Main Menu

deca, prijatelji i provod

Started by vojka, January 04, 2013, 09:09:51 AM

Previous topic - Next topic

vojka

mozda ce moj post delovati malo konfuzno, jer je u sustini postavljeno vise pitanja
elem, kod mene je nekako podeljeno, tj deca+prijetelji+provod se nekako ne mesa  :think:
ne znam da li je to zbog moje postavke u glavi ili moje prijateljsko okruzenje nije child friendly
hocu dvk da mi nemamo neke organizacije tipa vidimo se sa prijateljima, povedemo decu i organizujemo provod
nego je to nekako uvek zasebno
npr, ako idemo na izlet idemo coka, mm i ja (sad ce naravno i dujka da nam se pridruzi)
ili ako se ide na neke manifestacije, tipa ulica otvorenog srca opet je slicna ekipa  :girl_haha:
ne mislim ja da bi trebalo svuda i uvek biti sa decom, prija mi itekako da se vidim sa prijateljima bez dece, i da samo nas cetvoro odemo negde, ali nekad bih to i iskombinovala, samo nisam sigurna zasto to i ne radim, da li je problem u meni  :think: ili ne, ili je mozda kombinacija ta dva faktora
da ne komplikujem dalje
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Saska

zavisi to od mnogo faktora, i naravno kakvo ti je "odraslo" društvo. Kad smo mi dobili Jovu, niko od našeg društva nije imao decu, pa im to nije bilo interesantno, a mnogo kasnije, kad su oni počeli da dobijaju decu, onda je pa nama bilo dosta male dece i tako to.

vojka

uglavnom su bez dece
ali razmisljam, da  li je to neki klik u mojoj glavi koji bi trebalo da prevazidjem
jer ja unapred vec zamislim te situacije, da ce coki biti dosadno, da ce se oni (prijatelji) smoriti, da cu ja provesti sve vreme pokusavati da smislim zabavu za coku i da ce na kraju svi biti nezadovoljni
i onda to ni ne praktikujem
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Lani

Zavisi najviše od samih ljudi. Mi imamo drugove i drugarice kod kojih smo decu vodili i kod kojih su deca (tj. Iva) volela da idu kad oni nisu imali svoju dok imamo neke koje ne volim da spajam sa decom. Evo npr. juče smo se viđali sa mojom nekada najboljom drugaricom sa faksa (ona i njen muž još nemaju decu), nije mi palo na pamet da vodim devojke, dok sam Ivu sa mojom kumom uvek spajala, jer ona je prosto taj tip, obožava malu decu i uvek je umela sa njima, i pre nego što je dobila svoje.
Mada, moram priznati da su retke situacije kada ne vodimo decu, nekako uvek se podrazumeva da smo tim i da obično svuda idemo zajedno. Za ovu NG su nas zvali drug i drugarica (venčani ali još uvek bez dece) kod njih na neku sedeljku. Mm je odbio jer smo imali gosta (njegovog sestrića) a i rekao im je da je Una još mala da provodi NG van kuće. Ja sam recimo ubeđena da su nas oni zvali misleći da bismo decu ostavili kod babe i dede, dok je mm na to rekao da ga ne zanima šta su mislili, nas četvoro idemo uvek u paketu. :girl_in_love: :girl_haha: I ko nas zove, treba da računa na to.

Unabebili

Dok je Mihajlo bilo mali i ziveo s nama, svud sam ga vodila s nama.
On je uvek u gostima bio kao buba, ponese neku svoju igracku i igra se, samostalno.
Sve sam prijatelje uvek zvala kod nas, tako sto naglasim da obavezno dodju s decom, pa ostavim njima da procene sta im je lakse i kako oni vise vole.
A desavalo se da dodju s decom, s kojom ja provedem veci deo vremena na podu, igrajuci se  :girl_haha:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

anelore

Zavisi od situacije, i od onoga sa kojim se provod planira. Mi imamo prijatelje sa kojima planiramo provode u prosirenom sastavu, to jest, planirano se vidjamo sa njima i sa nasom i njihovom decom - ali, ti provodi su prilagodjeni decjoj satnici, a ne satnici odraslih. U odrasle provode uglavnom smo do sada isli odvojeno - ili samo MM ili samo ja, retko smo gde otisli nas dvoje zajedno bez deteta/dece. Kod kuma koji je krstio nasu decu smo cesto isli sa detetom (on je pre manje od mesec dana dobio sina), to nam se nekako podrazumevalo. A drugi kum, koji nas je vencao, je prosle godine zvao nas i nasu decu u svoj novi stan, tamo smo docekali Novu godinu. Ja stvarno ne mislim da su to uvek situacije u kojima deci mora da bude dosadno - npr. slave kod mog najboljeg druga, gde se okuplja drustvo koje uglavnom zivi istim zivotnim stilom kao i kad smo bili na fakultetu - ali na dva sata ce izdrzati i moje dete i ti prijatelji i ti gosti. Dobro, moj najbolji drug oduvek voli decu, i prosto se podrazumevalo da cu ja na slavu doci sa detetom - Sava je imao manje od tri meseca kada je prvi put odnet tamo  :love32: Ipak, kad je taj moj drug pravio zurku za rodjendan - otisla sam sama.
Sta hocu da kazem - biras ljude, biras okolnosti, prilagodjavas sebe, pripitomljavas druge.

Summer

Kao sto devojke kazu, zavisi od situacija i okolnosti.

S obzirom da nemamo babe i dede na raspolaganju, mi uglavnom vucemo decu svugde sa sobom.

Ne vodim ih na slave, osim kod rodbine. Npr. kod dvojice kumova idemo uglavnom navece, skupi se ekipa, pije i pusi i tamo mi stvarno nije mesto deci, uvek organizujem neki bebisiting.

Kad je lepo vreme napolju, idu sa nama i na kafu/sok pa se vidimo sa nekim. Ili zimi na nedeljne ruckove u restoran, to se podrazumeva. Nebitno da li neko ko ide sa nama ima decu ili ne. NJih dvoje su navikli i nikad nemam problema sa njihovim ponasanjem u restoranu i meni je to recimo bas bitno, da nauce da se na razlicitim mestima prikladno ponasaju.

Posete prijateljima, uglavnom u kompletu.

Sto se tice MM-ovih i mojih prijatelja koji nemaju decu, zavisi. Ponekad izadjemo sa drugaricom / drugom / kumom, dok drugo cuva decu, ponekad povdem i njih, ako je kucna poseta u pitanju ili recimo dogovorimo neko mesto za kafu gde i oni mogu da se poigraju (npr. Merkator zimi ili Tas kad je lepo vreme, oni na igralistu, mi na klupi uz kafu za poneti  :D) Ja npr. imam jednu dobru drugaricu koja nije udata i nema dete, ponekad se vidimo nasamo nas dve, odemo na pice, a nekad dodjem kod nje sa decom, njih dvoje obozavaju da idu kod nje, spremi im neke grickalice, oni ponesu svoje igracke, nesto crtaju, gledaju crtace, super se provedu, dok nas dve caskamo. 

Vecernji izlasi su naravno rezervisani za nas dvoje, platim nekome da cuva decu.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

disco2000

Nemam gde s decom, uglavnom, tako da ili nigde ne idem ili ih vodim sa sobom...

linga

Quote from: Lani on January 04, 2013, 09:28:44 AM
Zavisi najviše od samih ljudi. Mi imamo drugove i drugarice kod kojih smo decu vodili i kod kojih su deca (tj. Iva) volela da idu kad oni nisu imali svoju dok imamo neke koje ne volim da spajam sa decom. Evo npr. juče smo se viđali sa mojom nekada najboljom drugaricom sa faksa (ona i njen muž još nemaju decu), nije mi palo na pamet da vodim devojke, dok sam Ivu sa mojom kumom uvek spajala, jer ona je prosto taj tip, obožava malu decu i uvek je umela sa njima, i pre nego što je dobila svoje.
Mada, moram priznati da su retke situacije kada ne vodimo decu, nekako uvek se podrazumeva da smo tim i da obično svuda idemo zajedno. Za ovu NG su nas zvali drug i drugarica (venčani ali još uvek bez dece) kod njih na neku sedeljku. Mm je odbio jer smo imali gosta (njegovog sestrića) a i rekao im je da je Una još mala da provodi NG van kuće. Ja sam recimo ubeđena da su nas oni zvali misleći da bismo decu ostavili kod babe i dede, dok je mm na to rekao da ga ne zanima šta su mislili, nas četvoro idemo uvek u paketu. :girl_in_love: :girl_haha: I ko nas zove, treba da računa na to.
Ovako nekako i mi. Ne kažem da se situacija neće promeniti kad oni budu veći, ali s obzirom da ja imam troje, šnse da ih bilo ko čuva na primer za Novu godinu su nikakve :rofl: tako da ćemo verovatno čekarti onaj momenat kad mama i tata odu a deca ostanu da prave žurku :)
MM i ja smo sami, tako da svi dobro znaju da nemamo kome decu da ostavimo i ako njih ne vodim, pa nikad se ni sa kim ne bih videla. Sada doduše većina prijatelja ima decu i imamo srežće da se sa svima baš nbaš lepo klinci slažu  :love32:
Doduše ja sam moju decu vodila i na poslovne sastanke  :crazy: a jednom i na intervju u Zavod za transfuziju krvi  gledali su me ovako  :o

Unabebili

meni je neshvatljivo da bi neko mogao da postavi uslov : - nemojte doci s decom
iskreno, ja tamo nikad ne bih ni otisla
a ako se ide negde gde deca (sitna) nisu pozeljna ( kafana do zore, na pr.) - razumni svet ih ostavi kod kuce , ako ima s kim, a  ako nema, onda ce za tu kafanu da se naceka  :girl_haha:

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

Lani

Naravno Una, i meni je to skroz bezveze.
Ja uvek prepustim odluku drugima da li žele da vode decu ili ne, nikad sama ne bih sugerisala ni da vode ni da ne vode. Znam da nekad prija da sedneš i popiješ kafu na miru, a da ne moraš svaka tri minuta da skačeš i zabavljaš/miriš/razdvajaš/brišeš noseve i guze i sl.

vojka

zavisno od obaveza i mogucnosti, organizujemo se pa odem sama, a mm cuva coku, ili ulete moji (pricam sad o vremenu pre dujke), neka dogadjanja, pa i price nisu za decu
ali recimo npr, imali smo dogovor za danas popodne da se nadjemo nas troje (drugarica, drug i ja), da povedem decu i da budemo kod te drugarice u kucnoj varijanti, medjutim drugu je iskrslo da mora da radi popodnevnu smenu, tako da je mogucnost za vidjenje pomerena za 22h, sto meni nikako ne odgovara i prosto ne mogu da dodjem, a kad nije u pitanju smena, onda je neko prehladjen (mislim na odrasle), pa nije kao zgodno da budu i deca
ili drugi pr, setajuci dujku po zvezdraskoj sumi jesenas, videla sam puno ljudi koji su se okupili pa rostiljalju, druze se, i onda mi bude zao sto mi to nikad ne organizujemo, u sustini shvatila sam da nemam ja energije da sve zainteresujem za tako nesto, da sve to organizujem, i budem animir dama  :lol:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Unabebili

Deca su mi sastavni deo mojih prijatelja, i ne mali broj puta sam cak i insistirala da ih dovedu, znam da nemaju kome da ostave, a znam i da bi se rado podruzili i izasli iz kuce.  :love32:
I bude mi komicno kad krenu da ih opominju "ne ovo, ne ono", pa se i dokacimo, jer ja stalno vicem "aman, pusti bre, dete da se zabavlja, njemu je dosadno dok si ti zauzeta cavrljanjem"

Moja kuma je zivela sama s detetom i bukvalno nikog imala da ga ostavi , ma i na pola sata da skokne do lekara, na primer, a kamoli na kafu i sl.
Imale smo ritam da ona dodje s maleckim, ja prostrem  cebe ili jorgan na pod, istovarimo igracke , iskipujemo dete, ono se sito naigra, napuzi i na kraju , kad zaspi, mi ga prenesmo na krevet, on spava ko pravi, a nas dve udri po cigarama i kafi u susednoj sobi  :girl_haha:

vojka

jao, una da te nema trebalo bi te izmisliti  :love32:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Saska

u 22 ne bih ni ja išla s decom, a pitanje je da li bih i sama otišla :lol: tj da li bih zaspala pre toga. Šalim se, ali nije daleko od istine  :girl_sigh: