Main Menu

cirilica vs latinica

Started by Nanny Ogg, July 11, 2012, 04:52:52 PM

Previous topic - Next topic

Nanny Ogg

Za net znam  :girl_smile:
Ali sta koristite u "obicnom" zivotu? Jel pravite razliku, jel vam to uopste bitno?

Ajte zene, ne dram'te

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

vojka

cirilicu u svakodnevnom zivotu
latinicu na poslu
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Elanor

kad pisem srpski, uglavnom cirilicu (pisano). pisana cirilica mi je prosto lepsa od pisane latinice.
stampano pisem latinicu, iz istog razloga :girl_haha:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

Već godinama isključivo latinicu.

monochrome

pa lJatinicu :)
a ponekad se zapisem cirilicom...moji recepti...dnevnik i tak', jer mi je prelepo pismo.

Finalina

ćirilica pisano - uvek i oduvek
ćirilica štampano - po potrebi, ali u eri kompjutera to je već dugo veoma retko
latinica štampano - uvek i skoro oduvek
latinica pisano - retko

martina

cirilicu pisem samo kad mi je dosadno na sastanku, pa pisem svoje ime na milion nacina
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

AnaK

Ja nemam pojma, kako kad. Nije mi bitno, prakticno ne pravim nikakvu razliku.
Janko 23.7.2002.

NikkiL

CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

Finalina

uopste ne mogu da zamislim to kako kad jer meni bas treba da se prestrojim sa "primarnog" pisanja na sve ostale varijante, ali to je valjda navika jer ja bas dosta pisem olovkom

martina

Quote from: Finalina on July 11, 2012, 05:46:21 PM
uopste ne mogu da zamislim to kako kad jer meni bas treba da se prestrojim sa "primarnog" pisanja na sve ostale varijante, ali to je valjda navika jer ja bas dosta pisem olovkom

da, meni za citanje nije razlika, prakticno i ne primijetim. ali za pisanje mi je cirilica uvijek bila sekundarna... nekako mi je veca gnjavaza
mislim da bih sad bas lomila ruku pokusavajuci da napisem cirilicom duze od jedne recenice
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Unabebili

latinica, pisano, uvek

za cirilicu moram da za poneku rec razmislim sekund
znam, sramota je  :-[
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

martina

Quote from: Unabebili on July 11, 2012, 06:36:45 PM
za cirilicu moram da za poneku rec razmislim sekund
znam, sramota je  :-[
mislim da je razumljivo, ako ne koristis uvijek, stvar navike

navika je mocna stvar, kad sam se zadnji put preselila, danima sam isla s posla u staru kucu. sreca nije daleko
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

Lani

Pa upravo to, navika. U gimnaziji smo mogli da pišemo kako hoćemo, ćirilica je bila obavezna samo na pismenom iz srpskog, posle na faksu naravno sve je bilo na engleskom i to je to.