Đuveč, pilav i ostala jela s pirinčem

Started by Lani, November 03, 2015, 04:56:09 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Finin đuveč

Podmažeš pleh, preko naspeš pirinač, na pirinač složiš meso (batak, karabatak...), preko toga Frikom mešavinu za đuveč, preko mešavine tomatino, začine koje hoćeš, poklopiš i ćušneš u rernu. Pred kraj otklopiš.
* Može da se doda i malo vode uz tomatino, a i ne mora.

Lukina mama

Luka ,09 April 2005

Lani

Da da, najobičniji paradajz sos. To jedno pakovanje ima pola litre, ta količina ti treba.

Deda

Jedno glupo pitanje, a je l skuvan pirinac  :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani


Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

emge


Lani

Pa da, prođu voda i tomatino do pirinča pa se skuva u tome.

AnaK

Ovaj je sporiji, meni predivan, ja tako pravim:

QuoteDjuvec Rafa

Lepo parche teletine da nije mnogo masno, iseckam na kockice, malo na maslinovom proprzim ali da ne budu skroz przene nego onako recimo do pola.
Sklonim meso u drugu posudu, na tom ulju gde se przilo meso stavim luk crni da se dinsta. Kad se prodinsta, dodajem povrca sto vise vrsta otprilike u podjednakoj razmeri: papike, paradajz, sargarepe malo, patlidzan, grasak, boranija....Kad se to prodinsta zajedno, dodajem-malo vode, paradajz soka, blago obarenog pirinca i dva krompira na kockice iseckanog i proprzeno meso koje si odvojila...zacinis normalno: so, biber, vegeta, aleva paprika, bosiljak, promesam i pustim da prokljuca minut/dva.
Onda prebacis u rernu na 200c i ostavis, bez measnja da se krompir skuva i da ispari suvisna voda i uhvati se ona lepa korica. Znaci, kad je krompir gotov i bude mekan, onda je djuvec gotov.
Janko 23.7.2002.

aleks

Ovaj Rafin je savrsenstvo  :balavi: A i ovaj brzinski mi deluje  :balavi:

Hvala za prebacivanje, sad kad se Disco i ja razmasemo  :turpija:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

disco2000


aleks

Ako otvoris ono pivo iz steka mozemo zajedno da seckamo  :lol:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

cici

A ja trazila taj Rafin pre par dana :rofl: odlican je.


AnaK

Ja uopšte ne mogu da ga nađem, tražila i ja. Ovo imam snimljeno, pa sam kod sebe našla.
Janko 23.7.2002.

Dacko

Danas sam baš pravila Borisov omiljeni đuveč, koji u stvari više liči na pilav, ali nema veze, ima lep, blag ukus, pa ako nekom zatreba, evo recepta:
U vatrostalnoj posudi izdinstati glavicu luka ili pola praziluka, kad omekša dodati dve narendane šargarepe, pržiti još pet minuta, dodati oljušten paradajz isečen na kockice, kad i on omekne i rastopi se, ubaciti belo meso isečeno na komadiće, sve začiniti sa dve-tri kašičice vegete i malo bibera, kad piletina pobeli, dodati dva veća krompira isečena na kockice i 200 g nekuvanog pirinča, promešati, naliti vodom i ubaciti u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Posle pola sata doliti još šoljicu vode ako zatreba i promešati, a onda peći još pola sata ili dok sve ne bude gotovo. Meni je lepši kad se umesto krompira doda mešavina drugog povrća, ali Boris voli ovako.