Main Menu

Uvodjenje nemlijecne ishrane

Started by Despina, May 14, 2009, 10:31:59 PM

Previous topic - Next topic

SC

Da se i mi prijavimo ovde  :)

Krenuli smo sa nemlecnom ishranom pre desetak dana. Prvo pirincanu kasicu, pa kukuruznu, zatim sargarepicu, i danas smo prvi put probali krompir  :)
Mali guzonja je sve prihvatio iz prve, kao da je to oduvek jeo  :clap:
Neverovatna je promena u ponasanju od kako smo uveli dodatnu klopu! Dete je od jednom postalo dobro  :o, i nasmejano  :o, i igra se u ogradici po sat vremena  :o
Sve vreme je bio gladan :( a ja sam bila ubedjena da je razmazen  :-[ jer je po vagi napredovao u granicama normale... Ocigledno da njemu nije bilo dovoljno...

Hypo, ova tabela je sjajna  :good:, hvala ti sto si je podelila sa nama!  :flower:
Dunja 13.06.2007
Petar 09.01.2009

hypolina

Quote from: SC on June 27, 2009, 11:43:14 PM
Da se i mi prijavimo ovde  :)

Krenuli smo sa nemlecnom ishranom pre desetak dana. Prvo pirincanu kasicu, pa kukuruznu, zatim sargarepicu, i danas smo prvi put probali krompir  :)
Mali guzonja je sve prihvatio iz prve, kao da je to oduvek jeo  :clap:
Neverovatna je promena u ponasanju od kako smo uveli dodatnu klopu! Dete je od jednom postalo dobro  :o, i nasmejano  :o, i igra se u ogradici po sat vremena  :o
Sve vreme je bio gladan :( a ja sam bila ubedjena da je razmazen  :-[ jer je po vagi napredovao u granicama normale... Ocigledno da njemu nije bilo dovoljno...

Hypo, ova tabela je sjajna  :good:, hvala ti sto si je podelila sa nama!  :flower:

Hej imam modifikovanu, dopunjenu, novu. Tu imam neku gresku u mesecima, ali niste vi dotle stigli (9-10. mesec) Sad sam u vikendici i nemam je na ovom kompu. Okacicu je kad stignem za par dana u Bgd. Hvala... :)

Tchi

hypo  :bighug: ja polako krecem da strebam prvo  ;D

disco2000

Zanimljivost: Hipp je, izgleda, korigovao uzrast kojem preporucuje odredjene proizvode. Prelepili su deo ambalaze na kojem pise od koliko meseci se moze koristiti hrana, tj. sok. Npr. preko "Od 4. meseca" za sok od sljive stoji "Od 6. meseca".

Tchi

kad je vec podignuta tema, mi poceli da ruckamo pre nekih 10 dana, prvo milupinu kasicu sa pirincem, sad sa pirincem i kukuruzom sto mnogo vise voli i za nekih desetak dana planiram i prvo povrce...dasa lepo jede, sad pojede preko 100 ml

Glitter

Quote from: Marty Maraskino on July 22, 2009, 10:45:47 AM
Zanimljivost: Hipp je, izgleda, korigovao uzrast kojem preporucuje odredjene proizvode. Prelepili su deo ambalaze na kojem pise od koliko meseci se moze koristiti hrana, tj. sok. Npr. preko "Od 4. meseca" za sok od sljive stoji "Od 6. meseca".
ah

Tchi

sad sam gledala na hippovom sajtu ne pise nista za uzrast, cak nisam ni nasla njihov proizvod, dok na nasem sajtu stoji da je taj sok od 6 meseci, cak nema nista sto bi bilo ispod 6 meseci, sto ukoliko su odredili nasi pedijatri smatram da nije ispravno jer nemaju pravo da sami to propisuju, ali ipak nadam se da je to bila stamparska greska jer soku od sljive nije mesto na 4+

disco2000

Nije ni za uzrast od 6 meseci, ali barem su malo pomerili.

Glitter

Quote from: Tchi on July 22, 2009, 11:32:08 AM
sad sam gledala na hippovom sajtu ne pise nista za uzrast, cak nisam ni nasla njihov proizvod, dok na nasem sajtu stoji da je taj sok od 6 meseci, cak nema nista sto bi bilo ispod 6 meseci, sto ukoliko su odredili nasi pedijatri smatram da nije ispravno jer nemaju pravo da sami to propisuju, ali ipak nadam se da je to bila stamparska greska jer soku od sljive nije mesto na 4+
pogledaj pazljivije na mnogim sokicima mnogih proizvodjaca decje hrane pise da su za 4+
a daleko je to od uzasta u kojem bi trebalo da ih piju

prevodilica

da podignem temu, valjaće i vama...uskoro... :)

mali dasa mi nešto slabo napreduje sa jelom, mleka popodne i uveče ima slabije , iako bi on stalno sisao i stalno mu na zahtev i dajem
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

pa se razmišljam šta da mu dodam da prevaziđemo to

radije bih krenula sa konkretnom klopom, vidim Vila je tako  - šargarepa, krompir, pirinač, jabuka i Rice/Corn varijanta
mada sam kupila danas i adaptirano, ako mi baš bude frka da probamo
pritom, ne zna ni da pije na cuclu, probala baba da mu daje vode pa nije uspela

šta mislite?
ja računam da će na moju produkciju mleka manje uticati da ga hranim nego da pije adaptirano

Tchi

moji stavovi sto se tice dohrane i nemlecne i mlecne su mnogo liberalniji nego prosle godine u ovo vreme tako da bolje da cutim  :D

Lani

Ja sam sa Ivom čekala pet meseci i nešto za uvođenje "čvrste" hrane.
(Ne solim pamet samo kažem kad sam ja.  ;))
U svakom slučaju pošto misliš uskoro da krećeš možda prvo te neke varijante pirinčanih kašica pa onda povrće polako.

Vila

Ja sam sa Ksenijom čekala punih 6 meseci, ali ona je napredovala odlično. Dušan je manje napredovao, pa sam počela sa nemlečnom ishranom ranije, sa 4 meseca. On se odmah "primio", svidelo mu se, lepo je prihvatao i povrće, i voće i rice corn.

Sad jede daleko manje nego kad je počeo, to je ono čuveno usporavanje sa godinu dana, sećam se sa setom kako je tamanio klopu, sad se jurimo po kući (tj. moja mama se juri s njim, ja mu dam, ako hoće, ako neće, doviđenja...)
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

rafa

Quote from: Lani on March 20, 2010, 09:27:49 PM
Ja sam sa Ivom čekala pet meseci i nešto za uvođenje "čvrste" hrane.
(Ne solim pamet samo kažem kad sam ja.  ;))
U svakom slučaju pošto misliš uskoro da krećeš možda prvo te neke varijante pirinčanih kašica pa onda povrće polako.

I ja sam sve ovako i sve bih ovako.  :kiss1: :rofl:

Hocu da kazem, ako vec zelis da krenes sa dohranom sa njegova 4 meseca, licno ne bih krenula sa povrcem, samo pirincane kasice.   :bighug:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Ivanjuška

da vas pitam, postio sam zaboravila kako sam sa starijom... poceli smo sa dohranom, i prosli smo pirincane pahuljice, krompir, sargarepu, tikvice i dodjosmo do jabuke

kako da dam jabuku? samo sameljem u blenderu sa malo prokuvane vode ili ?