Nase lepe baste i terase - 2015 - nova sezona, novi planovi

Started by Zumbulica, February 13, 2015, 09:27:13 AM

Previous topic - Next topic

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

emge

Kod Marka u vrtiću, sve im rodilo super, bez ikakvog prskanja...
tikvica

kolike slike :-[

Urbana

Quote from: emge on August 29, 2015, 10:19:04 AM
Kod Marka u vrtiću, sve im rodilo super, bez ikakvog prskanja...
tikvica

Nista se ne vidi, a bas bi volela da vidim kako to neko drugi onako usput radi...

samo da updejtujem .... i kazem da ne mozemo da stignemo da pojedemo....od kupina sam pocela i slatko da pravim

paprike su mi jedno vreme smetale cvec, a sad su poceli da se primaju i imam plodove .... bice punjenih paprika :D

paradajz ..... vec mesec dana ne kupujem, a kako stvari stoje bice ga do novembra....

Ove male saksije su mi buduci pomodori

Boranija puzavica

Prosto ne mogu da verujem da nesto sto cak nije trebalo da bude ni hobi, neko neka zajebancija....da je ispalo da je to bas basta ..... imam i blitvu i zelje ..... spanac ... bice i sargarepe .... pripremam mini staklenike za zimu...pa cu samo da ih pokrivam sa dubokom kutijom, posto ovu postojecu bastu ne mogu da diram i pokrivam iako imam staklenik .... ovo je sve preveliko za taj mali staklenik a ovo ce sve da radja ko zna do kad, ako bude blaga zima....

buduci "staklenik" ( spanac i niska boranija )

Ako ideja za stakleni prodje....onda cu da kupim pokretni rek sa policama za podesavanje razmaka i kosine , pa racunam da bi onda mogla tri nivoa da imam malo pod uglom i sa razmakom da svako ima dovoljno svetla na visini od 2m rasporedjeno. 

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

emge

Blue

super, divne su mi bastice obe. pogotovo mi je super imati domaci paradajz.

kod nas u vrticu gaje samo neke tikve, odlicno im uspevaju, samo ne znam cemu sluze  :lol:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

emge

Kod nas ovo gaje za ukras - ne smiju da daju djeci nista sto nije stiglo iz centralne kuhinje.

Blue

Quote from: emge on September 12, 2015, 05:19:08 PM
Kod nas ovo gaje za ukras - ne smiju da daju djeci nista sto nije stiglo iz centralne kuhinje.

nazalost, ovde ih hrane cime god hoce i kuva im ko stigne (tj. vaspitacice same kuvaju). nisu jos culi recimo da bi nutricionista trebao da sastavlja deci jelovnik. u vecini vrtica ionako jedu samo sendvice za rucak.

na srecu ili na nesrecu, ne brinem se previse zasad, jer BB ionako odbija da u vrticu jede skoro sve osim voca  :lol:

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Urbana

Quote from: emge on September 12, 2015, 03:45:53 PM
Evo, sad se valjda vide slike:
https://picasaweb.google.com/114646698006194702459/2015082102#

slikano je mobilnim, pa nije neki kvalitet - a možda ni ugao :lol:

Pa to je vec prava basta....pa ko ce to da pojede?

emge

Ponesu kuci spremacice. A nekad im, inkognito, naberu čeri paradajza :)

Urbana

Quote from: rafa on September 12, 2015, 05:55:33 PM
Urbana, na koliko ti rece da ti je ovo kvadrata?

2 paprike, 2 paradajza, 2 niske boranije, krastavac, tikvica, praziluk, salata .... imam jednu visoku boraniju na slici van ovog .... ovo je 1,35x1,35m + boranija puzalica van znaci 2m2 bez "staklenika" :lol:
Niska boranija mi je prosla, pa sam sad posadila blitvu i pomodori na to mesto i malinu za sledecu godinu.
Ali stvarno je neverovatno .... u pocetku smo jeli svaki drugi dan paradajz salatu, a sad ima za dva puta dnevno.

Ja ustvari opste nisam znala da ce to tako da radja i da ce uvek da ga ima :lol:

Ma osecaj da uberes to sto si odgajio....evo jutros Lola jede kajganu i kaze....mama ima li paradajza....kako nema idi uberi ;)

A kupine su posebna prica .... sto to raste nevidjenom brzinom....od jedne kupine kad je kupis i posadis nakon tri godine rodi strava, a ja ih imam dve jedna prosle godine kupljena a jedna pre tri godine.

Saska

mi do ovog stana nikad nismo imali gde nešto da gajimo, a ove godine smo prvi put posadili sveće na terasi, baš sam se primila

ovo je  cveće koje smo posadili iz one kesice, kesicu bacili, a ja zaboravila koje je cveće, nešto Lepo... , Lepa Kata ili tako nešto, procvetalo ovih dana, ima bele, roze i ljubičaste cvetiće, baš sam ponosna

imam i prkos, limun bosiljak, lavandu, vinku (valjda je vinka?), i petuniju (ni za to nisam sigurna).

A dobila sam na poklon i difenbahiju za sobu, dobila je 2 nova lsta od kako je kod nas :love32:

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Urbana

E da Una pa ti si cini mi se prosle godine bas imala bastu....bese van grada?