jednom desilo da me ispale za pare, i to početkom ove godine da mi lik (i to iz jedne strane banke :hm:) nije platio, ja ga podsećala, on me totalno iskulirao. :sissyfight:
Inače mi se to ne dešava, uglavnom radim sa ljudima sa kojima radim već godinama, to su sve neke proverene varijante.

Nanny Ogg

Seljak  :sissyfight:

Ali naravno da i ovde (kao i u drugim sferama zivota, jelte) vazi pravilo da su oni sa najvise kinte najvece stipse  :D 

Ajte zene, ne dram'te

Praslin

Ja sam svojevremeno radila i sa narodnjačkim producentima i sa filmadžijama (ne prevode, nego moj posao) - da vidite tu izvlačenje od plaćanja  >:(

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

Lani

Glitter

al ubedljivo najvse volim recenicu: Ma sta ti je to, dvajes strana, petnajs minuta posla  :crazy:
Seljacino ti to ne mozes ni da procitas za 15 minuta  :shout:

Lani

Quote from: Glitter on October 24, 2011, 08:18:59 PM
al ubedljivo najvse volim recenicu: Ma sta ti je to, dvajes strana, petnajs minuta posla  :crazy:
Seljacino ti to ne mozes ni da procitas za 15 minuta  :shout:

Aha...  ;D Ili ono, ma videćeš, ništa to nije, to su samo neke tabele i brojevi. :rofl: :crazy:

Nanny Ogg

Nego,
sad mi pada na pamet dvp: a sta vi smatrate razumnim rokom? Ja uglavnom nemam problema s tim: "treba mi 50 strana, al ako moze za prekjuce  :crazy: " jer takve poslove i ne prihvatam, ali mi se par puta desilo da mi stalni klijenti u petak posalju nesto sto mora da bude gotovo za ponedeljak i to me uvek iznervira  :hm:

Ajte zene, ne dram'te

Nanny Ogg

A, vidim da ste vec pocele na tu temu  :girl_haha:

Ajte zene, ne dram'te

Lani

Quote from: Nanny Ogg on October 24, 2011, 08:21:04 PM
Nego,
sad mi pada na pamet dvp: a sta vi smatrate razumnim rokom? Ja uglavnom nemam problema s tim: "treba mi 50 strana, al ako moze za prekjuce  :crazy: " jer takve poslove i ne prihvatam, ali mi se par puta desilo da mi stalni klijenti u petak posalju nesto sto mora da bude gotovo za ponedeljak i to me uvek iznervira  :hm:

Nanny, meni je ovo redovna situacija, ja stalno radim prevode za juče. I 90% vikenda mi je radno. Ja kad za vikend imam deset-petnaest strana smatram da sam super prošla, tj. da nemam ništa.
Mislim da bi trebalo onda i drugačije da ih naplaćujem jer sam ubeđena da agencije nema šanse da isto naplate klijentu nešto što je sa rokom od nedelju dana i nešto što je stiglo ujutru a treba da bude gotovo popodne.

Nanny Ogg

Znas kako, ja sam ranije prihvatala bukvalno svaki honorarni posao koji naidje, u strahu da ih posle nece biti  :fool: ali u poslednje vreme bas biram. Zadrzala sam 2 firme sa kojima stalno saradjujem, jer su mi ok kao referenca
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
, plus ne cimaju me cesto, i za njih mi nije tesko da radim ni vikendom.
Svi ostali moraju ili da mi daju duzi rok ili da traze drugog, i uopste me ne grize savest zbog toga. Ponekad, kad je neko poznat pa mi bas glupo da odbijem, prosledim drugarici (ili cu vama ovde da ponudim) i to je to.

Ajte zene, ne dram'te