Farbati se u crveno - pro et contra

Started by anelore, October 17, 2018, 09:51:09 AM

Previous topic - Next topic

anelore

Cenim da dugo nismo imale neku ovakvu temu  :girl_haha:
Dakle, nesto sam razmisljala o tome da kosu ponovo vratim u dominantno crvenu boju. Ja sam crvenu kosu imala tokom gimnazije i na fakultetu, mislim da sam polako pocela da izlazim iz crvene tek na poslu.
Ova smedje-plava mi je malo dosadila, a i kosa mi trenutno deluje prilicno mrtvo i bez sjaja. U dominantno smedje isto nesto ne bih. Ne svidjaju mi se bas ni roze i sive opcije koje su sad moderne.
Dakle, ostaje mi crvena.  :girl_haha:
Naravno, ne bih isla na jedan ton. Zapravo mi se mnogo dopada ovo
https://i.pinimg.com/originals/04/61/35/0461351c316475b5e09b8de751c0398d.jpg

Ipak, najveca mi je briga brzo ispiranje i postojanost boje.
Misli, komentari, saveti, preporuke, sve je dobrodoslo.

Lani

Pošto sam probala sve i svašta, crnu, pramenove, razne nijanse crvene, razne nijanse smeđe, samo eto nisam bila plava, mogu da kažem da su crna i crvena najgore za održavanje. Ne bih te dve boje nikad više.

Crvena em se ispira, em ne znam da li sam ikad uspela da potrefim baš tu boju koju sam želela. A i nekako crvena i crna baš skreću pažnju na lice tako da su savršena frizura i šminka uvek must, dok sa smeđom možeš da se provučeš i da ne budeš uvek tip top.

Mada ti si lepa žena, tebi svakako nije problem skretanje pažnje na lice. :girl_haha:
Meni se inače dopada ta trenutna boja koju imaš, baš deluješ nežno ali verujem da bi ti sve nijanse crvene pa i ovo šareno lepo stajale (vidi komentar lepa žena u prethodnoj rečenici). ;D Tako da, ako želiš, go for it.  :good: Treba nekad promeniti.

Deda

iMA ONIH APLIKACIJA PA PROVERI, JA NAJMANJE VOLIM CRVENU KOSU, mislim da si ti bas za plavusu, jos kako sad idu kg na dole...
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Nanny Ogg

Crvena kosa je (meni) najlepša, ali najzayebanija za održavanje (e jesam ti pomogla sad  :lol:)

Najjednostavniji način je da uradiš neke pramenove/ombre, tu se ispiranje najmanje primećuje. I nikako rozikaste tonove, em je teško dobiti lepu nijansu, em užas jeftino izgleda kad se ispira

Ajte zene, ne dram'te

Pepi

Sve sam boje isprobala osim plave, a najduže sam crvena. Ispira se to je tačno. meni je olakšavajuća okolnost što imam crveni pigment. ovo što si ti izabrala je baš lepo  :girl_in_love:
Takođe i ovo npr.

Dacko

Ja se okrećem za svakom lepo ofarbanom crvenokosom, mnogo volim tu boju i što je jača, to mi se više sviđa, mada iz blizine nekako mlađe izgledaju žene koje imaju smeđu kosu sa crvenim prelivom nego kad se ofarbaju jarke crvene nijanse. Sama se nikad više ne vraćam u crvenokose, grozno mi je izgledao izrastak prirodne svetlosmeđe boje i upadao je u oči čim se pojavi, jer mu je ta crvena u susedstvu nekako davala zeleni odsjaj, znam da sam se zezala da mi je prirodna boja kose izgleda mahovinasta.

anelore

Kao prvo, hvala za ove komplimente  :kiss1:
Sve ste u pravu za nepostojanost boje, ja sam se nesto nadala da su mozda farbe uznapredovale poslednjih 16 godina i da mogu ocekivati malo bolju postojanost.
Sto se tice besprekorne frizure, nezgodno je i kad si plavusa i nemas dobru frizuru, to ume da deluje bas lose. Meni su u poslednje vreme jako suvi krajevi, i uz napore koje ulazem (mogli bi biti i veci, znam), osim prva dva dana nakon feniranja sebi delujem neuredno i zapusteno, i to mi bas smeta. Lakse je bilo kad je kosa bila vise smedja, jer se to manje primecuje.
Dacko me je sad zabrinula sa ovim komentarom o tome da crvenokose zene izgledaju starije, moracu da revidiram stav o tome.
Prvo cu da probam negde, kao sto mi je Deda rekla.
Ali jos uvek me crvena privlaci.....

Nanny Ogg

Meni je ova prva slika pepi što je postavila savršenstvo, npr

Ajte zene, ne dram'te

suncica

ja sam crvena godinama, jeste ispira se i tu nema neke pomoci, sta god da uradis posle x pranja to ce se zaustaviti na nekoj nijansi koju unapred ne mozes da predvidis, al eto ja ne menjam, kad mi se smuci uzmem neku mahagoni crvenu u toj varijanti ispiranje je najmanje primetno

Lani

Ne mislim da nužno crvenokose izgledaju starije, mislim da je to povezano sa onim što sam i ja pomenula, da crvenom kosom stavljaš glavu (i lice) u prvi plan, te se onda i sve na licu, pa i svaka nesavršenost, više vidi. To je verovatno do toga.

anelore

Quote from: Nanny Ogg on October 17, 2018, 11:27:48 AM
Meni je ova prva slika pepi što je postavila savršenstvo, npr
Jeste, mnogo je lepo.

emge

Meni je ova tvoja slika više smedja sa narandžastom, nego crvena, i mislim da će to da ti stoji.

Ja sam inače oduševljena sad farbom koju imam, duže mi stoji, izgleda da su se one prethodne ispirale. Farba je Lumix, ali permanent boja, znači sa dvije nule - moja konkretno 6.00.

vrana

Ja sam uvek za promenu  :innocent:

Stoji sve ovo sto su devojke rekle, ali farbaces se malo u crveno, dok ri bude zabavno, kad se ispere, uvek mozes da promenis boju. Jeste uznapredovao frizeraj, meni je frizerka izvela neki djijudjicu na crvenom korenu, onda kad sam bila bikoloritna, i izvadila mi to crvenilo iz korena, prefarvala u nesto zlatno i ujednacila sa donjim delim kose koji je bio plav

Tako da, ja sam pro
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Vila

Crvena se meni baš sviđa, i bila sam u jednom periodu redhead, ali činjenica je da je nepostojana i da je nijansa uvek lutrija :girl_haha:
Mnogo mi se sviđaju ovi predlozi sa pramenovima, kad bi se sad farbala, tako bih.
Anelore, definitivno mogu da te zamislim kao crvenokosu :girl_in_love:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

anelore

Još samo muža da ubedim  :girl_haha: Sinoć mi je pomebuo 2 žene koje su se ofarbale u crveno tokom ili neposredno nakon razvoda, kao prvu asocijaciju na crvenu boju kose  :crazy: Jedna je moja ex jetrva, koju njena  crvena boja stvarno čini starijom