Main Menu

Mladeži

Started by AnaK, December 24, 2015, 12:18:41 AM

Previous topic - Next topic

Glitter

Pa blue niko to ne radi (od ljudi koje ja znam)
Mala deca i plaza su do 10h i posle 17h

Blue

Glitt, pa ne znam bas, neki ljudi koje poznajem idu na plazu u tom periodu sa decom ili pak na celi dan.

naravno, postoji uvek i sun screen, ali kod ovakve nemirne i zive dece, ne znam koliko to sve moze da funkcionise. :think:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Glitter

Pa blue samo ti biras kada ces svoje dete odvesti na plazu, zar ne?
A ta odela koja prekrivaju sve? Pa ne znam sta da ti kazem. I to ti biras. I sun screen? I to ti biras. A nemirna deca? Pa nike tvoj prvi zivahan decak koji se rodio.
Hocu reci opusti se i ako imas prilike ne uskracuj detetu neke radosti i pogodnosti mora

AnaK

Moja sestra je 5 godina živela u Barseloni, i upropastila se. Ona ima lep, otporan, maslinasti ten, ali pola godine bar po sat na plaži je neverovatan danak uzelo  :girl_sad:
Te seboroične keratoze su, kaže, posledica tri faktora - nasleđa (predispozicije), sunca i hormona. Izguglajte kako mogu izgledati, da ne paničimo  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

Blue

Glitt, pa ofkors, sve to stoji. samo sam rekla moja razmisljanja na tu temu zasada. mislim da mu nista bitno nece faliti sto ce prvi put da se okupa u moru sa recimo 4 godine. inace on je na moru bio dva puta, samo malo van sezone kupanja.

Glitter

Quote from: AnaK on December 24, 2015, 01:08:33 PM
Moja sestra je 5 godina živela u Barseloni, i upropastila se. Ona ima lep, otporan, maslinasti ten, ali pola godine bar po sat na plaži je neverovatan danak uzelo  :girl_sad:
Te seboroične keratoze su, kaže, posledica tri faktora - nasleđa (predispozicije), sunca i hormona. Izguglajte kako mogu izgledati, da ne paničimo  :girl_haha:
stiv ima slicne promene po kozi nadlanice i to od godina provedenih u pustinji na suncu (gde pokrivas lice i oci i ruke i glavu ali sake ne moze. Konstantni boravak na suncu uzme danak

Blue nismo ovde da potrvdjujemo tvoje ili bilo cije izbore samo kazem da je na tebi ali isto tako mogu da kazem da malo i preterujes. A to koliko malo ce ti reci mame koje su svoju decu vodile na/u more i sunce od manje vise prvih dana od rodjenja (ili meseci).

prevodilica

D je bio na moru sa 5 meseci, V sa 9 meseci

Summer

moji sa 8, 6 i 5 meseci. Pa ni ja ne idem na plazu u podne, a ne oni. Ali dobro, sve je stvar izbora.

ja imam milion mladeza, sitnih uglavnom. Davidu se pojavilo 10ak, Sara nekoliko i jedan zuckasti beleg na listu, Ilija nema jos.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Lani

Ko može da priušti, apsolutno sam za to da se deca vode na more što je pre moguće, čak i pre navršenih godinu dana.
A što kaže Glitt, sama regulišeš stvari kao što su količina vremena provedenog na plaži u kreme za zaštitu.

Blue

ma naravno, ja gubim iz vida da je leti na moru obicno cak i manje vrelo i manje suncano nego recimo u bgd u to vreme. pricam verovatno iz svoje pespektive gde je leti svezije, ok 20-ak stepeni max, tako da je definitivno prijatnije. meni je tu upravo i kljuc - kada smo ovde ne moramo da budemo u zatvorenom i krijemo se toliko od sunca i vrucine, mozemo da se setamo po celi dan, a da smo na moru, nazalost bi morali biti unutra jedan dobar deo dana.

Glitter

vidis ja mislim da tu gresis malo, ovde takodje leti T nisu previsoke ali sunce nije manje opasno, ja ovde leti na +15 u julu mesecu izgorim ujutru dok pijem kafu u dvoristu ako se ne namazem, a da ne pominjem kasnije u toku dana ili ista temperatura pored vode (prosle godine sam izgorela na +13 u martu na plazi gde je duvao vetar i bilo sasvim prijatno, bila sam crvena i sva se oljustila, a da ne pominjem na planini zimi i T oko nule a goris kao bela lala).

Blue

da, jeste i ovde sunce opasno, ali mi se i u sred leta oblacimo tako da nam je celo telo pokriveno (dugi rukavi, duge nogavice).
iz nekog cudnog razloga BB pocinje da place ako mu obuces kratke rukave ili bermude, bez obzira na temperaturu.  :lol:
doduse, place i kada mu predlozim da nosi kacket ili sesiric, tu vec imam ozbiljan problem.

Mirka

Hvala AnaK na informacijama.
Meni je Kosta sa dosta mladeža, doduše i mm i ja smo, i baš mi ti njegovi idu na živce. Već dugo planiram da odem da ga neko lepo pregleda
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

AnaK

Samo prati da li rastu postojeći i posle 3 meseca, i da li neki novi raste duže od 3 meseca. I ne brigaj  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Glitter

Quote from: Mirka on December 24, 2015, 06:35:53 PM
Hvala AnaK na informacijama.
Meni je Kosta sa dosta mladeža, doduše i mm i ja smo, i baš mi ti njegovi idu na živce. Već dugo planiram da odem da ga neko lepo pregleda