Main Menu

Kasato torta

Started by AnaK, February 21, 2020, 05:40:29 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Mnogo sam je volela u detinjstvu, sto godina je nisam jela, i sad sam rešila da je napravim sebi za rođendan. Uzela sam recept od ujne, na netu ima par varjanti, za ovu znam da mi je po meri.

2 kutije piškota (4 reda)
200 g prah šećera
7 jaja
200 g čokolade menaž
1 pakla margarina za fina testa i kremove dijamat
2 kese šlaga i 1 šlag krema

Šerpu od 3 litra obložiti folijom. Ređati piškote kratko umočene u mleko.
margarin + prah umutiti + 1 po 1 žumance + rastopljena čokolada, plus belanca + 150g seckanih oraha
čvrst sneg od belanaca

Janko 23.7.2002.

Lani

Super je, ovo je nešto kao Šarlota. Javi kako je uspela.
Zar nije Kasato ona torta u koju idu žele bombonice, rum, mlevena plazma...? Bude onako čvrsta ta smesa pa možeš da je oblikuješ kako hoćeš.

AnaK

Sad kad sam guglala, nalazim pod imenom i tu. To valjda svaki kružok ima svoje ime, kasato, markiza, šarlota. U mom detinjstvu je mama, a posle i ujna, pravile kao Kasato.  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

emge

I kod mene je kasato ono keks i razne žele bombone... mada je kasato bio kolač prije.
"Moja Šarlota" liči na ovo, samo se pravi sa puterom i u Šarlotu ne idu orasi, tako da nije baš Šarlota.

Lani

Da da, ne idu orasi, samo krem od čokolade, piškote i šlag. A piškote mogu da se umaču u rum ili u mleko, ako će deca da jedu tortu.

AnaK

Orasi su dodatak moje ujne koji nam se sviđa. Dakle, vaša Šarlota se u Nišu sredinom osamdesetih zvala Kasato  :girl_haha: :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.