Svecani rucak ili kako impresionirati goste izabranim Mansardskim receptima

Started by jel, May 11, 2012, 01:03:26 PM

Previous topic - Next topic

Deda

Quote from: cici on May 11, 2012, 02:42:56 PM
Moze koji hoces pretostavljam.

Ne bih ni ja rostilj, dmi izvini :lol: zene mansardske su odlucile nema rostilja za ovu priliku :D neko parce mesa ispeci, stavi neke zacine, mozes i med.To mozes da ispeces i vece pre.
:friends: dmi , to cemo nas dve kad dodjes kod mene , i mog tatu da pozovemo da te nudi :"Uzmi Radmila jos ovo "
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Margarita

NenaS

Quote from: Deda on May 11, 2012, 02:44:28 PM
Ne dolazi joj moja sveki nego od fensi snajke  fensi majka  :lol: .
Zamislite moju sveki i salatu od feta i jagod e  :crazy:

:rofl:
E onda ništa...ja apsolvirala ove naše nefensi južnjačke varijante, u te fensi goste se ne razumem 8)
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Deda

Jes vala, nista ne valja onaj ciganski leba  :lol: -kockice hleba sa alevom papruikom pa u rernu :balavi:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

linga

Dobro ispečeno meso, plus kremasti krompir(njam, svima se dopada), neka salata sa piletinom na primer, neka sezonska, pita i meze kao predjelo, naručena torta. Sve gotovo za dva sata :)

prevodilica

roštilj je u malo većem društvu (>5 osoba po meni) problematičan, jer mora da stigne tačno na vreme - kad je topao, dobar je, kad je ladan, džaba ti ga...
tako da kada pravim ručkove za goste, radije se odlučim za neko pečenje, jer ono i kad je meso hladno, super paše uz salate i priloge

i ja ne bih služila sladoled, već neku tortu, ima ovde puno jednostavnih, a brzih i laganih

takođe ne bih se odlučivala na stotinu jela - i pečenje i musaka i sto salata itd.
jedna stvar je što se dosta toga sprema da bude sveže, što znači da provodiš do poslednjeg trenutka vreme pre no što gosti dođu u kuhinji
a sasvim druga što recimo ja musaku obožavam, i plavi patlidžan, a mnogi gosti koji bi mi došli ne bi to ni primirisali, to mi je baš klasično jelo za uži krug familije

iz praktičnih razloga - napravila bih prethodnog dana salate koje se služe hladne, tortu, a tog dana bih ili naručila pečenje ili pekla meso, naređala meze za predjelo, ispekla proju/pitu, skuvala neku čorbicu

i još stigla i da se isfeniram, nalakiram nokte ili našminkam, odabrati po želji :turpija:

jel

linga i inter prakticari  :)
uopste mi nije palo napamet lakiranje noktiju, kakvo feniranje  :lol:
nikakva sam zena

iskreno nemam vremena -radim neka dva projekta i malo sam u zaostatku
dan pre nisam u bg a vece/noc pre idem na zurku  :rofl:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
My name is Luton, Robin Luton :lol:

prevodilica

linga

Ubode interpreter, pita i pivo obavezno, ako su Sarajlije, onda su raja, biće to  :good:
Kako ne bi bila praktična, mi smo zauzete žene, a ne neke očajne domaćice  :ljut: :rofl: još da i krem brulee spremamo  :rofl:

prevodilica

vidi, hladnim salatama neće ništa faliti ni u frižideru da stoje 2 dana
pečenje i torta mogu da se naruče

cici

Quote from: Deda on May 11, 2012, 02:45:35 PM
:friends: dmi , to cemo nas dve kad dodjes kod mene , i mog tatu da pozovemo da te nudi :"Uzmi Radmila jos ovo "
Jao divan je  :love32:

Za porodicne ruckove obicno spremim neko meso, zavisi kako kad mi dune.Nekad rolujem, nekad komad mesa u zacinima.Punjeni krompir ili punjene sampinjone, ili izdinstam sampinjone napravim besamel stavim pavlaku narednam sir i malo zapecem.To je bas dobro.Pravila sam fenomenalan krompir za Uskrs.Nekoliko svezih salata, i stvarno mislim da treba da imas neki kolac ili tortu.Napravi manju kolicinu ili poruci ali meni svecani rucak bez toga nije kompletan.Sladoled i jagode mi za tu priliku nije izbor.
http://mommyimhungry.blogspot.com/2012/01/baked-potato-rounds.html

A te neobicne salate ni moja sveki nece nikad da proba ali ja ako mi se pravi napravim malo.

cici

Quote from: interpreter on May 11, 2012, 03:00:55 PM

i još stigla i da se isfeniram, nalakiram nokte ili našminkam, odabrati po želji :turpija:
A moze i sve to.

prevodilica

Finalina

jel , vidi ti onda ipak neki domaćinskiji tj srpskiji jelovnik i ne zaleći se sa pitama previše :lol: ... ma ako su ljudi jednostavni nemoj da se mučiš oko neke egzotike ili egzibicija, stvarno treba da bude ukusno i lepo dekorisano, da se lagano hvataju kašike da se posluže umesto da im prepričavaš recepte kako bi znali šta jedu ( a mi im ovde pripremili :rofl: ) .... i mislim da ne treba da kuvaš do poslednjeg trenutka, treba samo jedna krupna stvar da izađe iz rerne dok ste već svi za stolom koji je postavljen... mislim da treba da budeš praktična radi sebe da i ti uživaš i ne padneš na nos

Xe

Sarajlije, dakle?
Jagnjece, onda, nema da omasis.
I krompir ucelo pecen u rerni.
Kolac mozes koji hoces, posle jagnjetine je svejedno.
Piva ide uz jagnjetinu, hladna. ;)
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL