Main Menu

Afera: Bus plus

Started by AnaK, January 31, 2012, 03:33:39 PM

Previous topic - Next topic

Praslin

Očito da hoće. Danas je pametni gradski menadžer Vesić rekao da, ako ljudi nastave da ne plaćaju, oni će podići cenu  :blink:
Dakle, svemir i ljudska glupost...

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Glitter

gasha

osnovci imaju besplatne karte , moji imaju
a ideja o koriscenju i ne placanju javnog prevoza mi je sumanuta, ali vidim da vecini stanovnistva nije
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Praslin

Pujdali su ih godinama da je to sasvim u redu i da je to nešto na šta građani imaju pravo. Pri tom, ja ne znam nijedan veći grad u kome je javni prevoz besplatan, ispravite me ako grešim.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

AnaK

Janko 23.7.2002.

Xe

Kod nas nemaju besplatne, imaju đačke, koje plaćaju mesečno koliko penzioneri godišnje. A ukinuto je obavezno prijavljivanje u školu po teritorijalnom principu, što je opravdavalo nemanje besplatnih karata jer deca, prosto, nisu imala potrebe da putuju.
A kao da penzioneri imaju  :crazy:
Kod nas se penzoška vadi jednom godišnje, nema kategorija pa pravo na besplatni prevoz ima moj tata čija je penzija tačno duplo veća od moje plate.
On ima kartu, ali ne ide busom, jako retko jer ga je sramota.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

bubi

Ne vidim logiku kako validiranje mesecnih karata ima veze sa naplatom?
ako se naplata vrsi pocetkom meseca sta mogu da odgonetnu kad se validiraju mesecne karte pri svakom koriscenju busa?
sem sto ce se lepo dzeparosi "validirati " sta imate u tasni i kako prici parama.

Praslin

Validacija mesečnih karata im valjda treba zbog statistike o korisnicima saobraćaja.
To je i u prethodnoj turi trebalo da važi, pa se na kraju odustalo jer je krajnje nepraktično.
Na dvostrukim vratima je krajnje nezgodno jer validator postoji samo sa jedne strane + u mnogim autobusima ne rade svi validatori, pa kad je gužva, u špicu, validiranje svih karata će samo da pravi zastoj i dodatnu pometnju.
To je u Beogradu sa ovakvim prevozom jednostavno neprimenljivo. Budalaština.

I dalje mi je interesantno što nigde nema onih silnih grupa i građanskih akcija koje su tako aktivno bile protiv busplusa dok je Đilas bio gradonačelnik  :hm:

bubi

Ali i dalje ne vidim razliku u naplati,sta ti vredi informacija koliko imas putnika kad su oni platili kartu.
Naplata ima veze sa putnicima koji ne koriste pretplatne karte.
Sa ovim validiranjem imace podatak da u avgustu ima manji broj putnika zbog godisnjeg odmora a ta informacija im nikako nece pomoci u naplati.
Ma mi smo haos drzava.
Pri tome tom aparatu treba sigurno 5-10 sec da kad prislonis bus plus reaguje i registruje.
Pa kad na pocetnoj stanici po putniku krene validacija od 10sec pre cu starost docekati nego ulazak u bus.

Praslin

Ma i nema veze sa naplatom. Prvobitno je bilo potrebno da bi imali bolje informacije za pravljenje redova vožnje.
Imam utisak da ovi sad ne znaju gde udaraju, znaju da je ranije bila bolja naplata, pa sad pokušavaju da idu korak po korak kao prethodni, ne bi li podigli naplatu.

bubi

A dobra je bila ona karikatura Somborca u vezi sa busplusom.
Ovi sad su šou,ne znam da li su za plakanje ili smejanje na svim nivoima mile mi majke.
Slusam za ovog novog ministra privrede,bitno je da je vredan a to sto nema ynanje,iskustvo ni skolu to nije bitno.

kalimero

Quote from: Praslin on August 20, 2014, 12:23:35 PM
Validacija mesečnih karata im valjda treba zbog statistike o korisnicima saobraćaja.
To je i u prethodnoj turi trebalo da važi, pa se na kraju odustalo jer je krajnje nepraktično.
Na dvostrukim vratima je krajnje nezgodno jer validator postoji samo sa jedne strane + u mnogim autobusima ne rade svi validatori, pa kad je gužva, u špicu, validiranje svih karata će samo da pravi zastoj i dodatnu pometnju.
To je u Beogradu sa ovakvim prevozom jednostavno neprimenljivo. Budalaština.

I dalje mi je interesantno što nigde nema onih silnih grupa i građanskih akcija koje su tako aktivno bile protiv busplusa dok je Đilas bio gradonačelnik  :hm:
evo, ja sam i dalje protiv, ali ko mene pita...... ja bih vratila bilo koji stari sistem, isto je bio efikasan, ako imas kontrolu...da l se zove busplus, pantljicara ili kakogod.....
Quote from: Praslin on August 20, 2014, 12:36:45 PM
Ma i nema veze sa naplatom. Prvobitno je bilo potrebno da bi imali bolje informacije za pravljenje redova vožnje.
Imam utisak da ovi sad ne znaju gde udaraju, znaju da je ranije bila bolja naplata, pa sad pokušavaju da idu korak po korak kao prethodni, ne bi li podigli naplatu.

budale bre.....bitno je da su smanjili broj kontrolora......krelci.....  :sissyfight:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Praslin

Ja sam i dalje ZA busplus (i priželjkujem ga u Novom Sadu), a PROTIV sam obavezne validacije mesečnih karata, pogotovo u BG gde autobusa i dalje nema dovoljno, gužve su, nema dovoljno validatora, linije su dugačke i ulaz i izlaz iz autobusa mora da bude što je moguće brži.

Takođe bih volela da uvedu plaćanje karte sms-om, što je sigurno moguće jer imaju elektronski sistem naplate.