Main Menu

Improvizacija hot-pointa

Started by AnaK, June 20, 2015, 12:26:19 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

za potrebe letovanja. Da li je izvodljiva? Imamo desktop računar, android telefon, internet telenor onaj usb stick. Možemo da ponesemo i ruter koji ima i wifi opciju.
Sećam se da je Vila pisala da je muž improvizovao nešto, pa bih sad da proverim da li je i nama, bez programerskog znanja, nešto slično izvodljivo.
Janko 23.7.2002.

Glitter

moze i samo sa android telelfona, ima opcija u networks
ali ti taj wifi zavisi od 3g mreze u stanu...znaci fon ce da odasilja ono sto je pokrivenost mreze u tom trenutku

ja nisam radila komplikovanije varijante, mislim pokusala sam ali nesto nije uspevalo

Praslin

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

AnaK

Janko 23.7.2002.

emge

Na mom mobilnom samo aktiviram Mobile hotspot i svi ostali mogu da se kace :) 3G je u CG dobar, a ako neko od vas ima 064 moze povoljno da prodje - uplati se roaming dodatak i tu je onda 3G, i razgovori sa fiksnom i mobilnom u srbiji.

MissL

Koriscenje prenosa podataka u romingu? Koliko povoljno to moze da bude :bezi:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

kalimero

ja uopste ne znam  kako bih ikako koristila net van zemlje, osim kao hvatanje nekog wifi-ja u kaficu  :girl_haha:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

AnaK

Mislim da mi je emge odala savršen način. Ima mts ovu ponudu:

http://www.mts.telekom.rs/index.php/roming_066.html

U to ulazi neograničen net. Jankov telefon ima mogućnost da bude hotpoint, i to nam je idealno. za 1.000 din (računajući i prepaid broj za 200 din) za 10 dana, milina. Toliko bi nas koštala dva boravka u kaficu, i više od toga.
Janko 23.7.2002.

Dawn

Mi smo prošle godine u Grčkoj kupili sim karticu sa 15 Gb interneta, ubacili u tablet i sa njega slali signal na naša dva telefona. Super stvar, skajpovali smo sa matorcima i iz automobila :crazy:

Praslin

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Vila

AnaK, ta vam je varijanta sjajna!
Mi smo prošle godine imali internet karticu u GR, ona je bila u jednom telefonu, koji nismo ni koristili :girl_haha: sem za taj net.
WiFi je bi loš u apartmanu, te je ova kartica sjajno rešenje
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Margarita

a kako rade te kartice i koja im je cena?
i mm i ja imamo tel. sa po dve kartice, imali bismo gde da je udenemo
mada svakako komp. ne nosimo, ali za skype i tablet je dobra stvar

Vila

ako se dobro sećam, koštala je nekih 10-15 eur i bila dobovljna za ceo boravak, koliko neta je bilo ne sećam se
sim kartica samo za net, bez broja
mislim da je bila kupljena u Germanosu
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

kalimero

kako, kako? ajd malo jednostavnije i detaljnije za nas internetski mnogo manje pismenije...nista ne razumem, a idealno bi bilo da shvatim kako da imam solidan net na tlf..... recimo da znam da ce bata da vuce svoj tlf i tablet, tu mogu da ubacim sta vec treba da kupim.....  :think:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

kali kupis lokalnu prepaid data karticu (znaci ima fora da trosis na telelfoniranje a ima i bez minuta, samo data)
ubacis u telelfon, na telefonu ukljucis da bude hotspot, napravis mini mrezu, stavis pass, sve po redu i kacite se normalno na vas licni wifi