Main Menu

Brak

Started by Unabebili, April 10, 2013, 11:48:20 AM

Previous topic - Next topic

Unabebili

Sta je za vas dobar i uspesan brak?
Kako ste definisale kriterijume na tu temu?

Pitanje jednostavno, ali samo naizgled  ;)
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Nanny Ogg

100 ljudi - 100 cudi, pa je logicno i da nam se definicije razlikuju
Za mene je to izbalansiran odnos dvoje ljudi, sa podjednakom merom zajednistva i individualnosti (ono, da nisu svaka vaska obaska nego da nesto zajednicki grade i stvaraju, ali i da imaju dovoljno prostora za neku licnu nadgradnju i rast), sa dosta razumevanja i tolerancije, spremnosti na kompromise (al opet, ne bas ni po svaku cenu), i najvaznije od svega sa istim ciljevima i prioritetima.
Tako nekako  :think:

Ajte zene, ne dram'te

Unabebili

bas zbog ovog 100 ljudi -100 cudi, rada sam cuti sto definicija  ;)

ova tvoja je odlicna

a sta ako je sve ovo pobrojano u redu, ali nema ljubavi , s neke od dve strane?
ili ako ima puno ljubavi , a odnos nije izbalansiran?

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

monochrome

jeste, veoma zeznuto pitanje...
ja sam ranije mislila da je dobro da smo razliciti, da imamo dobar intimni zivot...da...ma sta ti ja znam...
poenta je u tome da sam pronasla svoju drugu polovinu, a to je fantasticno...bukvalno smo kao tetris, kao lego, kao, kaoooo...kao nesto toplo i lepo...kao kaFucino :rofl: :rofl: :rofl:
jednom neko na R. rece da je to puka sreca...za mene je mnogo kompleksnije, ali ajde da tako kazem...posrecilo mi se i ova zajednica naprosto plovi...
razumemo se, osecamo jedno drugo...ja jesam serator i pricalica, on nije, ali u principu ne moramo previse da se trudimo...zaista...iskrena sam...sve se nekako zna...ja nikad ranije u zivotu nisam dobila ovakvu paznju i ljubav od muskarca, osim od tate :girl_in_love:
a sto nanny kaze...isti ciljevi i prioriteti se podrazumevaju :innocent:

monochrome

Quote from: Unabebili on April 10, 2013, 12:09:38 PM
bas zbog ovog 100 ljudi -100 cudi, rada sam cuti sto definicija  ;)

ova tvoja je odlicna

a sta ako je sve ovo pobrojano u redu, ali nema ljubavi , s neke od dve strane?
ili ako ima puno ljubavi , a odnos nije izbalansiran?

men' se sad cini, iz ove perspektive...da sam sa ex-om imala i jedno i drugo, ali ja toga nisam bila svesna...ja sam mislila da mi imamo super brak...eee!!!

Unabebili

a mozda nam se s godinama kriterijumi menjaju ?  :-X

Nanny Ogg

Quote from: Unabebili on April 10, 2013, 12:18:58 PM
a mozda nam se s godinama kriterijumi menjaju ?  :-X

Ovo sasvim sigurno, zato i mislim da su zajednicki prioriteti prioritet  :girl_haha:

Ajte zene, ne dram'te

monochrome

mozda una :-X
ja znam da ne bih mogla da imam burnu vezu/brak...znas ono kao, vazda k'o na harliju :lol: :lol: :lol:

Unabebili

a sta ako nam se prioriteti tokom godina promene, pa postanu razliciti (nas i partnerov)?

sta onda vadi stvar? i dokle smo spremne da idemo u prilagodjavanju? :innocent:

vojka

bas mi se svidja ova nanny-na definicija  :good:
samo bih dodala, da je potrebno da izmedju to dvoje ljudi  postoji sustina, a forma nije bitna
forma je u svakom bracnom slucaju razlicita

a za ljubav, mislim da je potrebno da postoji
samo ta ljubav se menja i kako se odnos menja, dobija drugi oblik, intenzitet

a mislim da ni balansiranost ljubavi nije neophodna, jer u dobrom braku (po mom licnom misljenju) ta kolicina ljubavi se menja, cas jedno voli drugo vise, pa onda obrnuto, pa se u nekom momentu taj intenzitet poklopi, pa opet u krug
naravno kad postoji ZNACAJNA dipsrporcija s jedne strane i kad to dugo traje, mislim da nekome to moze da predstavlja problem
a opet verujem, da ima parova koji i u takvoj situaciji super funkcionisu
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

monochrome

Quote from: Unabebili on April 10, 2013, 12:23:10 PM
a sta ako nam se prioriteti tokom godina promene, pa postanu razliciti (nas i partnerov)?

e, pa ja ne znam...vec smo u tim nekim godinama kad mislim da do ovoga mozda nece doci...dragi je i deceniju stariji, ali sve je moguce...ne znam sta bih...razocarala bih se  :rofl:

vojka

Quote from: Unabebili on April 10, 2013, 12:23:10 PM

razmisljam teoretski, pa moguce i da lupetam  :-[
ako bi nam se prioriteti drasticno promenili i medjusobno razlikovali
postavlja se pitanje koliko ima izmedju nas jos ljubavi i postovanja i koliko to daje neku osnovu za kompromis
ako je to mizerno malo, onda kud koji mili moji  :innocent:
ako toga ima, onda je mislim moguce napraviti kompromise, sa ciljem ka ponovnom zajednickom prioritetu
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Unabebili

a da li dobar brak podrazumeva odustajanje od nekih svojih prioriteta, zarad ocuvanja istog i gde je ta (tanka) granica ?

ja nekako mislim da ukoliko postoji ljubav, onda se moze napraviti znacajno veca kolicina ustupaka ( i zrtvovanja i odustajanja od svojih nekih licnih tvrdoglavosti i stavova, pa i zelja) , i da onda ti ustupci ne padaju tesko

monochrome

una, a jel pricas o drasticnim promenama ili...?

vojka

Quote from: Unabebili on April 10, 2013, 12:31:35 PM
a da li dobar brak podrazumeva odustajanje od nekih svojih prioriteta, zarad ocuvanja istog i gde je ta (tanka) granica ?

ja nekako mislim da ukoliko postoji ljubav, onda se moze napraviti znacajno veca kolicina ustupaka ( i zrtvovanja i odustajanja od svojih nekih licnih tvrdoglavosti i stavova, pa i zelja) , i da onda ti ustupci ne padaju tesko
da, pogotovu ako vidis da i druga strana pravi neke ustupke, kompromise
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012