Main Menu

Oticanje nogu

Started by Pepi, May 18, 2009, 02:32:10 PM

Previous topic - Next topic

Pepi

Kako počnu temperature preko 25 stepeni, ja imam problem...noge mi toliko oteknu, da ne mogu ništa da obujem. Idem u nekim ravnim papučama, preplačem kad moram da obujem cipele za neki sastanak.
Tata mi je napravio neko postolje, ukoso, na kome držim noge, dok sedim na poslu, ali to ništa ne vredi.
Moja dr ne pridaje pažnju tome, kaže to je od vrućine  :hm:
Toliko i ja znam, ali ne znam kako da pomognem sebi.
Ima li još neko ovakakav problem i kako ga rešavate?

Dusica

Obicno po vrucini i kad mnogo pesacim. Pomogne mi tusiranje tj drzanje nogu u hladnoj vodi i podizanje na zid. Zna da pomogne i neki gel za hladjenje, ne mogu sad da se setim kako se zove ali ga koriste sportisti.
Da li si eliminisala pritisak ili neki drugi zdravstveni problem?

janavi

pritisak proveri, to je neko zadržavanje vode u oprganizmu
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

AnaK

Ja pijem diuretik, svakog ili svakog drugog dana. :innocent: Nemam neko trajnije i sitemsko rešenje :(
Janko 23.7.2002.

Gost51

i meni oticu i ruke i noge
mada mislim da ne tako strasno
rjesenje nemam

gasha

meni isto oticu,
pomaze mi anticelulit masaza, ili neka limfna drenaza.
Uvek sebi u prolece priustim nekoliko, tek da se spasim otoka, i odmah mi bude lake, u sve cipele mogu da udjem.

Ana , da li pijes neki prirodni diuretik, caj i sli, ili nesto po prepruci lekara?
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Pepi

pritisak mi je nizak, do skoro sam morala da pijem efortil, a zadržavanje vode ne znam kako da proverim  :think:
Dr u DZ zaista ne misli da je to nešto strašno, ali meni jeste...

Finalina

preporucujem fisiodiur, kupuje se u apotekama (biljni sirup)

pogledaj http://www.zuccari.com/content/e111/e1105/e1106/index_eng.html

AnaK

Meni su rekli da je hormonski  :hm: A hormonska neravnoteža je posledica stresa  ;D Mislim...

Pijem Lometazid, relativno blag diuretik (alternativa je Diunorm) koji ne zahteva nadoknadu Kalijuma. Po preporuci bivše maserke.  :-[ Prirodni diruetici mi ne rešavaju problem u željenoj meri.
Janko 23.7.2002.

Lani

Moja kuma je otkrila neki čaj (valjda) prošle godine i bila je prezadovoljna. Pitaću je tačno šta je u pitanju pa javljam.

Pepi

Ja bih morala, pre bilo kakve terapije lekovima, da se konsultujem sa internistom i ginekologom koji me spremaju za VTO. Ne bih smela ništa na svoju ruku.

Anak, ako je hormonski, onda mi razumem što je izraženo u ovolikoj meri  :wall:

Dada

Svjezi krastavci su dobar diuretik, probaj.
Ja oticem ali ne tako strasno pa nista ne preduzimam.
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

AnaK

Nadam se da ćeš naći neki način koji smeš. Pitaj lekare, probaj čajeve (al' i za njih pitaj lekare)  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

disco2000

I meni se desava, i sake mi malo oteknu :(

Elanor

meni leti oticu sake, ne i noge (da kucnem u drvo), i to oduvek. prestala sam da nosim i burmu - jednog trenutka mi se najstrasnije usece u prst, a kad operem ruke u hladnoj vodi hoce da spadne. za sada ignorisem; dok ne nosim prstenje nije mi nikakav problem.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.