Main Menu

Muška kontracepcija

Started by senka, September 06, 2013, 03:13:44 PM

Previous topic - Next topic

vrana

moj bi pristao na sve opcije, samo da se osigura da nece imati trece dete  :rofl:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Finalina

Quote from: Saska on September 06, 2013, 04:13:11 PM
ja čisto sumnjam da bi pristao na vazektomiju, čak sam sigurna da ne bi, a iskrena da budem ne bih ni ja volela da to radi, kao što ni ja ne bih pristala npr na podvezivanje jajovoda.
ne verujem ni da bi pilule gutao, opet kao što i ja imam otpor prema hemiji.

ovako

anelore

Quote from: senka on September 06, 2013, 03:13:44 PM
Da li bi vaši muškarci pristali na vazektomiju? Da li bi pili pilule umesto vas? (ne vaše, nego namenjene njima  :lol:)
Da li rado koriste kondom?

Evo, ja sad u situaciji kakvoj sam, razmišljam, što bre sve moram ja? Što nešto ne uradi on po tom pitanju?
I nisam sigurna da bi. A nismo nikada pričali o tome.
Dobro koristili smo kondom, ne prija ni meni ni njemu, ali ako mora...Mora li?

Mi koristimo kondome, nama ne smeta, ja povremeno razmisljam o spirali ali jos uvek ne dovoljno ozbiljno, zasad mi je ovako dobro.

Quote from: Saska on September 06, 2013, 04:13:11 PM
ja čisto sumnjam da bi pristao na vazektomiju, čak sam sigurna da ne bi, a iskrena da budem ne bih ni ja volela da to radi, kao što ni ja ne bih pristala npr na podvezivanje jajovoda.
ne verujem ni da bi pilule gutao, opet kao što i ja imam otpor prema hemiji.

I sa ovim se slazem.

senka

ja bih podvezala jajovode, ali je to kod mene nemoguće, kod mene je sve nemoguće  :crycry:
mi ne želimo više dece ni međusobno ni sa drugima  :lol:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

anelore

Quote from: senka on September 06, 2013, 11:06:55 PM
ja bih podvezala jajovode, ali je to kod mene nemoguće, kod mene je sve nemoguće  :crycry:
mi ne želimo više dece ni međusobno ni sa drugima  :lol:
Ja se ne secam zbog cega je nemoguce, da li bi bila ta operacija opasna za tebe?

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

maxic

Da bez problema. Ovdje to redovno rade i jedni i drugi kad odluce da je vrijeme za to. Obicno te pitaju pred kraj trudnoce hoces li da razgovaras o tome , znam dosta zena koje su obavile to odmah nakok porodjaje , tje c. r.

Zasto je to tako strasno?
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

dmi

Quote from: cici on September 06, 2013, 08:09:16 PM
Vazektomiju ja nikad ne bih trazila, sve ostalo sto da ne.
Quote from: vojka on September 06, 2013, 08:23:42 PM
a ni ja ne bih isla na podvezivanje jajovoda

da ali vazektomija moze da se ponisti tj. vrati u predjasnje stanje , a podvezivanje jajovoda je konacno. jel tako vojka?
o tome se ovde bez ikakvog ustrucavanja prica, meni skroz uobicajena tema
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Lani

Ne samo to, vaz. je mnogo neinvazivnija i jednostavnija procedura.

kalimero

Quote from: Lani on September 06, 2013, 03:16:20 PM
Pilule bi pio, zašto da ne, samo za vaz. nisam sigurna, mislim da to ne bi hteo.
Mogu da ga pitam posle kad ga vidim pa ću vam reći šta je rekao. :lol:
Za kondome se nikad nije bunio, nikad baš.

evo ovako ko sto Lani rece.....
za pilule je imao komentar da bi ih pio, samo ako mogu sa alkoholom  :rofl:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

vojka

Quote from: dmi on September 07, 2013, 09:14:08 PM

da ali vazektomija moze da se ponisti tj. vrati u predjasnje stanje , a podvezivanje jajovoda je konacno. jel tako vojka?
o tome se ovde bez ikakvog ustrucavanja prica, meni skroz uobicajena tema
jeste
vazektomija moze da se ponisti (mada u retkim slucajevima, moze da se desi da ne moze da se vrati predjasnje stanje)
tehnicki je manje invazivnija i brzi je oporavak, radi se u lokalnoj anesteziji, sama hirurska intervencija traje oko pola sata, idu odmah istog dana kuci
naravno, kao i svaka hirurska intervencija nosi svoje rizike
podvezivanje jajovoda, radi se u opstoj anesteziji, sama intervencija traje oko sat vremena i nesto
duzi je oporavak, ne ide se odmah kuci, moze da se odradi laparoskopski kada je brzi oporavak, takodje ima svoje rizike i moguce komplikacije
nije 100% sigurna metoda za kontracepciju
a veoma male, kada je uspesna, skoro nikakve sanse da se povrati fertilitet

ja licno ne volim metode koje nose neku konacnost u sebi
volim sebi, a i drugima,  da ostavim razne mogucnosti otvorene
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

cici

Mene upravo to sto je konacno i odbija, u svemu.

vrana

pa nemam pojma, meni nije to toliko odbojno, ako si siguran u svoju odluku i pritom si u godinama kada je realno i malo verovatno da ces u buducnosti pozeleti da imas jos dece
mislim da je ona eva ili tako nesto sa R. koja je rodila cetvoro dece, sve jedno drugom do uveta, trazila da je odmah posle poslednjeg porodjaja bace u anesteziju i podvezu joj jajovode. mislim, sto da ne.

mi koristimo kondome, ni mm ni ja nemamo problem sa tim, tako da o drugim opcijama nismo ni razmisljali
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

linga

Ni meni se ne svidja konačnost, mada sam 99,9  odsto sigurna da neću imati više dece  :lol: to ne znači da on neće.
Bez šale, ne bih tako nešto ni tražila od njega, a ja bih možda o podvezivanju mislila da sam se poradjala na CR a ovako nema šanse da idem samo zbog toga. Operacija i anestezije mi je preko glave...
A  s druge strane koliko su mi kondomi smor...