Main Menu

BArselona

Started by veki, May 10, 2017, 09:56:06 AM

Previous topic - Next topic

veki

Da krenem prvo od organizacije putovanja, mozda nekom bude interesantno,
u Barseloni smo bili od 30.12.2016.-06.01.2017.
Barselona je bila decija zelja zbog Akvarijuma.
U aprilu smo nasli preko WIZZ TOURSA ponudu za ovaj period 150E po coveku avio prevoz i hotel.
Naravno obzirom na cene koje su u ponudi iz Beograda ovo je bilo vise nego prijatno iznenadjenje
jedino sto je to podrazumevalo polazak iz Temisvara, mozda mana, nama lep dodatak obilaska jos jednog grada u
prednovogodisnjem raspolozenju.

U Rumuniji smo prespavali kako bi izbegli prvo nocnu voznju a onda i stres mogucih zadrzavanja na granici/putu,
prespavati u Temisvaru nije bila losa opcija. Resili smo da kola ostavimo u Tera parku, ocekivali smo neku garazu,
dosli na ogradjenu livadu, ali dobro neko je cuvao auto sto je najvaznije, oni su nas transportovali do aerodroma i
sacekali nas u povratku.

Sam Temisvarski aerodrom nije veliki, ali je dosta dobro organizovan, ima kafic u kom moze da se uze sendvic, kafa, caj.
Naplacuju svaki gram viska prtljaga bez pogovora, i rucni prtljag su skoro svima trazili da stavljaju u one wizz-ove kaveze
na kontroli su nas sve u redu ispretresali i ispipali, oduzimali vodu i slicno. a onda na pistu izadjes i prosetas do aviona :)

Let udoban, dosta brz 2h15' i stigli na El PRat, Terminal 2

Odatle smo iskoristili voz Renfe (R2Nord) stigli na Centralnu stanicu od koje smo za  10 minuta
sa L4 stigli na stanicu LLacuna koja se nalazila na 500m od Treveloge hotela.
Hotel zaista za svaku preporuku obzirom da je samo 1* na odlicnoj lokaciji, cist, uredan, u ponudi je doplata za dorucak, ukoliko neko ide sa decom do 12 godina za njih je besplatno u pratnji odraslih.

E sad da li sam se razocarala, malo samo iz razloga sto se po celom gradu jako osecala kanalizacija.
Da li sam se odusevila, i te kako prvi obilazak smo odabrali da odemo do Ciutadela parka,
i to je bila ljubav na prvi pogled, fontana, park, zelenilo, opustena atmosfera,
jako puno vremena smo tog prvog dana proveli oko fontane i iznova je zagledali, deca su bila odusevljena

Prirodnjacki muzej u Ciutadela parku

Muzej 3 zmaja

Izlaz iz Ciutadela parka i Trijumfalna kapija

U samom parku se nalazi i zoo vrt, karte za 4-voroclanu porodicu su malo preko 70E

Oko Trijumfalne kapije je vrlo zivo, puno ulicnih zabavljaca, klovnova, zivo je, sareno, divno

Sa nekadasnje koride koja je pretvorena u TC sa staklenim krovom vidikovcem smo posmatrali Monzik
gde je uprilicen glavni docek Nove GOdine

A onda smo se pored fontana popeli do Nacionalnog muzeja Katalonije
u kom je bila gostujuca Pikasova izlozba. Ovo smo nameracili za subotu popodne
kada je ulaz slobodan, obzirom da bi nas u njemu karte kostale oko 100E

A onda kad smo izasli pripreme za docek su vec bile skoro zavrsene

Gotska cetvrt - povratak u davno proslo vreme

Luka

Akvarijum

Sagrada familija

Gaudijeve kuce su u ulici sa najskupljim radnjama :D

GAudijev park, mesto vredno svakog koraka, prelepo vreme je izmamilo gomilu ljudi, a opet je sve bilo cisto i uvek si mogao naci mesto da sednes.
Srecom i ovde smo karte kupili preko neta je u 13h kad su poceli da otvaraju zatvoreni deo, vise nije bilo karata za taj dan

U njegovim kucicama smo se osecali kao strumfovi :lol:

Obisli smo i Palatu muzike, nazalost nismo uspeli da nadjemo karte za neki koncert vec je sve odavno bilo rasprodato.
Nismo odlazili izvan Barselone ovog puta, za sve smo koristili Metro i autobuse i stizali za cas.
Za muzeje smo skidali vodice sa play store na androidima, pun pogodak.

Dacko

Divno!  :girl_in_love: I svaka čast za organizaciju puta. Baš ste imali i sreće s vremenom, da nisi napisala, uopšte ne bih po slikama provalila da ste išli za doček.

Deda

Prerelo, blago vama  :girl_in_love:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Glitter

Mnogo je lep putopis. Barselona mi je na listi

maripoza

Jao Barselona :love32: Divno, Veki, a i stvarno vas je vreme posluzilo.
Old enough to know better, but too young to care.

veki

Vreme nas je bas bas posluzilo, svaki dan temperature od 15-20 stepeni i suncano. Otisli smo iz Bg sa -15 sleteli na -25 u Temisvaru (vec je pala noc) kad smo odlazili onako, kad smo se vratili do granice smo se u kolima tresli od zime, dok se nismo malo aklimatizovali.
A ako neko planira obilazak, bitna informacija ( ne znam napisah li je) imaju akciju svake prve subote i nedelje su im ulazi u sve vece muzeje free enterance, tako da u sustini organizacija je najbitnija. Renta car je bacanje para, i pun pogodak je naci povoljan hotel oko plaze Barceloneta.
I da cene za novogodosnje praznike preko wizz-a su vrlo slicne ovim nasim (ovaj i jeftiniji hoteli su vec rasprodati) tako da ako je neko za moze poceti da planira.

Lani

Divan putopis Veki.  :girl_in_love: I divan grad.
Sad sam sela da izračunam kad sam bila u njemu i šokirala se kad sam shvatila da je to bilo pre 22 godine.  :girl_haha: :crazy:

emge

Divno :love32:
Barselona je uvjek dobar izbor :)
Da li ste jeli paelju?

veki

MM je sve probao i jeo, deca se uglavnom slabo sta svidjalo, mada stvarno nisu neki probiraci,
a ja sam se po obicaju prvi dan otrovala, tako da se vratih gladna ko pas, steta sto me ta trovanja
ne drze malo duze i u Beogradu, nego cim mrdnem iz Beograda :lol:
Paelja mu i nije ostavila neki utisak, doduse njemu sa pirincem nista ne ostavlja utisak, spasla ona piletina unutra stvar :Lol:,  njemu su se jako svidela njihova peciva/sendvici u pekari, na kraju smo se sporazumeli oni ustvari kao namaz
koriste izrendani paradajz, pa onda na to dodaju prsute i jos po nesto.
Uglavnom smo jeli po nekim polubrzim restoranima, gde su pripremali meso po njihovoj recepturi sa povrcem.
Retko ko od domacih tamo svraca u Mek, BUrger king i slicna mesta, unutra uglavnom sede stranci. DOmaci ce se uvek pre odluciti za tapase, kao brzu varijantu.

stacka

Divan putopis, Veki, hvala :girl_in_love:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Plava Baklava

Veki, divan putopis  :love32: . I super saveti  :good:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/