Svecani rucak ili kako impresionirati goste izabranim Mansardskim receptima

Started by jel, May 11, 2012, 01:03:26 PM

Previous topic - Next topic

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

MissL

Nemam ideju :girl_sigh: Stavila bih u onaj pekac da ne moram mnogo da brljam oko sporeta :crazy:

Kumovi mi dolaze... Mozda neku lepu piletinu, to najvise jedu, ali osim one pilece bajadere nisam spremala nista tako kao sto sam sad zamislila da mi vi smislite :rofl:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Deda

MissL

Nisam nikad pravila, a naucila sam se da ne pravim nesto prvi put kad treba da ispadne kako treba :D Tako sam jednom pekla neko rolovano meso i bila ocajna kad sam ga izvadila iz rerne :girl_sigh:

Ma i ja izvodim... Ne treba to da bude neki specijalno svecani rucak, nego vecito pravim isto, to mi se smucilo...

Skuvacu junecu supu, posle cu od tog mesa da napravim salatu, da ispecem projice (za ovog malog sam  iskopala kalupe koje sam kupila u obliku medica i srca - e sad mi fali to neko jelo :think: i salata sezonska, sto bi se reklo. Mozda sam mogla da porucim rostilj :think:

A ovo cu sigurno, to jedino znam :D
http://www.the-girl-who-ate-everything.com/2011/05/bloomin-onion-bread.html

Sto bi se reklo, nista ni sa cim ne ide :lol:
Stiv 24.11.2003.

Lani

Možeš uvek da poručiš roštilj ili, skuvaj pileću supu pa onda neku pileću salatu.
Da ti predložim ovu, ona je hit kod nas na rođendanima/slavama.

http://allrecipes.com/recipe/holiday-chicken-salad/detail.aspx

Deda

MissL

Stiv 24.11.2003.

anelore

MissL ,probaj ono meso sto se dugo pece, ja sam pravila svinjetinu po prvom receptu koji je AnaK okacila, jedina muka ti je priprema preliva za meso. Stvarno je fenomenalno, jos ako kupis zemicke i napravis kao burgere (sto nisu, meso je zilion puta ukusnije) i ispeces krompir, to je stvarno pun pogodak. Uz to odlicno ide i coleslaw, a svi znamo koliko ti volis da mutis domaci majonez  :lol:
Salu na stranu, ja bih stvarno na tvom mestu ispekla to meso, to sigurno nisu probali, priprema je beskrajno jednostavna, a preukusno je.

MissL

Stiv 24.11.2003.

anelore

rafa

Ne zezaj, kakav rostilj uz tako lepu supu, salatu, projice  :baba:

Obicno pile (senf, limun) u rerni uz krompir iz rerne je meni pun pogodak za 'obicniji' rucak nego rostilj.  :kiss1:

A mozes I neki podvarak  :turpija:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Unabebili

Kupi svinjski but, naspikuj, upajcaj i ubaci u onu kesu.
To je najjednostavnije, a svi vole  :bighug:

Umesto klasicnih projica, mozes da ispeces onu brzu pogacu,
meni to otamane dok si rekao keks,a  vreme pripreme 5 minuta.

Brza pogaca (proja)

4 umucena jaja
200 g sira
1 prasak za pecivo
1 casa ulja
1 casa mleka
15 kasika brasna
soli po ukusu

promesati  i izliti u podmazan pleh, peci na 250 C - 10minuta dok ne porumeni

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Lani

Glitter