Main Menu

Čigota

Started by emge, May 17, 2017, 05:03:55 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Pa dobro, ali joga i nije za mršavljenje, realno.
Janko 23.7.2002.

Lani

Emge, sve mi se baš sviđa i šta pišeš i šta si slikala.  :kiss1:
Sve to deluje baš ozbiljno i profi, super što si zadovoljna i svašta novo i korisno si tamo naučila.

Već sam ti rekla mislim ali stvarno bre nađi neku teretanu tu blizu, ima ih znam, značiće ti. Ja sam došla dotle da idem 4-5 puta nedeljno  :clap: i stvarno mi je super. Još samo da se uozbiljim sa hranom kao sa vežbanjem  ;D i biću na konju. Probaj, ništa te ne košta, svi oni nude prvi trening besplatan, taman dovoljno da vidiš da li je to za tebe.

Glitt, njoj ne treba joga, već neki kardio + oblikovanje.

Dacko

Quote from: AnaK on May 17, 2017, 06:57:51 PM
Za normalni, kućni režim, morali bi obroci da budu dijetalniji, jer niko od nas nema 5-6 sati brzih šetnji i vežbi dnevno.
Joj, meni su svi obroci barem dupli u odnosu na ovo što je Emge slikala, ali opet je vežbanje od sat vremena dnevno pokrenulo proces mršavljenja, doduše samo do određene granice, pošto vidim da zadnjeg meseca vaga ne mrda, što znači da bih verovatno morala bitno da smanjim ishranu ako hoću da smaknem još neko kilo, ali rešila sam da mi se to ne isplati i da mi je pristojan izgled dovoljan, te da je sasvim ravan stomak precenjen u odnosu na uživanje u gurmanlucima.   :girl_smile: :-[

Lani

Ma ja se ravnom stomaku ni ne nadam, samo da smaknem par cm u obimima, skoro sve me steže.  :crazy:

Urbana

#19
Bas je super, a koliko dugo si na tretmanu? 

Ja sam zimus nabacila par kila i lepo smanjila klopu i uvela jacu aktivnost svaki drugi dan i dodjem do 65kg na vagi u nedelju ujutru....onda odem na neki rodjendan pojedem tortu i malo jace jedem, potom u ponedeljak na poslu opet kolac, nisam imala aktivnosti posebne i danas vaga 67kg. Ti UH i sto vezuju vodu i sva sam odjednom naduvena.

A pravila sam proslih nedelja neke kolace lagane za natrenom, chiom i henepom i super ..... ali cim pomirisem UH upropastim se.
Kaze meni dete....pa mama sta bi ti za 50 godina to je super kilaza ;)

A ja bi nekako da skinem do 62/63 da posle sa jojom dodjem na 64/65

Nema mrsavljenja bez aktivnosti .... hodanja a to moze svako da priusti sebi sat vremena....ono kao zamena za sedenje za kompom. :D

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

aleks

Emge, super je ovo sve. Da li bi isla opet?

Lani :nesvest: 4-5 puta nedeljno, svaka cast.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

emge

Išla bih, jer ovo nije samo program za gojaznost, već je baš aktivan odmor i prilika da se Zlatibor doživi van centra. A opet je centar dovoljno blizu, da se spustiš do njega.
Sad sam pročitala u njihovom kuvaru da je stara egipatska mudrost "čovjek živi od četvrtine onoga što pojede. od ostatka živi njegov ljekar" :girl_haha:

linga

Quote from: aleks on May 17, 2017, 11:35:16 PM
Emge, super je ovo sve. Da li bi isla opet?

Lani :nesvest: 4-5 puta nedeljno, svaka cast.
Zarazno je :)
Mene izludjuje što propustam zbog roditeljskih, rodjendana, sastanaka i ostalih gluposti.

Lani

Jeste, zarazno skroz. Zato ja navijam za emge da krene, ali me ne sluša.  :lol:

Po mom mišljenju, kad se ode na Zlatibor super rekreacija je svakog dana do spomenika i nazad, to je oko 5 km, ima i mali uspon na putu do, tako da je i to dodatni plus. Ali svakako je komotnija varijanta Čigota, ipak neko drugi određuje aktivnosti, brine o obrocima i sl. Ti samo slušaš doktore i posvetiš se rekreaciji.

vrana

Super, emge :clap:

Ja ne mogu da se zarazim fizickom aktivnoscu, a nije da nisam probala. Muka mi je svaki put kad moram da idem i na kraju odustsnem posle mesec dva tri...
Al zato sam evo primera radi juce prepesacila 17km po gradu, u sklopu redovnih dnevnih obaveza

Vozacka dozvola je precenjena :lol:

Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

anelore

Ja sam pak stava da je za skidanje viska kilograma kljucna ishrana, a da je fizicka aktivnost vazan mehanizam podrske za to. Nikad mi se nije desilo da uz samo pojacanu fizicku aktivnost znacajno smrsam a da uz to ne promenim ishranu, nikad. Poboljsalo mi se opste zdravstveno stanje, kondicija, to da, misici se zategli, ali znacajno smanjenje telesne mase je uvek usledilo samo nakon ozbiljne izmene rezima ishrane.

Lani

Absolutli.  :good: Mora i jedno i drugo.
Čak, za neki manji gubitak kg, mislim da je lakše smršati samo uz dijetu bez fizičke aktivnosti nego obrnuto, vežbati a jesti najnormalnije.

emge

Ishrana jr bitna, na Cigoti je oko 1000kalorija/dan.
Vjezbe su bitne da se to zategne, posebno kad se gube velike kilaze. Ove setnje nisu prenaporne kad se nadje grupa spram kondicije, vjezbe u bazenu su lagane, a ni sala nije preteska. Bazen i sala su pola tog vremena istezanja.

linga

Quote from: anelore on May 19, 2017, 09:43:41 AM
Ja sam pak stava da je za skidanje viska kilograma kljucna ishrana, a da je fizicka aktivnost vazan mehanizam podrske za to. Nikad mi se nije desilo da uz samo pojacanu fizicku aktivnost znacajno smrsam a da uz to ne promenim ishranu, nikad. Poboljsalo mi se opste zdravstveno stanje, kondicija, to da, misici se zategli, ali znacajno smanjenje telesne mase je uvek usledilo samo nakon ozbiljne izmene rezima ishrane.

Slažem se.
Ja idem na vežbe 7 meseci, smršala sam 2 kg. Ali pojavljuju mi se mišići, telo mi izgleda drugačije i što je najvažnije super se osećam.

AnaK

#29
Tražeći informacije o pulsu, naiđoh na ovaj tekst, meni je veoma koristan:

http://www.smas.org/documents/vol_05/vol5_3_Djordjevic.pdf

A za maksimalni puls nađoh ovo :lol:

QuoteMaksimalni puls se (neprecizno) računa po formuli 220-godine života, pa će tako za jednog 18-togodišnjaka on iznositi 202. Ova formula je OK, ali je i često veoma neprecizna. Pojedinci mogu imati maksimalni puls i preko 210, a neki (na primer autor ovog teksta) imaju maksimlani puls 167.

Da biste odredili maksimalni puls, potrebno je da uraditi tempo trčanje od 3 km koje onda završite sa 300-400 metara sprinta uzbrdo. Sekund, dve posle ovog napora dobićete svoj maksimalni puls.

Ja bih verovatno na pola pala mrtva  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.