Main Menu

Afera: Bus plus

Started by AnaK, January 31, 2012, 03:33:39 PM

Previous topic - Next topic

limun

Ma nije ni meni do mode, nego ako vec kupis pesonalizovanu pretplatnu kartu da se vozas koliko i kad 'oces ceo mesec, a onda opet obaveze/kaznjavanja.. prosto na ovaj nacin mi nije bas ubedljivo da je ovako "za moje dobro" najbolje...  ali zaista bih volela za par meseci da vidim da se prevoz popravio  :innocent: 

Lani

Ovde se prevoz neće popraviti sve dok ne budemo imali metro i još poneki most.  :(

janavi

možda se ja vozim u neko pogrešno vreme ili na pogrešna mesta, meni prevoz nije uopšte baš toliko loš :)
pritom ne mislim sad kad je ovo ledeno, sneg, i sve jako sporo, nego u nekim normalnim uslovima
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Finalina

sve ovo sa bus+ je bas veliki minus ... ja samo zamisljam koliko kosta odrzavanje sistema, popravka ovih uredjaja, zamena itd... preterase ga stvarno, ali stvarno .... o kontroli i ispravnosti necu ni da pricam, uvesce kazne i sledeci korak je verovatno sumanuto kaznjavanje ljudi i pometnja po prevozima zasto sto neki nisu mogli/znali/umeli i sl da overe kartu.... i taj horor treba spremno docekati...

AnaK

Pretpostavljam da utisak zavisi i od vremena i od relacije. Meni se jako često dešava da bus čekam i po pola sata i da onda ne uspem da uđem u prvi, kad konačno stigne jer je već prepun. Moju relaciju u optimalnom slučaju mogu da pređem za manje od pola sata, a najčešće putujem neki minut manje od sat.
Mislim da je jako loše vremenski organizovan prevoz, jer, npr, između 3.45 i 4.00 prođu 3 gotovo prazna autobusa broj 74, a onda od 16. do 16.30 jedan. Kad uspem da zbrišem s posla 10-ak minuta ranije, stignem kući skoro sat ranije nego kad izađem na vreme (a nije mi lako da zbrišem tih 10 minuta ranije, jer se elektronski upisujemo i ispisujemo, pa svaka takva akcija povlači molbu nekome da me odjavi, što je prilična usluga jer većina ima istu ideju...).
Janko 23.7.2002.

Finalina

a da izadjes malo kasnije, moze li to da uskladi tajminge?

AnaK

Ne, jer taj jedan prođe u periodu od 4.05 do 4.25, nikad ne znam(o) kad će.
Druga opcija mi je zeleni venac, gde bus koja mi odgovara kreće u 3.55, 4.15 i 4.35. Dakle, stižem tek na taj u 4.35, i oko 5 sam kod kuće, kao i ovom prvom, bližom opcijom.
Kad uspem da izađem u 3.50, budem kod kuće već u 4.15 :)
Janko 23.7.2002.

Finalina

a ne vredi da dodjes 10 minuta ranije i da izadjes pre cetiri?

AnaK

Ne, nemamo klizno radno vreme. Možeš da se prijaviš ranije (i uglavnom se svi i prijavljujemo),

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

ali ne smeš da se odjaviš pre 16.00, iako imaš više od 8h rada  :hm:
Janko 23.7.2002.

Finalina

e bzvz ... onda treba da izmislis neku akciju posle posla tipa rekreacija u kraju i sl pa da stizes malko kasnije nego inace ... malo to malo nekad izadjes ranije i eto dodje i petak :)

AnaK

Ma navikla sam, samo kukam i pojašnjavam Jani zašto prevoz smatram lošim  :girl_haha:

:friends:
Janko 23.7.2002.

janavi

Quote from: AnaK on February 10, 2012, 01:25:33 PM
Ma navikla sam, samo kukam i pojašnjavam Jani zašto prevoz smatram lošim  :girl_haha:

:friends:
a neka druga kombinacija buseva?
74 je stvarno bus sa malom frekvencijom, pa onda i mali poremećaj napravi velike intervale

ja uđem u prvi koji naiđe, a koji ne menja trasu odmah, makar i jednu stanicu: 82/73, 88/17,18/ tramvaj
optimalno oko 45min, baš kad je neka strašna gužva onda bude više od 1h
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Finalina

eh jani pojasniti  :girl_haha:  nesto u vezi saobracaja

AnaK

Pa nemam ništa drugo bliže ovom kraju, a što ide put NBGda, sve ostalo je sa ZVenca. Kad odem na ZVenac onda obično i idem prvim što ide ka Opštini, pa tu stanicu peške. Al' to dođe otprilike, obrni-okreni, manje ili više pešačenja, ovaj ili onaj bus - sat vremena putovanja. Kad bi 74 pomerili da ta tri busa prođu između 4 i 4.30 to bi bilo sjajno (jer, realno, malo ko radi do 3.30, zato ti busevi i prođu prazni pre 4).
Janko 23.7.2002.

martina

Quote from: Lani on February 10, 2012, 12:17:37 PM
Ovde se prevoz neće popraviti sve dok ne budemo imali metro i još poneki most.  :(

pa tesko je sa busevima, koji svi zavise od ostalog saobracaja

s druge strane, kad je frka, bus i moze da promijeni rutu. a kad subway stane u tunelu... nema mrdanja

mada, nema poredjenja, subway je brzi i bolji
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost