Main Menu

Letovanje/zimovanje sa vrticem

Started by chokoladica, May 22, 2009, 11:26:12 AM

Previous topic - Next topic

chokoladica

Znam , znam.. svi misle da je to super  :lol:
Enivej, mene danas vaspitacica pita da li hocu da pustim Filipa na letovanje, 7 dana, Divcibare (mislim da je ipak to , posto je u kombinaciji i Zlatibor), 16 000 na 5-6 rata (meni se cini da je to pristojna cena?? ).
Inace, pitala sam Filipa i on je rekao "necu nigde da idem bez tebe" , tako da , nista od ovog. Inace, znate da ja sa nekim odvajanjem nemam problema. Ide i kod moje sestre, i kod babe i dede, i spava tamo, sa babom je bio na letovanju 2 puta, sad vec redovno idu u Belu crkvu na 4-5 dana, itd. Sto se vrtica tice, na njega se adaptirao savrseno, stvarno bolje se pozeleti ne moze, a opet za ovakve akcije nije raspolozen. Pitam se bas zasto je to tako, kao i da li je i na koji nacin moguce promeniti taj stav do sledece godine recimo.

Deda

Paaa, ja ne bih a ni moje dete ne zeli...Jeste super ko voli, ali ja sam trip-mama, valjda cu se izleciti....
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

stacka

Moguce da ipak nema dovoljno poverenja u vaspitacice. To mi jedino pada na pamet.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

chokoladica

Vidite, da se razumemo: ja njega svakako ne bih pustila sad:
- vise nije isao u vrtic nego sto je isao, vaspitacice su samo vaspitacice, niti ih je on dovoljno upoznao, niti ja, niti je preterano vezan za decu tamo
- njegovo zdravlje je promenjivo, sad smo krenuli sa homeopatijom, pa ionako ne bih rizikovala
- mislim da nije dovoljno zreo da bi dobro podneo naprasno gubljenje nekih rituala koje ima kod kuce

Mene je vise njegov odgovor "pogodio" posto nikad nisam smatrala da je u toj meri vezan za mene. A mozda mu je to jedino palo na pamet  :lol:

Finalina

moje musko dete je nakon pet meseci od polaska u vrtic ( u medjuvremenu je imao bolginje, i isli smo na more, tako da racunamo minus 1,5 mesec )  sa svojih tek napunjenih pet godina, otisao na svoje prvo putavnaje tj na zimovanje.
Naravno, povoljnost ya dobro raspoloyenje i yelju da ode je u cinjenici da je starija sestra htela da ide.

U svakom slucaju, ja sam bas za kratko vreme pretresla tu celu pricu i mislim ovako: ako se u obdanistu pozitivno prica o letovanju/zimovanju i deca izmedju sebe o tome razgovaraju, prilicne su sanse da ih krene dosta. Ako su vaspitacie u mrzovoljnom fazonu sto se tice odlaska, onda je malo teze ista vise ocekivati. Ja sam malo sa njima pominjala to putovanje, bas iz razloga "mi hocemo da i ti ides" . Pustila sam da do kraja mogu da se predomisle, ali smo ta dva tri meseca povremeno caskali kao da idu. Nisam do kraja bila sigurna kako ce im sve to izgledati da zaista i odu, ali je konacno sve bilo stvarno super.

Stepnje, dileme i slicno, prisutni su u svakom slucaju. Ja sam se nekako rasteretila od svega toga i popustila u sebi da ih ipak posaljem na put.

Gost51

Quote from: chokoladica on May 22, 2009, 11:26:12 AM
Znam , znam.. svi misle da je to super  :lol:
Enivej, mene danas vaspitacica pita da li hocu da pustim Filipa na letovanje, 7 dana, Divcibare (mislim da je ipak to , posto je u kombinaciji i Zlatibor), 16 000 na 5-6 rata (meni se cini da je to pristojna cena?? ).
Inace, pitala sam Filipa i on je rekao "necu nigde da idem bez tebe" , tako da , nista od ovog. Inace, znate da ja sa nekim odvajanjem nemam problema. Ide i kod moje sestre, i kod babe i dede, i spava tamo, sa babom je bio na letovanju 2 puta, sad vec redovno idu u Belu crkvu na 4-5 dana, itd. Sto se vrtica tice, na njega se adaptirao savrseno, stvarno bolje se pozeleti ne moze, a opet za ovakve akcije nije raspolozen. Pitam se bas zasto je to tako, kao i da li je i na koji nacin moguce promeniti taj stav do sledece godine recimo.
da te malo zekim :D
imas srecu sa adaptacijom, more sa babom, izlet sa babom, ide kod tetke...
jos hoces i da mu se ide i na divcibare :lol:
ne moRe :lol:

AnaK

Quote from: chokoladica on May 22, 2009, 11:26:12 AM
... a opet za ovakve akcije nije raspolozen. Pitam se bas zasto je to tako, kao i da li je i na koji nacin moguce promeniti taj stav do sledece godine recimo.

Ja mislim da je ovo i ključ i odgovor:

Quote from: chokoladica on May 22, 2009, 11:43:57 AM
- vise nije isao u vrtic nego sto je isao, vaspitacice su samo vaspitacice, niti ih je on dovoljno upoznao, niti ja, niti je preterano vezan za decu tamo

I ako bude išao češće (a ja se nadam da hoće), da će se više vezati za, prvenstveno, drugare, pa će mu ideja da se sa njima 7 dana po ceo dan druži i igra biti dovoljan motiv.
Janko 23.7.2002.

Dusica

Quote from: AnaK on May 22, 2009, 12:12:22 PM

I ako bude išao češće (a ja se nadam da hoće), da će se više vezati za, prvenstveno, drugare, pa će mu ideja da se sa njima 7 dana po ceo dan druži i igra biti dovoljan motiv.

Da potpisem ovo :good:

chokoladica

:lol: Evo sad je dosao iz vrtica i kaze da MORA da ide, KAKO DA NE IDE!!  :lol: Naravno, ne mozemo i na more i da ide sa vrticem. Ali, on menja misljenje kako vetar duva..  :hm:

Finalina

cekaj, ti neces da on sada ide ili sta?

normalno je da menja misljenje, to sve zavisi sa kim je danas pricao.

Moje musko dete je htelo da ide na letovanje, a da nije ni znao da mu taj neki najbolji drug ne ide , samo zato sto njih nisu pricali o tome  :D  i posle se taj mali zesce nervirao jer mu ni roditelji nisu znali da on zapravo hoce da ide jer je u startu rekao da nece, pre nego sto je upoznao ovog mog mladjanog :rofl:  .... ako si razumela  :rofl:

chokoladica

Da, ja necu da on sad ide, ali necu ni da cujem da nece da ide zato sto ja ne idem  :lol: :lol: Znam, znam.. nista ne govori  :lol:

Nanny Ogg

Quote from: chokoladica on May 22, 2009, 04:11:04 PM
Da, ja necu da on sad ide, ali necu ni da cujem da nece da ide zato sto ja ne idem  :lol: :lol: Znam, znam.. nista ne govori  :lol:
Znas sta..  :lol: ima jedna poslovica za tak'e kao ti, al nije mnogo pristojna  :D

Ajte zene, ne dram'te

chokoladica

Ma reci slobodno, ima vise poslovica za ovakve kao ja, a ja pretpostavljam na koju nepristojnu mislis  :rofl:

Nanny Ogg

Pa na onu..kad bi ti nesto, al bez... hm... kontakta  :-[  :lol: :lol:

Ajte zene, ne dram'te

chokoladica