Main Menu

koje svetske kuhinje su vam top 5?

Started by monochrome, April 28, 2014, 01:03:03 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

ja volim ljuto, zacine, boje...kod mene je ovako
1.indija
2.turska
3.mid east
4.ex yu (tako da zaokruzim, mada...sve je to meni tu ko turska)
5.madjarska

Finalina

tajland
turska
rusija
italija
indija
austrija, nemacka...te severnjacke sto malo lice i na nasu vojvodinu
kina

ovo pisem po oblastima i redosledu koji mi se svidja iz autenticne degustacije, na terenu i u lokalu

rado bih da probam pravu francusku pa da se izjasnim, nisam imala prilike da tamo boravim duze tj ne racunam ono sto sam čalabrcnula u prolazu

kalimero

meksicka
libanksa
italijanska
grcka

od ostalih volim i japansku (mmmmmmljac, sushi), volim tunizansku (kuskus i povce, mljac)

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

Thai
Meksicka
Japanska (sushi malo manje od teppanayakija)
Francuska
Volim neka tradicionalna english tipa bubble and squeak  :girl_haha:
Kinesku
Brazilsku

E sad da se ogradim da sam sve ovo jela ili u Engleskoj ili USA ili Holandiji ne na izvorima

monochrome

kalimero

ja japansku, libansku i kinesku znam samo iz oviz "nasih" izvora, ko zna gde je to realno prema originalu.......
Mexicku u usa, ali u new mexicu, pa je to veoma priblizno originalu.....ovo kod nas nema bas mnogo veze, bas je komercijalizovana verzija, pa pretpostavljam da je tako i sa ovim drugim kuhinjama.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

monochrome

Quote from: kalimero on April 28, 2014, 01:34:02 PM
ja japansku, libansku i kinesku znam samo iz oviz "nasih" izvora, ko zna gde je to realno prema originalu.......
Mexicku u usa, ali u new mexicu, pa je to veoma priblizno originalu.....ovo kod nas nema bas mnogo veze, bas je komercijalizovana verzija, pa pretpostavljam da je tako i sa ovim drugim kuhinjama.....

ja sam thai, kinesku, malezijsku, libansku, nigerijsku, egipatsku, sudansku, indijsku, pakistansku probala iz original izvora i mogu da kazem da pogotovo kineska i nema bas veze sa take away verzijom...

kalimero

za kinesku sam shvatila.....kuma voli kod nas da jede kinesku samo u tc kod kineza, a kaze da ni ta nema veze sa recimo kineskom koju je jela u kanadi.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

martina

onako bas da volim - thai

a ovo ostalo manje-vise jedem sve, osim sushi. posto moji vole sushi kad jedemo japance i koreance ja jedem terijaki
indijsku kuhinju cu da zaobidjem ako mogu, jer mi je previse zacinjena, al nadjem uvijek ponesto da mogu da pojedem

ovdje gdje sam ja najmanje se jede neka klasicna engleska hrana, nisam sigurna ni sta bi to tacno bilo, osim pub food.
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

martina

Quote from: kalimero on April 28, 2014, 01:34:02 PM

kod nas imas kineske restorane gdje dolaze uglavnom kinezi i ove lance, koji su prilagodjeni opstem ukusu ( i imaju u sustini raznu hranu)

ja licno nisam primijetila neku stravicnu razliku, noodles na pet miliona nacina i meso u raznim sosovima... nije mi nesto posebno zanimljiva ta kineska hrana
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

rafa

Pa ja izgleda volim mnogo toga  :rofl: :rofl:

omiljene naravno

grcka
italija
libanska
spanska
srpska
dalmatinska
kinezi I thai, of course

meksicku volim, ali ne bih rekla da mi je u top5

volim I ponesto sto sam probala od:
rusko-ukrajinsko-gruzijska (ne znam gde da smestim sve ono sto sam probala)
turske
Portugal
English breakfast  :D
francuske sireve I vinca
nemacke kobaje
madjarske gulase
austrijske kafe I torte

ihaa, nasla bih jos po nesto svuda

ma kakvo je ovo uopste pitanje?  :rofl:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Finalina

ja sam kinesku jela svuda po svetu, ukljucujuci i Kinu, a razlike i kod njih ima podosta  :girl_haha:  .... meni se se cak najmanje svidja pekinska ( sa tim nudlama i testima), a ova brza hrana kod nas je uglavnom po modelu sangajske i kantonske, odakle su izgleda najcesce ovi "nasi kinezi"

Glitter

Quote from: martina on April 28, 2014, 02:02:44 PM
onako bas da volim - thai

a ovo ostalo manje-vise jedem sve, osim sushi. posto moji vole sushi kad jedemo japance i koreance ja jedem terijaki
indijsku kuhinju cu da zaobidjem ako mogu, jer mi je previse zacinjena, al nadjem uvijek ponesto da mogu da pojedem

ovdje gdje sam ja najmanje se jede neka klasicna engleska hrana, nisam sigurna ni sta bi to tacno bilo, osim pub food.
pa ono nedeljno pecenje sa zajebancijama, bubble and squeak kao leftover od nedelje i naravno indijska to ti je top english hrana :lol:
I pravi english chutney
Ja volim i steak pie

Lani

grčka
italijanska
kuhinja Severne Afrike (kuskus, tabuli, bulgur i te stvari  :)
francuska
kineska

monochrome

rafo :lol:

evo npr. samose...covece...zeno...zene...ljudi :rofl:
koja je to razlika pojesti samosu iz kucne radinosti i pojesti samosu iz take away-a ili pub-a ili prodavnice...mislim, tako nesto prosto, ali hej...racio zacina, testo...ovde se otvorio restoran/take away sa home made indian food (pure vegetarian surti), pa kad vidis svaki dan prepuni indijaca, pakistanaca, sve ti jasno...a jeftino do bola...jucer smo bas tamo pazarili i jeduci ostatke za dorucak, setih se da bi mogla otvoriti temu :rofl:
1kg njihovih grickalica, tipa samose, onion bahji, pakore...2 paketa chapati hleba (nekih 10), 2 porcije 2 vrste rize, 4 porcije razlicitih karija, tradicionalne rizine snicle, tamarind sos, punjeni pohovani ciliji, salate...£20 :blink:
jos imam pun firdz grickalica...