Svecani rucak ili kako impresionirati goste izabranim Mansardskim receptima

Started by jel, May 11, 2012, 01:03:26 PM

Previous topic - Next topic

jel

:rofl:
i jaoj  :nokti2:

naslov by anelore govori sve

edit: kakav meni biste vi sastavljali za svecani rucak gde biste voleli da impresionirate
buducu svekrvu, priju, poslovne partnere  :lol:   ili vec...povodom neke specijalne prilike
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

My name is Luton, Robin Luton :lol:

Finalina

ja sam preskocila povod, broj gostiju i tako to, ali ukljucujem se :D

da li i mi pravimo nesto ili samo receptujemo :rofl:

Lani

Ne pravimo mi ništa bre. :lol:
Jelčice, ti si rekla beše da nećeš da praviš nikakve kolače? Znači, šta treba da predlažemo- predjelo i glavno jelo?

jel

tek sad videh
molim da mi se cestita - ovo mi je rpva tema na Kujna podforumu  :diva:
nisam ni sanjala da cu se ovde naci

ja volim da kuvam i pravim egzibicije
problem mi je sto uvek prilikom spremanja dodam jos po neki sastojak, nikad ne zapisem, uvek je drugacije i novo...ne pratim recepte i sama kombinujem :)

Lani

Odmah samo da kažem da ja ne bih naručivala roštilj, pošto je na tricama bilo takvih predloga.
Sad ću da razmislim šta bih.

Deda

Bogato predjelo, 2-3 salate (jao sto imam fenomenalne posude za 3 salate  :girl_in_love:) , rostilj , i kupis tortu . Ili narucis kod Stacke  ;)
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

anelore

A sto da ne napravi jednu Kraljicu? Eno ima Cicin modifikovani recept, koji cu oprobati prvom svecanom prilikom. I da ukrasi onako sa velikim jagodama i cokoladom.  :turpija:
Za glavno jelo moj favorit, zbog toga sto je nestandardan, je Distani svinjski file by AnaK ili ko voli moze i onaj u Balzamiku. O prilogu mozemo raspravljati.
A za predjelo - molicu lepo, da li treba da bude posno ili ne?  :lol:

Deda

Quote from: Lani on May 11, 2012, 01:09:31 PM
Odmah samo da kažem da ja ne bih naručivala roštilj, pošto je na tricama bilo takvih predloga.
Sad ću da razmislim šta bih.
:girl_blum:
Ajde da vidimo pa da mi razmotrimo tvoje  :rofl:

AnaK

Da vidimo posude  :girl_in_love:

Ni ja ne bih roštilj naručivala, ako se naručuje, ja bih pečenje. I neki super krompir, i salate. I teleću čorbu. Mnjam.
Janko 23.7.2002.

jel

hihihi...samo receptujete  :girl_haha:

tema mi je vise opsta-predlozi za sve svecane ruckove
da svako moze da se podseti i iskaze  :girl_haha:

kod mene u nedelju-
br gostiju 7 i po  :lol:
predjelo definitivno -ona famozna zeljanica u obliku puzica  :lol:
svidela mi se i ona Lanina salata...
glavno jelo  :ces: ja super pravim musake, lazanje...al mozda mi je jednostavnije neko meso samo ispecem?
salate od povrca

a definitivno nisam dobra u dezertima...
i to mi je tesko jer onda lizem serpe, pojedem najvise i dokrajcim sve sto ostane posle rucka  :lol:
tako da cu vocnu salatu ili jagode+sladoled

jel

ahaha kako ste brze
:bighug:
sad cu da vas citam natenane sa sve beleznicom u ruci

taj dinstani svinjski file zvuci super, jer nema pecuraka?
ja sam dugo pravila neki sa pecurkama i kis.mlekom  :balavi: pa se detetu smucile pecurke  :lol:

dedo, da vidimo cinije :)

Deda

kAO PRILOG MOZES ONAJ KREMASTI KROMPIR :balavi:
Otkad to nisam spremala  :girl_impossible: zbog blesave dece  :lol:

jel

jel su vam svi ti recepti zasebni na Slanom ili treba posebno da ih trazim u okviru neke teme  :ces:

Vila

Meni je sigurica, ako se jede meso, plećka ili vrat u pekaču (znaš onaj Metalac ovalni pekač, sa poklopcem - zamenjivo plehom prekrivenim folijom).
Lepu poveću plećku premažem senfom, začinom C, dodam i malo origana, belog luka u prahu, nekad i malo tucane paprike, ubacim u pleh i u par prevoja na mesu i čenove belog luka, cele. U pekač se stavi ulje, nalije čašom vode, i meso se onda natenane peče. Pred kraj se u ubaci krompir, a divno je dodati i paradajz, papriku, luk na veće kriške, i još poneko povrće, koje već volite, začinjeno, i sve se zajedno zapeče.
ovo samo mono ne bi jela :D
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina