Main Menu

vege week:)

Started by monochrome, March 06, 2012, 10:34:01 PM

Previous topic - Next topic

martina

Quote from: monochrome on April 23, 2013, 07:09:37 PM
ma prazan pasulj je nase omiljeno jelo :rofl: :rofl: :rofl:
uh, a jel bi moglo malo slaninice  :lol:

salim se
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

monochrome

Quote from: martina on April 23, 2013, 07:15:07 PM
tesko je imati grupu ljudi koji imaju samo jednu stvar zajednicku, a da se slazu u svemu drugom
jedini nacin je nesto tipa religije, pa da ima jedan da izdaje naredbe a ostali slusaju

ja se zato klonim bilo kakvih organizovanih grupa na taj nacin ( nacija, religija...) jer naprosto necu da dolazim u situaciju da ikad branim nesto u sta licno ne vjerujem, i jos da moram da se ponasam kao da je to nesto moje

apsolutno se slazem i iskustvom pokrivam :rofl: :rofl: :rofl:

ja skapirala da mnogi od njih mrze ljude, a 'vamo obozavaju zivotinje...
kapiram...ako si ti u stanju da bacis bombu na kucu osobe koja ima veze sa firmom koja vrsi testiranja na zivotinjama, pa sta si onda bre ti...kapiras...meni to nema smisla...ako nemo's ni sa svojom vrstom, pa kako's sa drugom...
onda me neki tip napao sto jedem gljive...kaze i gljive su zivotinje i ja sam hitler :crazy:

monochrome

Quote from: martina on April 23, 2013, 07:16:16 PM
uh, a jel bi moglo malo slaninice  :lol:

salim se

ma znam, ali znas da je meni prazan bio najbolji i kad sam sve jela...nikad nisam volela meso u kupusu, pasulju i obozavala sam coravi paprikas...

martina

Quote from: monochrome on April 23, 2013, 07:19:25 PM
apsolutno se slazem i iskustvom pokrivam :rofl: :rofl: :rofl:

ja skapirala da mnogi od njih mrze ljude, a 'vamo obozavaju zivotinje...
kapiram...ako si ti u stanju da bacis bombu na kucu osobe koja ima veze sa firmom koja vrsi testiranja na zivotinjama, pa sta si onda bre ti...kapiras...meni to nema smisla...ako nemo's ni sa svojom vrstom, pa kako's sa drugom...
onda me neki tip napao sto jedem gljive...kaze i gljive su zivotinje i ja sam hitler :crazy:

i tu ti je onda i dio odgovora zasto cesto ljudi kad kazes da si vegan reaguju kako reaguju. naidju na neku budalu prije tebe i naslusaju se budalastina i povezu tebe s tim.

nazalost, onda si ti u situaciji da se pravdas nesto nekome ...

tako da ja u te price ne bih ulazila s nepoznatima... ne da mi se

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

AnaK

Mono, čitam danas ovo:

http://www.alo.rs/vesti/svet/beba-umrla-od-neuhranjenosti-dojila-je-majka-veganka/19805

i pojašnjenje jedne blogerke koja se bavi ishranom:

QuoteVitamin B12, bez koga se pati od anemije, se nalazi samo i jedino u životinjskoj hrani. Njegove zalihe mogu da traju kod odraslih od 3 do 5 godina, nekon čega počinju problemi.

Masti iz majčinog mleka dobro hranjene majke sadrže oko 50% zasićenih i oko 35% mononezasićenih masnih kiselina, a mleko je i izvor esencijalnih masnih kiselina - koje treba da se "proizvedu" upravo iz hrane.

Opasnost je takođe i u dohrani beba isključivo biljnim mlekom, jer je majčino mleko jedna od namirnica najbogatijih holesterolom. Holesterol igra ulogu u razvoju nervnih ćelija i mozga.

6 slučajeva smrti veganske dece zbog loše prehrane:
http://naturalhygienesociety.org/diet-veganbaby.html

Pitanje je, u stvari, kako veganke rešavaju ta pitanja dojenja i ishrane beba i male dece inače (ovih 6-7 navedenih umrlih beba na desetine hiljda vegana i veganki, pokazuje da ostali nekako drugačije hrane svoju decu).
Janko 23.7.2002.

Elanor

pre neku godinu je bio slucaj u izraelu, kada je umrlo par beba, jer su u jednu vrstu/seriju sojine formule zaboravili da dodaju vitamin b.
tako da ja mislim da se najcesce resava suplementima.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Janko 23.7.2002.

monochrome

sasvim slucajno naletih na web s jednog beogradskog restorana ottimo...tvrde da im je jedna salata sa ribom veganska, a ima ih vise sa ribom za koje tvrde da su vegetarijanske  :crazy:

AnaK

To mora da je za pomodare  :girl_haha:

Piši im  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

monochrome

monochrome

posle sam citala menu nekog restorana sindjelic na engleskom i bukvalno sam vristala od smijanja...kaze...
stomaklia
domestic strong drink
cognak-domestic
bavaria without alchocol
staffed dried peppers
monasteru soup
serbian spiced cevapcici
cevapcici with onions
southed beef...
"youth" hamburger steak
celleryroot
potatoes in jacket  :blink:

Lani

:lol:

Ja sam u petak bila u nekom vege restoranu, između ostalog smo jeli neke meksičke tortilje koje su bile punjene nekim sosom od paprika, crvenog pasulja... kad bih uspela negde da nađem taj recept, baš je dobro bilo.

monochrome

lani, ja pravim ovo pa probaj ;)

nemam mere  :crazy:

zagrijes tortilje u rerni....na malo ulja isprzis luk, crvenu papriku, beli luk i ljutu papricicu (jalapeno), konzerva graha (kidney ili crni meni najbolje) i kuvas nekih par minuta. zacinis...dodas pavlaku i svez korijander...ondaK to sve zalijes salsom mexicanom...dakle, 3 paradajza, 5 struka mladog luka, 1 jalapeno papricica, cen belog luka, 1 kasika soka od limete, kasika tabaska, 1/2 kasicice crnog bibera i 1/2 soli, struk korijandera...sve ovo izmiksas u blenderu i prelijes preko tortilja pa mozes da jedes hladno, a moze i da se zapece na par minuta...mozes i da umaces tortilja cips u ovu salsu...kao grickalica...