Main Menu

kremasto vocni kolaci

Started by Margarita, January 04, 2015, 05:02:55 PM

Previous topic - Next topic

Margarita

Pravi mi se nesto vocno-kremasto, a da nije cheesecake.

Jamie je kriv, sinoc je hvalio ovaj trifle :rofl:
http://www.jamieoliver.com/recipes/fruit-recipes/mrs-oliver-s-massive-retro-trifle/

Koliko sam skontala, to je neki gotovi biskvit, voce + zele preliv, i slag/slatka pavlaka?

Mislim se da probam nesto slicno da rekonstruisem, ili ovako nesto:
http://www.coolinarika.com/recept/krem-torta-kolac/

Imali smo i plazma tortu, i cokoladne kuglice, i za rodjendane cu opet da ispunjavam zelje, sad bih nesto za svoju dusu  :girl_haha:
Pa ako imate neki oprobani recept, za nekakvu kremasto-vocnu poslasticu, pisite.

Margarita

uh, lani, odmah teska artiljerija :balavi:

Finalina

testo:
6 jaja umutiti (odvojeno zumanca i belanca)
6 kašika šećera
6 ravnih kašika brašna
2 pune kašike griza

pečeno vruće testo preliti sa 0,5l vrelog mleka

fil:
3 čaše vode
2 čaše šećera
kada prokuva staviti 500gr voća ( maline najbolje ili mešano šumsko ili jagode ili ribizle ili....)
u to dodati dva pudinga umešana sa 8 kašika vode

na testo preliti fil, a kada se ohladi prekriti šlagom ( može bilo koji, lepše je i jače sa pavlakom, ali i obican C slag iz kesice je odlican)

Lani

Quote from: Margarita on January 04, 2015, 05:07:31 PM
uh, lani, odmah teska artiljerija :balavi:

Zaboravih da napišem, nisam probala, ovo imam sačuvano na mom Pinterestu ali nije teško za napraviti, ne može da ne uspe.

AnaK

Mardž, vidi  :girl_haha:

http://www.coolinarika.com/tag/kremaste-kocke/

Ništa nisam probala, ali su mi Kremisimo i Mont kocke davno na listi želja, za unučiće :girl_sigh:
Janko 23.7.2002.

Dada

Finaaaa, ovo je bas po mom ukusu  :crycry:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

Hajde i ovo da stavim ovde, zvuči mi baš zanimljivo i kao nešto što bi mi se dopalo.
To su kao neke knedle u šumskom voću, može preko šlag a i ne mora.

http://www.marthastewart.com/354288/berry-grunt

Finalina

ovaj kolac je skoro pa savršen, kremast i lak za pravljenje, a i ne znam coveka koji je makar samo probao i da nije rekao da je odlican.... moze cak i kao brzopotezna torta da se napravi, okrugla modla, manji precnik ili deblji slag ( moze cak i veca mera fila), sve kombinacije dolaze u obzir...ne moze da omane

Glitter

ja cu da ostavim recepis za apple crumble

kilo jabuka se oljusti i isece na komadice (ni velike ni male), voce se prokuva da omeksa i procedi (moze da se  ostavi u cediljki dok se ostalo priprema)

u multipraktiku ili blenderu pomesati 100 grama brasna i 75 grama putera, ukljuciti da mesa dok se masa ne pretvori u mrvicasto testo (bukvalno budu mrvice), u to onda dodati 100 gr demerara secera i 50 grama ovsenih pahuljica . Kada se dodaju secer i ovas onda se vec mesa ili kasikom ili rukama.
Jabuke preruciti u vatrostalnu posudu na dno (ne podmazuje se), preko izruciti ovu suvu masu, protresti da upadne izmedju jabuka i ubaciti u rernu na 200 stepeni (oko 180 sa fenom) na 30 -40 minuta. Proveravati povremeno. Boja kada je gotovo treba da bude zlatno smedja, nikako da izgori secer.
Servira se u dubokom tanjiru ili cinijici sa sladoledom od vanile na vrhu.
Moze da stoji i za sledeci dan, moze da se jede i hladno, moze i da se podgreva

Zumbulica

Kad bih smela da jedem crumble koliko volim imala bih 150 kila  :crycry:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

ma zbog ove kolicine jabuka meni  crumble dodje low calory :lol:

Zumbulica

Marg, mozes da isusis kore od belanaca, umutis slatku pavlaku i dodas voce. Ja najcesce onda i zumanca skuvam u fil sa puterom, a i pospem mlevenom plazmom. I ovo obozavam  :crycry:
Kod jedne moje rodjake stalno jedem neki smesno jednostavni vocni kolac koji je fantasticno ukusan. Vrlo mi zvuci kao ovo Finkino, samo mi se cini da ne ide puding  :think: Trazicu recep prvom prilikom.

Zumbulica

Quote from: Glitter on January 04, 2015, 06:48:01 PM
ma zbog ove kolicine jabuka meni  crumble dodje low calory :lol:
Ja pravim otprilike i mooozda stavim malo vise secera od ovoliko  :girl_haha: