Main Menu

Segedin

Started by gasha, February 24, 2015, 11:19:19 PM

Previous topic - Next topic

gasha

Obecala sam Praslin, a mozda i jos nekom bude korisno

Cesto smo isli u Segedin, ali smo poslednje dve godine isli i u akva park, zasto nismo ranije ne ynam, verovatno jer smo isi sami.

Glavna atrakcija za nas je
http://www.napfenyfurdoaquapolis.com/cs/poetna-strana/
kazu najveci zatvoreni akva park u Evropi. Nisam bila na drugim mestima te ne znam.

Pravo iz Beograda smo dosli do akvaparka. Vrlo lako se nalazi, ima lepu garazu.Kupili smo karte negde oko 11 i poceli uzivanje. Prvi deo je yabavnog tipa, sa toboganima i delom za brckanje i uzivanje. Drugi deo je sa tolijom vodom i vise je banjskog tipa, ali i u tom delu deca su podjednako uzivala i treci deo, bazen napolju koji je meni najvise prijao i tu sam se najduye zadrzala.
Sve je cisto, uredno, funkcionalno i nije bila guzva iako ima dosta ljudi. Postoje lezaljke okolo, na kojima se nismo yadrzavali , osim da ostavimo stvari. Stalno smo bili u akciji i vreme nam je proletelo. zato smo ove godine ostali 2 dana.
Postoji mogucnost smestanja u hotelu Foras koji je vezan za akvapark i moze se korstiti u sklopu hotela, mi ga nismo iyabrali jer je bio vise od naseg predvidjenog budzeta.
Spavali smo u jenom divnom pansionu u gradu. Cisto , toplo i prostrano .

http://www.booking.com/hotel/hu/familia-vendeghaz.sr.html?aid=318615;
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

gasha

Sam Segedin mi se veoma dopao, divno sredjen i cist gradic, pomalo podseca na vojvodjanske gradove.
Ima lepu setalisnu zonu, pristupacne cene po restoranima, zanimljivu arhitekturu i dobar iybor sireva u Sparu.

Sve u svemu, divan predah a veoma blizu.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

gasha

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

gasha

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Glitter

:good: odlican ti je omiljeni bazen

Praslin

Gasho, ovo odlično izgleda  :clap:
I hvala za preporuku za pansion. Mislili smo takođe da idemo tako na 2 dana, ali sa drugarima, pa da bude fešta na bazenu  :girl_haha:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

emge

Mi smo bili prošle godine na dva dana. Spavali smo u Ferras-u, uz spavanje u hotelu se dobijaju ulazinice za bazene, ali i za tihi velnes za roditelje (radi do 22h). Djeca su bila oduševljena, Marko i sad povremeno smara kad ćemo ponovo.
Cijena tog paketa košta skoro isto kao i Izvor, isto kao i Terme Čatež - izgleda da se medjusobno dogovaraju :girl_haha:

Naši prijatelji idu tako što zakupe minibus, njih 3-4 porodice... on ih doveze, oni luduju cijeli dan, on ih vrati nazad. Zvuči mi ko dobra ideja.

Omiljeni tobogani, Martini i moji, su ovi sa ovog tornja, koji počinju i završavaju unutra:

i evo malo zumirana slika ovog unutrašnjeg dijela

Margarita

super, gasho :clap: bas dobro zvuci
samo jos da kupimo auto, pa kad budemo mogli da putujemo k'o ljudi, pocecu da pravim liste destinacija :girl_haha:
mada I ovaj mini-kombi dobro zvuci, a cenim da nas ima dovoljno ovde za takvu neku kombinaciju :turpija:

rafa

Sto se kaze, cenim da kombi  imamo  :turpija: :rofl:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

rafa

I mislim da je Segedin divan a dovoljno blizu za mini predah  :girl_in_love:

Izvor zimski je zaista fin i cist, ali nema zatvorene bazene.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
10.12.2002.
19.05.2005.

emge

Još jedna napomena - mi kad smo prvi put otišli samo na kupanje smo očekivali da mogu da se iznajme peškiri, bademantili i tako to... elem, moglo je, ali je depozit morao u forintama, kartice za depozit nisu primali.
Tako da savjetujem da imate sve svoje :)

Mi smo izneanda sa Palića tada odlučili da oćemo da se banjamo, pa smo bili malo nespremni.
Naravno, ko je u hotelu - taj ima sve.

emge

Quote from: rafa on February 25, 2015, 09:56:21 AM
Izvor zimski je zaista fin i cist, ali nema zatvorene bazene.

ima Izvor bazene i spa, samo nema tobogane - to si valjda htjela da kažeš :)

rafa

Quote from: emge on February 25, 2015, 10:02:54 AM
ima Izvor bazene i spa, samo nema tobogane - to si valjda htjela da kažeš :)

Tobogane, of course.  :rofl:
10.12.2002.
19.05.2005.

Summer

emge je sve napisala, nemam sta da dodam  :rofl:

Moja deca su odusevljena, David je naravno stalno bio na ovim spoljnim toboganima.  :rofl:

mi smo bili 2 puta u forras hotelu, za nas petoro je jeftinije nego u Izvoru, a ako se poredi sa Termama Catez gde je aranzman jeftiniji, ali dok se uracuna gorivo i vinjete, opet dodje na isto. S obzirom da je I. beba, nama je hotel jedina varijanta, jer on ipak ne moze ceo dan da bude na bazenima. Za ove malo vece dan prodje za tren. Kukali su kad ih poteram po danu u sobu da jedu  :rofl:

Meni tobogani nisu glavna zabava, ja sam kao gasha najvise bila napolju.

Tihi spa super, mi smo uplatili 2 dana, a dobiju se 3 ulaska u tihi spa, ja sam bas uzivala (razne vrste sauna, finsko kupatilo, djakuzi, aromaterapija, bazen za plivanje = totalni relax)

Segedin je presladak, tako cist i miran.  :girl_in_love: Ja sam sad u februaru bas dosta setala sa I., bilo lepo vreme, divni su im parkici, ma sve.

EDIT: Ako se neko odluci za smestaj u Forras-u, agencija Panorama nudi iste cene kao i hotel, ali se dobije 5% popusta na placanje odmah.  I jos nesto, uglavnom jhotel dozvoljava early check-in, tako da se na dan prijave vec u 10 i koji minut moze biti na bazenima.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.