Main Menu

Sobno cvece

Started by TINK, May 19, 2009, 05:18:06 PM

Previous topic - Next topic

NenaS

Saksija komada dva...Spatifilum dobijen od sveki (i vrlo zilav :mrgreen: ) i bambus koji sam licno uzilila od onog stapa dobijenog u nekom buketu, a koji je preziveo sve pokusaje macke da ga "popase"...Sad su vec listovi na visini koju ona ne moze da dohvati pa se oporavio, donjih listova uopste nema.. :blink: na terasi imam "cuvarkucu" kpojoj i onako ne treba nikakva nega - a moja mama i Ana su pre neki dan optimisticno posadile petunije, kojima ne prilazim, bolje za njih..
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

cici

Meni se petunije najbolje drže, od 4 samo je jedna uvela :rofl: sad razmišljam da idem i kupim još da popunim rupe u saksijama :rofl:

NenaS

Quote from: cici on May 19, 2009, 10:20:43 PM
Meni se petunije najbolje drže, od 4 samo je jedna uvela :rofl: sad razmišljam da idem i kupim još da popunim rupe u saksijama :rofl:

Ako ja pocnem da brinem o njima - tesko da ce preziveti... :lol: Neka ih Ani, njoj to bolje ide...E da, zaboravila sam kanu "u pokusaju" u velikoj saksiji (tu je nekad bio adam) i neki Anin eksperiment u vidu posejanog semena koje je niklo...mislim da je ladolez u pitanju...
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Bebel

ja sam pre dva dana pobacala gotovo sve saksije... dugo je bilo u klinickoj smrti i mislim da mu pomoci nije bilo, i onda se najzad sve osusilo
na terasi su mi sve napale neke vasi i to sam naravno sve sa gadjenjem pobacala
Lav 05.10.05.

Dawn

Bambusa komaTa dva! Živi i zdravi 4-5 godina :)

Gost51

imam jednog velikog bendzija, koji zimuje u kuci
imam bambuse (obozavam)
sve ostalo sam ubila
najvise mi zao aloje i neke divne kale

i nedavno sam dobila neko valjda japansko drvo od mame koje "donosi novac i blagostanje"
meleno je skroz, a formira se kao u neku krosnjicu
je l' zna neko kako se zove?

aleks

Imam 4 saksije. Od toga neke tri cvecke odrzavam vestacki u zivotu, cupkam osusene listove i cekam da ih izbacim kad ode i poslednji. I moja omiljena cala, kojoj ni dete, ni susa (2 nedelje bez zalivanja), ni sunce nista ne mogu. Listovi padnu do zemlje, malo vode i ona zivne. Idelaan cvet za mene  :turpija:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

cici

Quote from: Bebel on May 19, 2009, 11:07:59 PM
ja sam pre dva dana pobacala gotovo sve saksije... dugo je bilo u klinickoj smrti i mislim da mu pomoci nije bilo, i onda se najzad sve osusilo
na terasi su mi sve napale neke vasi i to sam naravno sve sa gadjenjem pobacala

I meni, na dan i noć.

Pepi

Ja ne smem da kažem koliko saksija cveća imam  :turpija:

Gost51

nemoj da nadjem ono sto si rekla neki dan :D

Tchi

Ma tink, sreco, jel ti to malo izmisljas svoga muza, ono kao imaginarni prijatelj  :rofl: ma nema sanse da takav postoji, daj ga kloniraj svima po jednog  :lol: bez zezanja ja obozavam tvoje postove u kojima pominjes muza, uvek ste tako  :love32:

Lani

Jao i ja sam od onih koja uspe da "ubije" čak i najizdržljiviji kaktus  :girl_cray:

cici

Quote from: jackie on May 20, 2009, 03:54:48 PM
nemoj da nadjem ono sto si rekla neki dan :D
Ne treba, ja se sećam  :D

TINK

Quote from: jackie on May 20, 2009, 09:24:03 AM
imam jednog velikog bendzija, koji zimuje u kuci
imam bambuse (obozavam)
sve ostalo sam ubila
najvise mi zao aloje i neke divne kale

i nedavno sam dobila neko valjda japansko drvo od mame koje "donosi novac i blagostanje"
meleno je skroz, a formira se kao u neku krosnjicu
je l' zna neko kako se zove?

To je Krasula (lat. Crassula)

Gost51

e, jeste, sad sam vidjela
thanx, tink