Main Menu

HIT recepti

Started by AnaK, November 16, 2011, 10:43:35 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Šta stalno pravite?

Kod mene, definitivno, po broju umetničkih izvejdbi, Top 5:

- Cicine mekane galete
- Savršene palačinke
- Mušemini mafini
- Bečke šnicle (Dade, majacooks)
- pomfrit iz rerne
Janko 23.7.2002.

Deda

U poslednje vreme -makarone sa piletinom -pojedu dio mrvice...
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Gost51

dinstana svinjetina sa paradajzom
pekarske kifle
od kolaca hola

Lani

doručak - najčešće prženice ili razljevak  :girl_haha:
ručak - najbolju prođu imaju supa s knedlama, paradajz čorba, musaka s krompirom, ćuftice u svakom obliku, grašak, domaća pica, makarone sa sirom.

Spisak onog što ja najviše volim je drugačiji... ovo su stvari koje često pravim.

Lukina mama

Kod nas:

kiflice,
Minjine pancerote,
cufte u sosu,
supa sa knedlama, paradjz corbica
snicle u sosu od pecuraka
......

to je ono sto mi prvo pada na pamet.

idem sad da nadjem galete by cici :)
Luka ,09 April 2005

Dada

Sve ima super prodju kod cetvoro, peto mora da gundja :lol: Najbolje prolaze supe i corbe svih vrsta, paste, musake, cufte, rizoto sa morskim plodovima, zapeceni losos, krompir u svim varijantama  :crazy: i tijesto u svakom obliku (priganice, palacinke, kiflice, pletenice...). Od kolaca najobicniji sa visnjama, "babina torta" (slicna reformi), lenje pite, i neki brzinski sa kokosom koji lici na cupavac :innocent: U poslednje vrijeme najcesce traze ovaj
http://www.coolinarika.com/recept/ljetna-poslastica/ s tim sto sam izbacila puding a dodam bar jos nesto od  voca (visnje, jagode, kivi)
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Gost51

jao, da, moje nemasne przenice i picu svi hvale

Unabebili

saher torta
palacinke
domaci hleb  :hm:
dinstano belo pilece u sosovima ( raznim)
salata od pavlake i pecenih paprika
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

AnaK

Quote from: Unabebili on November 16, 2011, 11:26:25 PM
salata od pavlake i pecenih paprika

Kako, kako, pliz  :balavi:

Janko se navikao, a navikao i drugare, rekla bih  :girl_haha: da za užinu ima nešto tipa palačinke, galete, mafini... A pošto ja umrem od sreće kad on nešto traži da jede  :-[ ja to rado i pravim. Bukvalno po 1 nedeljno (pola mere Cicinih galeta).
Janko 23.7.2002.

Unabebili

ispecem cele paprike u rerni ,
vruce izvadim i naslazem u ciniju i pokrijem sa najlon kesom, da mi bude lakse da ih ocistim od kozice i semenja

kad ih ocistim , isecem na rezance ( oko 1,5 cm debele), iseckam 1-2 ceneta belog luka ( izostavi ako vam smeta ili ne volite), malo svezeg persuna, soli, bibera, izmesam i dodam pavlaku, izmesam opet i narendam preko kackavalj
bude bas ukusno
dete ne jede paprike, ali se muz u ovome davi
lepo je is a crvenim i sa zelenim paprikama  :innocent:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

AnaK

Daviću se i ja  :balavi: Hvala  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Xe

Slanina uz krompir u caksirama i luk (to davno nije jeo, sad da ga pitam, progutao bi me  :balavi:  ), nasuvo s krompirima (to cu sutra za veceru)
Od kolaca AnaK torta, cizkejk, hola kocke i kinder pingvi (kojem dodam pekmez od visanja, to im je apsolutni hit)
Vole i sve one snicle/belo meso sa sosovima i makaronama/pirincem u vatrostalnoj, musake
I supu, naravno, zbog supe se i ozenio  :turpija:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Finalina

anak@ mislis na recepte sa neta, odavde i tako to?

novitet mi je "ludo testo" , kao HIT

ovde sam i uz vas i pored vas :love32:  pronasla neke odlicne recepte , ali nije to ono sto svakodnevno najcesce pravim  .....hocu reci, kuvala sam i pekla mnogo vise ranije :D  i imamo dosta zajednickih recepata

Lani

Ja pravim ovo slično kao Una, ali samo od pečenih paprika i bele mocarele, ništa drugo od sastojaka nema. Samo ređaš slojeve, poslednji da bude naravno sir i vrlo kratko zapečeš u rerni, samo koliko siru treba da se otopi. Baš sam skoro pravila.

AnaK

Me ne samo odavde, nego generalno šta se najčešće sprema u vašim kuhinjama :) Tj. šta je to što baš baš često pravite. Ja sam se šokirala kad sam shvatila koliko često pravim ovih 5 stvari, bukvalno po 1x nedeljno, pomfrit i češće. :nesvest:
Janko 23.7.2002.