Main Menu

Da li imate masinu za susenje vesa?

Started by moki, May 17, 2009, 04:22:54 PM

Previous topic - Next topic

emge

ja nikad nisam sušila na toj niskoj T, uvjek na jačoj - i za peškire mi treba 80-85min. Ubacim uveče pola mašine da opere i da nastavi da suši (pošto je kapacitet za sušenje pola mašine) i ujutro izvadim suve peškire :)

AnaK

Pa isto, ali mi je to eliminisalo i sušenje za izbegavanje peglanja. Sad sam suve grejala stvari koje se peru na 50-60 stepeni, koje bi se skupile na jakom sušenju, ili se sušile satima na slabijoj, i sve ih složila bez potrebe za peglanjem posle 15-20 minuta zagrevanja :girl_smile:
Janko 23.7.2002.

emge

Super je tip, probaću... nego razmišljam kako nikad nisam sušila na slabijoj T :think:
Ja je uglavnom koristim za peškire, za pelene kad su bili bebe, rijetko kad za nešto drugo....

AnaK

Ja jesam par puta kad je bila frka za par stvari, a proleće/jesen, ali to je stvarno traćenje i vremena i kilovata  :crazy:
Janko 23.7.2002.

Margarita

Imam kombinovanu I sve u njoj susim, I slabiji program dobro odradi kad ne prepunim :crazy:
Super je ovo sa zagrevanjem, moracu da probam :clap:

moma

Koliko dugo vase masine za susenje suse kad su pune bijelog ili pamucnog vesa? Koje su marke?
Kupujem, pa uporedjujem.

Vila

Moja ima preko 10 programa, sve zavisi od vrste veša... Neki od onih standardnih, koje najviše koristim, rade oko 3-3.5 sata. imaš za manje količine i osetljivi veš i programe od samo pola sata, a najduži mislim da radi oko 4 sata.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Vila

mislim da je ovaj model najsličniji onom koji ja imam, ako nije i isti - samo je moja crna :girl_haha:
http://www.beko-sr.com/urun_detay.aspx?urn=30199&kat=5190&lang=sr-SP
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

moma

Uh, zar to nije puno vremena? Moja stara je kao za 120 minuta susila bijeli pamucni ves, nesto sto sam najduze susila. Ustvari je bilo 120 min plus jos jedno 20. Ja mislila da ove nove mogu i brze.

Vila

kažem ti, zavisi od programa - prema vrsti veša i prema količini.
ova je recimo A++ energetski razred, što će reći da štedi struju...
evo objašnjenja koje daje Beko na sajtu: Beko EcoGentle™ tehnologija znači da možete da osušite odeću, a da joj ne oštećujete boju ili potrošite ogromnu količinu struje. Pomoću energetske klase A+++ -10% mašina štedi 73% energije u odnosu na ventilacione ili kondenzatorske* mašine sa C rejtingom. Sušenje na niskoj temperaturi (60°C uz pomoć EcoGentle™ toplotne pumpe umesto 110°C uz pomoć kondenzatora) je mnogo nežnije prema Vašoj odeći.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

Martina

moma

Aha, to su te toplotne pumpe... hvala ti