Transilvanija

Started by Lani, April 19, 2017, 05:20:28 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Hvala devojke.  :bighug: :kiss1:

Disco draga, u pravu si, moglo je detaljnije. Evo detaljnije...

Prvo, ima u centru i Mek i KFC.  ;D
Kurs je 1 eur = 4.5 leja. Pisaću sve u lejama, lakše mi je. Evo sve čega se sećam.

ručak/večera u restoranu za nas četvoro (ali deca uvek dele, pa računajte to je kao za troje) oko 100 L
jela po restoranima od 15 do 20 L prosek
kafa i sokovi u kafiću za četvoro oko 30 L (kafe su npr od 5 do 10, kako koja)
kafe u Starbucksu od 12 do 15L
perece u pekari 1.5 L
T shirts na ulici (Dracula, I love Romania i sl.) 30 L
kukuruz, palačinke na ulici 5 L
hot dog 5 L
mala flašica vode na ulici 3 L
velika flaša vode u prodavnici od 2 l - 3 L
pivo u radnji 2.5 L
pivo u kafiću od 8 do 10 L, strana i do 15 L
čaša vina takođe slično kao pivo
chimney cake na ulici 7 L
kuvano vino na ulici 5 L
magneti od 5 do 10 L
ulazi na parking kod turističkih lokacija od 5 do 10 L (negde i po satu naplaćuju)
parking u centru Brašova 1 sat - 1.5 L, ceo dan - 14 L
karte za zamkove itd. od 30 do 50 L, kako koji. Deca koja ne idu u školu ne plaćaju, školarci plaćaju oko 1/3 cene za odrasle.
ulaz u Crnu crkvu 10 L
Adventure park je mislim bio 35 L plus 8 L za zaštitne rukavice plus 10 L let preko jezera. Roditelji koji su u pratnji dece ne plaćaju ništa.
1 litar benzina 4.95 L
vinjeta za put za nedelju dana 13 L

Hrana im liči na našu ali nije potpuno ista (probala sam sarme i ćevape). Sarme su malo začinjenije (ne ljute nego stavljaju neke začine koje ne umem da prepoznam) a ćevapi su manje masni i isto imaju neke specifične začine.

Slane perece i kifle su super i toga ima na svakom koraku.

Jel sad dovoljno detaljno?  :girl_haha:

AnaK

Janko 23.7.2002.

Lani

Nisam još napisala da je i Bukurešt relativno blizu Brašova (oko 180 km) ali mislim da je sve magistrala i da je zbog toga potrebno 2.5 do 3 sata. Ipak su po Transilvaniji planine, ima dosta krivina, opterećeni su putevi, tuda idu i kamioni i turistički busevi, svi živi, haos. Ali, kome put ne bi smetao i dosadna su mu ova mala mesta, može i do Bukurešta na jedan dan. Ja sam mislila i o tome ali sam na kraju odustala, nismo imali vremena baš za sve. Videću valjda nekad i Bukurešt, kažu svi da je lep.

maxic

Lani, toliko su divne slike i putopis da sad smisljam kako bi mi mogli da ubacimo u kombinaciju nekad u buducnosti. Izgleda fantasticno.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

emge

Koliko je to voznje od Temisvara?
Ja sam bila zapamtila da je Temisvar blizi, a bogami nam ne trebalo preko 3h da stignemo do tamo. Blizu je za ove iz Vrsca, za nas i nije bas...

Dawn

Glitter

Lani

Quote from: emge on April 19, 2017, 11:40:37 PM
Koliko je to voznje od Temisvara?
Ja sam bila zapamtila da je Temisvar blizi, a bogami nam ne trebalo preko 3h da stignemo do tamo. Blizu je za ove iz Vrsca, za nas i nije bas...

Emge, pet sati minimum.

veki

Bas mi se svidja kako si sve opisala, bas mi se svidja

aleks

Lani, kakvo putovanje  :girl_in_love: kako je lepo tamo.

A tek putopis, divno i detaljno  :kiss1: sad se i meni ide.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

aleks

Vidim sad tek update sa cenama, bravo :nesvest:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Lani

Hvala devojke.  :bighug:  :kiss1:
Baš mi je drago da vam se sviđa putopis, stvarno mi je ovo jedno od lepših putovanja u životu.
Nadam se da ćemo se nekad vratiti tamo opet.

disco2000

Ovo je bas detaljno :blink: Hvala :kiss1:

Lani

Pa sve su mi cene još sveže, pitanje za tri dana čega ću se sećati.  :girl_haha:

Xe

Divan opis, sjajne slike, drago mi je da ste uživali  :girl_in_love: :girl_in_love: :girl_in_love:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL