Main Menu

vege week:)

Started by monochrome, March 06, 2012, 10:34:01 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

i jos...

salata od lebleblija sa karijem

2x410g limenke lebleblija,isprane i ocedjene
1 solja smrznutog graska
1 solja smrznutog kukuruza
1 puna kasicica kari praha
pola tegle majoneze(ja koristim vegansku,a vi mozete obicnu)
2 kasike ulja
1 crvena paprika,seckana na kockice

prodinstati papriku,kukuruz,grasak i kari na laganoj vatri,sve dok se smrnuto povrce ne odmrzne...otprilike 10-15 min. ohladiti,pa pomesati sa lebleblijom i majonezom.

Nanny Ogg

Ove leblebije sa karijem deluju mljac

Ima dosta ovih veganskih recepata na  ovoj temi:

http://www.mojamansarda.com/index.php?topic=1224.0 

Ajte zene, ne dram'te

monochrome

Quote from: Nanny Ogg on March 08, 2012, 02:39:02 PM
Ove leblebije sa karijem deluju mljac

Ima dosta ovih veganskih recepata na  ovoj temi:

http://www.mojamansarda.com/index.php?topic=1224.0

hej,tnx :kiss1:
a lebleblija je mmmmmm...obavezno probaj

Nanny Ogg

Jela sam je vec, i svidja mi se, al nikad u ovoj kombinaciji  :)

Ajte zene, ne dram'te

monochrome

Quote from: Nanny Ogg on March 08, 2012, 03:30:35 PM
Jela sam je vec, i svidja mi se, al nikad u ovoj kombinaciji  :)

ovo je onako kremasto,karijasto...ja jedem hladno,a md voli toplo :rofl: njam
super pase u pohovano...ja pohujem tofu i seitan,a ti mozes i memu...pretpostavljam da bi super pasalo u piletinu :think:

monochrome

sta ja jos radim sa portobello gljivama...napunim 2 gljive veganskim sirom,bosiljkom i paradajom,pa ih spojim i pohujem...bude super...zdravi burgeri :)

monochrome

Tofu scramble
This can be eaten like scrambled eggs. Serves 2.

Fry half an onion (chopped) in a little oil for 3 or 4 minutes and then add 1 clove garlic (minced) and half a green pepper (diced). Continue to fry until the onion is soft. Crumble 250g firm tofu into the pan (use your hands or mash with a fork). Add 1 tsp turmeric and mix. Add 50 ml stock (hot) and cook until the water is absorbed. Season to taste.

monochrome

corba sa veganskom kobajom

ispeci kobaje na grill tavi.u medjuvremenu isprziti luk na malo maslinovog ulja.kad luk postane staklast,dodati tikvice,crvenu,zutu i zelenu parpiku i gljive.dodati jednu povrtnu supu iz konzerve,pa ubaciti one kobaje sa pocetka :) pobiberiti i dodati sveze zacinsko bilje po zelji.jesti kao takvo ili servirati sa rizom.

monochrome

kari od krompira i karfiola(za dvoje)

isprziti 1 kasicicu semenki komoraca, 1 kasicicu semenki piskavice i pola kasicice kukurme u prahu na malo ulja 2 min,mesajuci.dodati 3 velika krompira,secena na kockice i jedan karfiol,radvojen na cvetice.prziti mesajuci 2 min,pa dodati malo vode i poklopiti.kuvati dok se krompir ne skuva.dodati vode po potrebi.posluziti sa rizom.

cici

Zasto mora bas Tamari sos?

monochrome

tamari je gusci,tamniji i bogatiji od ostalih soja sosova,a blazi je i manje slan i ima specifican glatku teksturu i ukus :) perfektan je za ovo jelo :good:

cici

Nisam znala razliku zato sam pitala, hvala.

monochrome

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006