Main Menu

Beba na planini

Started by vrana, February 11, 2012, 04:19:31 PM

Previous topic - Next topic

vrana

Da li je neko vodio ovako malu bebu na planinu?

Mislila sam da odem na Pale sa mamom i decom pocetkom marta...Bili bismo smesteni u toploj kuci, kod moje tetke, imali bismo sav komfor, automobil na raspolaganju, putovali bismo isto autom (put traje oko 5 sati).
Ostali bismo nedelju do deset dana.

Pitacu i doktorlu sledece nedelje, ali me interesuje da cujem i da li je nko od vas imao takvo iskustvo i da li se isplati cimanje.
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Lani

Ja sam Unu vodila kad je imala 5 meseci na Zlatibor, prošle zime.
Znaš šta, ako vam je tamo lepo i toplo, možete i da sedite kod kuće ako se ispostavi da je suviše hladno za neke duge izlaske napolje. Sam put vam nije cimanje po mom mišljenju, on će tad biti još u onom uzrastu kad dobar deo dana spava...
Ja bih išla. :)

Saska

Nemam takva iskustva, moji su svi prolećno/letnja deca, do prve zime su bili veći, al ne vidim razlog da ne idete.

Elanor

ja sam bila u fazonu da ne vodim bebe nigde dalje pre prve vakcine, ali to je mozda moj trip.
sve ostalo - a sto da ne :innocent:
nista lakse nego putovati s malom bebom, problem su ponekad starija deca :D
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Deda

Tamo ces da imas pomoc pa ce ti biti lakse, a s'druge strane- nigde nije lakse nego kod svoje kuce  :innocent:
Ja mislim da je najbolje da posaljes Vasu sa tvojom mamom da uziva- ne dozivljavaju oni razdvajanje tesko kad im je zabavno  ;)
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

vrana

Dedo, tako je trebalo da bude u originalnom planu, da idu moja mama i Vasa, ali sam se predomislila. Mnogo je bilo odvajanja u poslednje vreme, moji odlascvi u bolnicu, mm-ova putovanja, pa rodjenje brata, rano mi je jos da ga opet saljem bez nas. A super je prilika, i da se on zabavi na snegu, i ja malo da mrdnem na svez vazduh, i mm da malo na miru radi od kuce...jedino za Vukasina ne znam dal ce biti neki benefit, jer kratko ostajemo pa ne znam dal ce mu smetati te klimatsko-visinske promene  :think:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

janavi

a koliko su Pale visoko?
ima nešto sa nadmorskom visinom, sad ću da probam da izguglam

klimatski benefit može da se oseća za bilo koga tek za period 2+ nedelje

edit:

našla ova dva
http://www.mojpedijatar.co.rs/sr/article/beba-na-planini/243
http://www.mojpedijatar.co.rs/sr/article/deca-na-planini/244
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Deda

Sad ce da me gadjaju ciglama  :lol:, ali mi je neka pedijatrica rekla da male bebe nisu ni za more jer im je veci shok prilagodjavanje na klimu nego korist od mora. U fazonu- more treba roditeljima a ne bebama.
Ja svakako ne bih isla( a dete bih verovatno poslala iz ove tacke gledista  :crazy:).
Svakako su sanse za dobar provod pola-pola .
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

moma

ja ne bih sa tako malom bebom na pale ove godine
posebno je hladna
a tamo je svejedno hladno
ipak je to jahorina....0

3

Despina

ne znam sta da ti kazem, jesi li ti gledala slike Sa ovih dana :lol:
A, L, S

vrana

Ali mi bismo isli tek za mesec dana, racunam da tada nece biti tako divlje i neprohodno  :D

Janavi, hvala za linkove, malo su oprecne informacije, doduse, ali jasno je da u svakom slucaju na vise od 1000m ne bi trebalo da ide. E sad koliko vidim, Pale i jesu tako nesto, oko 1000m  :think:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Despina

ne ozbiljno, evo sad sam pricala sa mamom, oni su danas bili na Palama, kaze da put lici na voznju bob stazom :lol:
mi imamo vikendicu na desetak minuta od centra Pala, kaze da je tamo snjeg do vrata, zaduzis lopatu i pravis prtinu ispred sebe.
A, L, S

moma

:rofl1: paaa sa trebevica jeste bob

Despina

pa prelazis preko Romanije i Jahorina je na 10 minuta, nemam pojma, mozda ako tetka ima centralno grijanje to mi je ono kao sigurica.
A, L, S

moma

ja zato odgodila taru
mislim da ne idem tamo da budem u kuci