Main Menu

cir na zelucu

Started by martina, April 02, 2015, 10:11:07 PM

Previous topic - Next topic

martina

ne nadjoh temu, pa rekoh da krenem s novom

naime, dobila sam dijagnozu prije 10-ak dana, i evo pijem antibiotike za Helicobacter pylori, jos imam pet dana
kura je:
14 dana ujutro i uvecer 1000 mg amoxicilina, 500 biaxin, i 30 prevacid ( to je za kiselinu)

dakle, ne da nemam vise zivu bakteriju u sebi, nego strasno nesto

prije jedno mjesec i po su mi poceli neki bolovi, ali ne u stomaku. Nego kad popijem tabletu, osjecam gusenje, bol u zdrijelu...
pa smo mislili da je najvjerovatnije acid reflux ( mislim da je to zgaravica kod nas)
zavrsila sam bila jedan dan u hitnoj, bas mi nije bilo dobro
i tu mi dali tablete za acid reflux, i bi mi bolje
odem ja, ipak, do doktorice, i ona me posalje na endoskopiju i nalaz krvi
endoskopija se vrati ok, i biopsija, ali naklaz krvi vrati antitijela na helycobacter pylori

elem, prva tri dana sam umirala od ovih antibiotika, imala sam i proliv, i povracalo mi se... sad sam vec bolje
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

monochrome

dobro je sto si sad bolje...nista ne znam o ovome...samo da te :bighug: :bighug: :bighug:

MissL

Bas je jaka terapija.
Ne znam nista o tome, samo da te :bighug:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

vojka

Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

martina

hvala, ja vise onako da imamo temu, zlu ne trebalo

ideja s kurom je da imas penicilin i jos neki antibiotik u kombinaciji
pa ako ne radi, oda probaju drugu kombinaciju

ja sam bila iznenadjena, sve dodje vec spakovano u kutiji, tablete spakovane po kombinaciji ujutro i uvecer, razmisljanje i za doktora i za pacijenta svedeno na nulu
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Glitter

Poznavala sam jednom osobu sa Heliko bakterijom znam da je terapija bitch ali ne znam kako je se ona resila na kraju

Samo cu da :bighug:

NenaS

Pila terapiju, ( al da me ubiješ sad ako znam koja dva antibiotika, i to nešto protiv kiseline...), i za tu boljku, (a koju boljku još nisam imala... :crazy:).  Dobra stvar je što se situacija sredi i bude ti puno bolje jedno vreme - loša je što to, najčešće, nije doživotno... Moj primarni je bio na dvanaestercu, sluzokoža želuca je bila samo početno oštećena.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Dada

Mom bratu je pukao cir sa 17,5 godina, sad ima i hijatus herniju i probleme sa jednjakom - radili su mu biopsiju prije skoro mjesec dana i jos ceka rezultate :wall: On nikad nije imao Heliobacter ali drugi brat ima i stalno mu se vraca, sad je opet na terapiji. Ovaj drugi uz to ima i nervozno debelo crijevo, ma skroz su felericni :lol:
Poucena iskustvom s njima dvojicom Milicu sam odvela sa 15 godina da uradi gastroskopiju i hvala bogu sto jesam jer je vec tad imala ranice na sluzokozi od kiseline :( Ispila je terapiju otad iz 2 puta i vise se ne zali na bol u zelucu. Predhodno sam joj dva puta samoinicijativno radila test na Hb bakteriju i nije je imala.
Sve troje su pili/piju kombinaciju Controloca i Motilijuma (ovaj sa hernijom pije sad neku drugu  :hm:)i uvijek im pomogne.
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Lani

kalimero

:bighug:

jest gadna terapija.... kumina majka muci muku sa cirom na zelucu decenijama vec.... nije nista dramaticno vec dugo, al sto nena kaze nekako je stalno prisutno...
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

jel

My name is Luton, Robin Luton :lol:

Finalina

martina :kiss1: ne znam nista o ovome

Summer

Martina  :bighug:

Nas kum je imao helico bakt i vracala mu se, onda mu se smucili ab, krenuo sa homeopatijom i nekim prir.lekovima i vec duze vreme je miran.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

AnaK

Iskustvo moje okoline (mama, tata, tetka - čir što na želucu što na dvanaestopalačnom crevu) je da je ta terapija delotvorna kad je bakterija uzrok. Želim i tebi.
Vidi samo da li treba da piješ neki konjski probiotik uz te antibiotike  :bighug: :kiss1:
Janko 23.7.2002.