Main Menu

Disciplinovanje - moje dileme

Started by vrana, June 09, 2012, 11:15:03 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Moguće, ja sam na poslu, nama je odavde onemogućen download, a delovalo mi je da ima sve potrebne elemente :)
Janko 23.7.2002.

Elanor

sakrivanje bi delovalo za milenu, ne bi za filipa. filip je poceo da se osvrce za nama i da nas trazi pre mozda par meseci, do tad mu je bilo potpuno svejedno.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

vrana

Na Vasu bi sigurno delovalo kad bi video da nas nema, uplasio bi se, u to sam sigurna. ali je pitanje koliko bi vremena proslo pre nego sto bi on to uopste primetio. zato je jucerasnja situacija bila idealna za to, nista nije moglo da mu se desi u tom prostoru, a i mama je imala gde da se sakrije i mogla je mirno da ceka...steta sto se nismo toga juce setili, al dobro, ako se namesti opet zgodna situacija, sto da ne proba...
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

jel

jadna tvoja mama  :girl_haha: u sta smo je uvukli
zamisljam scenu
My name is Luton, Robin Luton :lol:

Saska

Quote from: anelore on June 19, 2012, 11:56:54 AM
Ona ne bezi, ona samo nece da ide u istom pravcu kao i mi.
nemam pojma, ja i ne očekujem ovo u tom uzrastu, bar ovi moji nisu hteli

Quote from: vrana on June 19, 2012, 11:46:03 AM
jel, pocelo je sad na moru

a juce je moja mama pustila da vidi okle ce da luta tako sam, sve vreme ga je imala na oku, a i prostor je ogradjen, kaze da se nijednom osvrnuo nije, svrckao se dok mu nije dosadilo, i onda se vratio do nje da joj pripreti.

ali sto se tog bezanja tice, mislim da nije slucajno sto se to uvek desava kada je sa mojom mamom. prosto, mislim da ona ne preduzme sve mere predostroznosti koje mi preduzmemo, racunajuci valjda da cetvorogodisnje dete treba odavno vec da zna da se to ne sme  :crazy:
zaboravila je mama, a on nema ni 4 god još.

vrana

nije mama zaboravila, nego smo nas tri bile kao poslusni redovi  ;D
razumem i nije mi tesko, tako nas je izdriblala da ja jos uvek malo cvikam od nje kad prelazim ulicu van pesackog :lol:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Saska

to se tebi cini iz sadasnje pozicije, da ste bile poslusne :lol:
pa ja se ne secam Jovinih 4 godine, sto je bilo pre 10, kamoli svoje 4 godine

vojka

Anelore, a da probas sa pricom tipa kako je bitno i lepo da se imaju lepi zubi, pa pokazes neku sliku i to kao mantru ponavljas vise puta u toku dana, jedanputa direktno kazes Vidi sa sve slikom, a mantru ponavljas kao nevezanu pricu, da cak izgleda da se uopste njoj ne obracas vec to pricas nekom drugom ( npr pretvaras se preko telefona da pricas nekome), pa onda izmedju tog mantranja ide mantranje o ruznim zubima i kako oni izgledaju i kako su gadni, kako se oseca zadah iz usta, pa sve to jos malo zakitis i isti fazon jednom njoj, a sve ostalo pricas sa nekim trecim i pustis je da sama opere zube uz dosadnu pricu kako eto oni ljudi koji DOBRO operu zube imaju lepe,  a kad se ne peru dobro onda budu ruzni i crni i ispadaju....... ( naravno sve vreme si kao spricer hladna, i ne  dozvoljavas da se vidi da se nerviras zbog ofrljanosti), bice potrebno vise veceri i jutara, ( ne pali iz prve) dok ne uvezba pranje i ne postane joj spontani ritual,
ne bi bilo lose, ako imas nekoga u blizini koga voli i kome se malo divi, pa da ti to bude jos jedan plastica primer, tipa "vidis kako "Mara/Lana/.... ima lepe zube, to je zato sto ih redovno dobro pere"
slican fazon je i za pranje ruku, drljanje po WC-u, jedenju prosutog sa stola...
izvinjavam se na duzem postu i ako sam ugnjavila,
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

vrana

Quote from: Saska on June 19, 2012, 12:32:17 PM
to se tebi cini iz sadasnje pozicije, da ste bile poslusne :lol:
pa ja se ne secam Jovinih 4 godine, sto je bilo pre 10, kamoli svoje 4 godine

saska, veruj mi, poslusni redovi :pioneer:

anelore, ima i predstava u pinokiju, baktus i karijus
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Lani

Super je Karijus i Baktus, treba je gledati svake sezone bar jednom, ako mene pitate.  :lol:

Finalina

ja sam probala skrivanje  ;D , u merkatoru i u knezu, imalo je efekta izuzetno (nije mi bilo svejedno, oni su se jako uplasili, ali vredelo je da shvate da kada izadjemo treba da se krecemo zajedno i da uvek vidimo jedni druge i bla bla..... ako neko hoce nekuda da ide neka kaze i tako to ...) 
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

voznju sam prekidala kada krenu da otvaraju prozor, kada se svadjaju i prave probleme, nisam kretala kolima dok se ne vezu, nudila sam kupanje tj problematicno pranje kose da oni kazu kako hoce i da mi pokazu kako im odgovara, hranu sam bacala u kantu i prekidala jelo kada bi da luduju i nudila da odu da se igraju i da se sklone od stola ( naravno, hladnokrvno ljuta i ozbiljna), igre u wc solji sam vrebala i bas polako prekidala nudeci kante i ko zna sta vec da nastave da se igraju ( nikako mi naglo i besno nije uspevalo da nesto uspesno obustavim jer oni to uvek iskoriste protiv sebe, mene, ma znate vec ...)

Elanor

kod moje dece pali autoritet drugih. zubar je rekao da mama mora da mu pere zube , ne moze sam - i od tada uspevam da mu operem zube.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

vrana

e da, elanor me podsetilo, tako smo mi smanjili broj gumenih bombona na tri dnevno, dr vranes je tako rekla, a stvarno i jeste rekla, i to pred njim, nisam se nista dogovarala sa njom. to sad vise ni ne dovodi u pitanje  :clap:

Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Finalina

slazem se sa vojkom za ovo špricer hladan  :girl_haha: , nevidjeno pali u raznim situacijama, ali samo kada se ponavlja (neko vreme samo tako, hladno, 'ladnije od leda ... ma nije strasno ni da ne operu zube kako treba nekoliko dana, bar sam ja tako mislila za svoju decu jer sam im morala dati sansu i da ih pohvalim sto to uopste rade pa tek onda i kako urade, ako se razumemo ) ... oblacenje bih ostavila da obave sami, pa kada zavrse krecemo, taman ustajala i sat ranije da ih budim ne bi li se obukli do polaska ( naucice, savladace i nestace frke i panike )

anelore, ne mogu da uhvatim sta radis kada ona pomahnita, da li i ti pomahnitas :bighug: , ali kao sto marty pomenu promenu ponasanja/okolnosti/stava mogla bi da probas ..... probaj sa njom malo da se udruzis da lakse savladas ove prepreke...

Finalina

Quote from: vrana on June 19, 2012, 01:15:38 PM
e da, elanor me podsetilo, tako smo mi smanjili broj gumenih bombona na tri dnevno, dr vranes je tako rekla, a stvarno i jeste rekla, i to pred njim, nisam se nista dogovarala sa njom. to sad vise ni ne dovodi u pitanje  :clap:

:girl_in_love: ona je zakon ( i za decu i za roditelje  ;D  )