Nase lepe baste i terase - 2015 - nova sezona, novi planovi

Started by Zumbulica, February 13, 2015, 09:27:13 AM

Previous topic - Next topic

Zumbulica

Ja kupila juce seme u Tempu, imaju odlican izbor ove godine.

....
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Zumbulica

.... a imaju nesto novo u ponudi, prvi put vidim. Seme za razne homemade klice za ishranu.

monochrome

ja ove godine planiram da se bavim cvecem...nista o cvecu ne znam...moja mama takodjer ne zna i nikad ga nije gajila...
pratim temu...

ja volim one duguljaste kaljeve, pa ono sitno raznobojno cvece...znas ono, sto se stavlja na terase :-[

Pepi

Ove godine svašta planiram. U baštu ću noćnu frajlu, da miriše pod prozorom  :girl_in_love: i verbenu i još nešto što ne mogu sad da se setim kako se zove  :-[ Nadam se da će uspeti jer je hladovina od ogromnih jelki i kuće.
U saksije ću za jednu terasu lepog jovu i Vinku, za drugu begonije. Imam seme one crne petunije i još nekog cveća kome ne znam ime.
Planiram i začinske biljke, lavandu, vlašac, mirođiju, već imam ruzmarin i origano. Ponovo ću ove godine chery paradajz u velike saksije.

kalimero

u ovom stanu je povoljnije za cvece, a probnu biljku u stanu nisam ubila, tako da cu se usuditi ove godine da nesto i gajim na terasi..... imam jos mamine muskatle i jos ponesto sto ne znam sta je  :girl_haha:
ja bih najradije zacinsko bilje  :girl_in_love:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

I ja imam planove malo hrane malo cveca
Fotkacu bastu ovih dana i krecem pocetkom marta sa rasadom po prozorima u kuci pa cu kasnije da izbacim napolje

Zumbulica

Ja nisam jos osmislila, a sigurna sam samo da cu jos vise da umnozim jagode. Imam neke divne, kao sumske, stalnoradjajuce ...

monochrome

i ja cu povrce i zacinsko bilje...za sada imam u planu ovako...krastavci, paradajz, blitva, mahune, zelena salata, mladi luk, tikvice, bosiljak, persun, korijander, origano, kopar...

monochrome

ah da...jagode, pa da zapatim i neke borovnice...a probacu i krompir u kalju :)

Zumbulica

Trazim onaj humus u dzakovima, trebalo bi da moze da se nadje 50 kg za 500-600 din.  :think:

Glitter

E da zacinsko bilje je korov to raste ko ludo
Ja sam prosle godine imala po 4 vrate u jednoj saksiji super je dzikljalo

monochrome

ne znam da'l bi moglo jos stogod od tog zacinskog  :think:
ne znam jel bi vlasac uspeo...hmmm

Zumbulica

Vlasac je super za otvoreno. Ja sam u nekom marketu kupila saksijicu vlasca i posadila je u basti, rasirio se, trajnica je. Proslog proleca mi je krenuo i obnovio se, i imala sam ga celog leta, a ocekujem i sada da ce da se pojavi.

Glitter

Mono zacinsko nemoj iz semena nego kupi u garden centru pa samo u jednu diguljastu saksiju
Ja samnprosle godine imala zalfiju kamilicu origano bosiljak i dve vrate nane (za mojito hahaha) u dve saksije

monochrome

e, super devojke :dance1:

kako cemo da se zabavljamo...

glitt, bas sam planirala da skoknem do dobisa, a tamo ne znam gde bi prvo gledala :girl_in_love: