Main Menu

Koje posuđe koristite?

Started by janavi, April 15, 2012, 07:59:21 PM

Previous topic - Next topic

Zumbulica

Verovatno kopija, uzasno loša .... doduse i cena je sumnjiva, bili su na popustu 50%.

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

AnaK

Janko 23.7.2002.

Glitter

Meni se isto cini da Tefal nije sto je bio. Kupovala sam ali vidim da mu trajanje tiganja krace no ocekivano. Prosto mi se cini da propadaju znatno brze

AnaK

Moguće, ja svoje imam npr 3 godine, i baš sam konstatovala da je woku vreme za promenu  :girl_sad: Sad ne znam šta da kupim  :hm:
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

Kakvi su tiganji od inoxa, tipa Metalac?

disco2000

Glitter

Quote from: Zumbulica on December 11, 2015, 03:28:35 PM
Kakvi su tiganji od inoxa, tipa Metalac?
fenomenalni, ja sam imala jedan godinama u Krusevcu i mnogo mi je zao sto nisam mogla da ga i ovde donesem, ostavila sam ga mami u Bg. Nisu non stick ali su fantasticnog kvaliteta

Glitter

Quote from: AnaK on December 11, 2015, 03:25:57 PM
Moguće, ja svoje imam npr 3 godine, i baš sam konstatovala da je woku vreme za promenu  :girl_sad: Sad ne znam šta da kupim  :hm:
ja sam nedavno kupila wok, tipa neki supermarket brand, zali boze para sto sam dala, vec trazim novi  (nedavno kao mozda 2 meseca)

a danas sam kupila tiganj od ovih (iz kolekcije Petra)
http://www.accademiamugnano.it/en/our-products/petra/

Zumbulica

Quote from: Glitter on December 11, 2015, 04:41:09 PM
ja sam nedavno kupila wok, tipa neki supermarket brand, zali boze para sto sam dala, vec trazim novi  (nedavno kao mozda 2 meseca)

a danas sam kupila tiganj od ovih (iz kolekcije Petra)
http://www.accademiamugnano.it/en/our-products/petra/
Rekla bih da su slicni ovima  :think: http://www.delimano.rs/posudje/tiganji

Glitter

javljam utiske svakako, meni je kriterijum da se ne oljusti ocas posla i da je lagan, a ovaj stvarno ovo drugo jeste
S kaze da imaju dobru reputaciju, pa cemo videti

imala sam ambicije da kupim jedan od onih rebrastih cast iron sa ruckama od gvozdja koji mogu na ringlu pa u rernu, ali su preteski

AnaK

Meni je kriterijum i da se brzo greje, to mi je bila najveća zamerka na eksperiment s keramičkim, te pliz obrati pažnju i na taj aspekt.
Janko 23.7.2002.

Pepi

Wok imam Delimano keramički, traje već petu godinu, ima samo jednu sitnu ogrebotinu, od nesavesnog korišćenja  :girl_haha:

Isti rok trajanja mi imaju i spider tiganji

Osim njih imam i neki metalac inox, ali njega retko koritim jer se sve lepi.

Glitter

Quote from: AnaK on December 11, 2015, 04:59:41 PM
Meni je kriterijum i da se brzo greje, to mi je bila najveća zamerka na eksperiment s keramičkim, te pliz obrati pažnju i na taj aspekt.
hocu svakako, mada ja imam plinski sporet, on def greje mnogo brze od obicnog na struju.

ja sam nedavno def posle 4 godine resila da penzionisem iz kuhinje moj metalac tiganj za palacinke, od sada ce biti samo za palacinke na plazi gde ih pecem na otvornoj vatri  :crazy: :girl_haha:

Glitter

e da i jedna preporuka za vas koji imate i koristite wok, obavezno ulje koje se brzo greje a ne gori, dakle suncokretovo, od repice ili maslinovo nikako, nego npr susamovo ili ground nut oil (po sastavu vidim da mu je baza ulje od kikirikija)

moje iskustvo je da se hrana na njima mnogo brzo spremi a bez onog ruznog mirisa izgorelog ulja

AnaK

Ja koristim palmino ulje, manje 'miriše'. A wok koristim i za obična prženja, da ne prska po šporetu  :turpija: Ma imaćeš osećaj koliko se brzo greje, želim slično kao tefal :lol: Keramički se grejao 4-5x sporije.
Janko 23.7.2002.