Main Menu

platnene pelene

Started by vrana, April 20, 2012, 11:19:28 PM

Previous topic - Next topic

vrana

Da li ih je neko mozda koristio? Doktorka mi je danas preporucila da pocnem da Vukasinu umesto pampersa stavljam pamucne pelene, jer mu se promene na kozi vracaju iskljucivo u predelu vrata i prepona, a na preponama je bas nezgodno mazati kortikosteroide, pa, kao da bih sto manje mazala, da probam sa pamucnim pelenama da vidim da li ce biti bolje.

svasta sam citala po netu, i sad mi vise nista nije jasno, koje sve vrste postoje, kako se koriste itd.

znam za onu obicnu varijantu, tetra pelena pa preko svedska, ali me zanimaju ove modernije varijante, sa nekim zastitnim slojem koji sprecava da sadrzaj procuri na odelo. i nekakvi jednokratni papirici se spominju, ni to ne znam sta je?

Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

maxic

Vrano ja ne znam kako to kod nas izgleda, ali moja drugarica ovdje za vec drugo djete koristi platnene, neki papirica pa preko kao pampers samo krpena pelena. Kaze kad udjes u stos nije uopste problem.   I ima preslatkih dezena.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Saska

Vidjala sam po netu reklame ima ih baš slatkih.
Ja sam za Jovu koristila tu varijantu sa dve tetra pelene i švedskom, al to je bilo isključivo iz finansijskih razloga, jednokratne su se tad plaćale suvim zlatom.

Lani

Vrano ja bih ti savetovala da potražiš po netu ljude koji prave platnene pelene, te koje si već i gledala, okreneš telefone, odeš lično i vidiš šta ti najviše odgovara. Ja nađoh ove između ostalih...
http://www.dajdaj.com/
Verujem da su te varijante mnogo prijatnije za bebu za nošenje od onog klasičnog širokog povoja - tetra + švedska. Pritom koliko shvatam i ne propuštaju, što je veoma bitno.
Ličnog iskustva nemam.

anelore

Ja nemam iskustva sa njima, ali sam videla da ima bas lepih. A jesi li probala i neke druge jednokratne, osim Pampersa? Pisala sam vec, moja deca su imala grozne reakcije bas na Pampers, a na Huggies nista.

Deda

A i ona mama Lana sa R.ih je sila pa verovatno zna nesto o tome , pitaj je.
I Fina ih je koristila koliko se secam.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Mirka

I ja htedoh da ti pomenem mama Lanu
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

A imaš i nekoliko tema na R, Vimi je pisala dosta o tome, ima tamo par njih koje su to koristile
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

vrana

Saska, kako to mislis dve tetre i svedska? sta se radi sa ddrugom tetrom? ja sam mislila da to ide isto kao za siroki povoj, samo bez pampersa  :ces:

anelore, probala sam pampers, pampers sensitive, huggies klasican (nisam nasla onaj organic oje ste mi preporucile), i babylove dm-ov.

lani, natural sa R mi je danas preporucila ove dajdaj pelene, njoj verujem dosta, ona je sva u toj naturalnoj prici  :D i verujem da je sigurno dobro istrazila sve varijante. jedino sto su mi mnogo skupe bre, trebace mi 200 e za 20 komada kolko mi je otprilike potrebno (minimum)...moguce da su malo jeftinije kod ovih zena koje same  siju, ali onda se pitam dal je kvalitetr na istom nivou, u smislu propustanja, materijala itd.

u svakom slucaju resena sam da probam, nadam se da ce imati nekog efekta. javicu rezultate  :kiss1:

Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

vojka

drzim pesnice da bude efekta  :kiss1:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

vrana

Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Lani

Quote from: vrana on April 21, 2012, 07:57:13 PM
Saska, kako to mislis dve tetre i svedska? sta se radi sa ddrugom tetrom? ja sam mislila da to ide isto kao za siroki povoj, samo bez pampersa  :ces:

anelore, probala sam pampers, pampers sensitive, huggies klasican (nisam nasla onaj organic oje ste mi preporucile), i babylove dm-ov.

lani, natural sa R mi je danas preporucila ove dajdaj pelene, njoj verujem dosta, ona je sva u toj naturalnoj prici  :D i verujem da je sigurno dobro istrazila sve varijante. jedino sto su mi mnogo skupe bre, trebace mi 200 e za 20 komada kolko mi je otprilike potrebno (minimum)...moguce da su malo jeftinije kod ovih zena koje same  siju, ali onda se pitam dal je kvalitetr na istom nivou, u smislu propustanja, materijala itd.

u svakom slucaju resena sam da probam, nadam se da ce imati nekog efekta. javicu rezultate  :kiss1:

Ja mislim da je to sa dve tetre ona hardcore varijanta, dovoljna je valjda jedna tetra.  :think:
Nisam videla cenu ovih platnenih  :crazy: ali javi baš kakve su.  :kiss1:

Saska

Jbg, tako se nekad nosilo :lol: , dve one obične, pa preko švedska, kao pampers+obicna+švedska, a i manje je propišavalo kad ih ima vise :rofl: . Tako su i u porodilištu pokazivali, posle već za Minu pampers+široki, a za malog samo pampers. Mi smo svedoci evolucije u našem zdravstvu.

Lani

:lol: Pa kažem ja hardcore.
:kiss1:

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

disco2000

Prvo švedska, pa preko tetra presavijana u trougao, pa druga tetra kao pravougaonik :lol: to je sa početka devedesteih, sećam se...