slatkisi i slanisi naseg detinjstva :)

Started by monochrome, December 02, 2014, 07:36:37 PM

Previous topic - Next topic

cici

Meni se daleko svidja vise Idein, njihova robna marka,  'frondi' ako cemo tako da ga zovemo radi lakseg prepoznavanja.

monochrome

lani, svi smo ih valjda tako tamanili :rofl: :rofl: :rofl:
ja sam onu cokoladu u sredini mota lizala, pa onda otvarala, lizala ostatak cokolade i na kraju pojedem gornji keks, a donji ostavim :crazy:

Deda

Quote from: cici on December 03, 2014, 10:44:53 AM
Meni se daleko svidja vise Idein, njihova robna marka,  'frondi' ako cemo tako da ga zovemo radi lakseg prepoznavanja.
Da  K- su super
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

senka

Frondi je izvorno bio hrvatski, ne znam koji proizvođač..
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Lani

Da, hrvatski je bio slatkiš jer ga nije bilo za vreme ratnih godina, kao ni ostalih njihovih slatkiša.

kalimero

Quote from: Unabebili on December 03, 2014, 09:08:52 AM
Pa pamtim da smo povremeno odlazili kod "Medjeda" na ceten alvu

i najlepsi kesten pire sa slagom u celom gradu  :girl_sigh:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

a dobru ceten alvu i dalje ima Pelivan....  :good:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Summer

frondi ima i sada, isto hrvatski, ja kupila u tb. ima isti ukus kao pre. ovaj nas sa slike mi je bzvz.

moja sara sad tako jede jafu, bananice i sl. i mnogo mi ide na zivce, ali se svaki put pre nego sto ej opomenem podsetim da sam to isto i ja radila  :-[

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

vojka

Kavabon volim I dalje kao I helf
Virsle sa crvenog kioska u rajicevoj
Sladoled kod petrovica u zmaj jovinoj
Mekike sa terazija
Neke crne licorice bimbome
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Dacko

Nedostaju mi ledene kocke, imale su drugačiji ukus i pakovanje nego sad, i obožavala sam bombonjere koje su u sebi imale najrazličitije vrste čokoladnih bombona, od kojih su nepojedene ostajale one pralinaste od karamele ili sa kokosom, a odmah smo se grabili za bombone s kremom od ljubičice (imale su reljefni čokoladni cvetić na vrhu), one sa likerom od višnje i one kao krem blok sa lešnikom. Fora je bila da nikad nismo znali kad otvaramo bombonjeru koliko će biti tih kvalitetnih i hoće li uopšte išta valjati ili je to neka kutija koja se našetala po mnogim proslavama pre no što je do nas došla, pa će sve biti nejestivo i užegnuto. (Sad tek kapiram da smo mogli valjda negde prvo da pogledamo i rok trajanja, ali mali smo bili.)
I fali mi čokoladica 'idila' sa krem punjenjem od lešnika.
I mini-rolati koji nisu ni imali upadljivo ime već samo opis proizvoda na celofanu pa sam ja mislila da se zovu 'vafli punjeni kremom'. :lol:
Fruktalov sok od jagode u metalnom tetrapaku.

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

monochrome

jao, fruktalovi sokovi u cetvrtastom pakovanju :clap:
i mali fruteki u staklenim bocicama...ovo sam pila i k'o malo veca :girl_haha:

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

monochrome

cek'...jesu maraskino i oni duguljasti bomboni? :think:

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

monochrome

ubise me ovde dve nostalgicne teme...ja sam poslednji put videla moje drage baku i didu '90-te :girl_cray:
pola me svega ovoga podseca na njih...u medjuvremenu sam zavrsila u uk...dida nekako naglo umro, a baka zavrsila sa demencijom...s njom sam krkala po celo pakovanje svakakvih bombona...u splitu bi ostajale ceo raspust...jeb'o rat, da prostite...

ajmo sad...da nastavimo :clap: :clap: :clap: