Main Menu

omiljen sos za pastu??

Started by monochrome, February 20, 2013, 01:53:24 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Ja volim testeninu i sa morskim plodovima ali to jedem samo van kuće, jer deca neće

maxic

Izdinstam glavicu luka i malo sunke( moze i ne mora) , dodam malo cesna. Obarim spanac, stavim ga u blender zajedno sa slatkom pavlakom, ubacim i zacine tu, i onda kad sve izblendam( a da se ne pretvori u slag) sunem u tiganj s lukom i cesnom, ukrcka se malo, saku parmezana, i u to ubacim skuvanju pastu. Svi vole , fenomenalno je.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Unabebili

Sosove za pstu sam doktorirala ( klasicna lenja kuvarica sa kreativnim nastupom  :lol: )

Uspevala sam da podvalim debelom cak i sos od brokolija, ako dodam dovoljno jak sir koji "poklopi" ukus.

Jedan od omiljenih meni je:

Prodinstam crni luk na rebra isecen ( krupnije), beli luk na sitno na maslinovom ulju, ubacim skampe ( ociscene) , seckan paradajz, 2 dcl belog, suvog vina, biber, seckan persun, so ( krupnu,morsku) i kuvam 20 minuta
Na kraju dodam 2-3 kasike prezli da se lepo zgusne , ocedim pastu, prelijem sos i odozgo pospem persunom.

Skampi se mogu zameniti i dagnjama - ko voli  ;)

A verziju sosa sa slaninicom i curetinom - necu da kacim ovdi , iz posttovanja prema Mono  :lol: :kiss1:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

monochrome

Unabebili

Quote from: Lani on February 20, 2013, 03:24:55 PM
Ja volim testeninu i sa morskim plodovima ali to jedem samo van kuće, jer deca neće

Pisale smo u isto vreme - sledece moje spremanje ovog gore - pozvana si ;)
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

monochrome

Lani

Quote from: Unabebili on February 20, 2013, 03:34:50 PM
Pisale smo u isto vreme - sledece moje spremanje ovog gore - pozvana si ;)

:kiss1:

plop

Quote from: Unabebili on February 20, 2013, 03:33:56 PM

Jedan od omiljenih meni je:

Prodinstam crni luk na rebra isecen ( krupnije), beli luk na sitno na maslinovom ulju, ubacim skampe ( ociscene) , seckan paradajz, 2 dcl belog, suvog vina, biber, seckan persun, so ( krupnu,morsku) i kuvam 20 minuta
Na kraju dodam 2-3 kasike prezli da se lepo zgusne , ocedim pastu, prelijem sos i odozgo pospem persunom.

Skampi se mogu zameniti i dagnjama - ko voli  ;)

na slican recept sam nailazila na coolinarika.com, samo bez crnog luka, skampi na buzaru

http://www.coolinarika.com/tag/skampi-na-buzaru/

prepoznala sam po prezlama, to nisam pre vidjala u sosovima

nego nikako da probam, deca mi negoduju na skampe.... a bas me privlaci.... i to bas ova verzija sa crnim lukom...
2006.
2007.

maxic

Unita vrlo slicno i ja pravim ovaj sos, samo sto manje vina stavim.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Nanny Ogg

Kod nas isto poularna iscasena varijanta karbonare  :girl_haha:

Slaninica, tona belog luka i neutralna pavlaka  :balavi: Ponekad u to ubacim i neki cvetic brokolija, cisto da promeni boju  :girl_haha:

S tim pravim i pastu i njoke.

Ajte zene, ne dram'te

Saska

meni lično, 4 sira
a najviše pravim crveni sos sa mlevenom junetinom

Dada

Ja najvise volim na puteru proprzen bijeli luk, meso, spanac i pavlaku. Z sa morskim plodovima, Jovan bolonjeze, Milica sir, Djina karbonaru  :crazy: Ovaj Milicin jedemo samo kad Z nije tu :lol:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Zumbulica

Jedno vreme sam bas cesto pravila od paradajza, cena belog luka i tunjevine ... isto super jednostavno.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Finalina

beli luk na puteru (pre nego na maslinovom), neutralna pavlaka, vodka, kozice ( može i crvena ikra, kao dodatak na kraju ili samo ona onda skoro bez kuvanja)

puter, neutralna pavlaka, topljeni sir, rendan kackavalj, neki ekstra tvrdi beli, skuvati, a za kraj narendana grana ili pecorino

propržiti slaninicu sa belim lukom koji je tu zapravo višak samo ga ja baš volim, dodati mrvu crnog vina, malo neutralne pavlake i na kraju živo jaje , preko špageta umešanih sa ovim sosićem, ako mislimo na karbonare

maslinovo ulje, beli luk, ljute papričice ...ovo vam garant zvuči poznato dok čitate, a? :rofl: